REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

MAI deține două hoteluri pe litoral, dar bagă peste 3 milioane de lei în privați, pentru cazarea polițiștilor și a pompierilor detașați

MAI deține două hoteluri pe litoral, dar bagă peste 3 milioane de lei în privați, pentru cazarea polițiștilor și a pompierilor detașați

Replica API 14 iunie 2022 | 16:51 14466

Ministerul Afacerilor Interne are două hoteluri pe litoralul românesc. Cu toate acestea, bagă bani grei în cazarea polițiștilor și pompierilor detașați, în acest sezon estival. MAI, prin Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au lansat achiziția pentru serviciile de cazare în stațiune Mangalia, Năvodari, Neptun, Eforie, Costinești și Techirghiol. Peste 3 milioane de lei s-au pus la bătaie, bani care vor merge în buzunarele privaților.

IPJ Constanta SI ISU Dobrogea Constanța intenționează sa achiziționeze servicii hoteliere si servicii de curățătorie a echipamentului polițiștilor și pompierilor detașați pe perioada sezonului estival 2022. MAI deține pe litoral două hoteluri: Meridian (Mamaia) și Diana (Saturn), de două stele. Tarifele la cazare, pentru angajații din sistem, sunt mai mult decât convenabile, anul trecut acestea ajungând la 55 de lei pe noapte, de persoană, în condițiile în care la alte hoteluri, tarifele săreau de 200, 300 de lei pe noapte.

Unitățile de cazare sunt bune, așa cum spuneam, pentru turiștii care sunt angajați în sistem, însă nu și pentru cazarea polițiștilor și a pompierilor detașați pe litoral, în acest sezon estival. Așa că MAI îi trimite la privați, cărora le va intra în conturi, din bugetul local, peste 3 milioane de lei.

Cei mai mulți bani se duc la cazarea în Mangalia... deși MAI deține la Saturn un hotel

Astfel, pentru cazarea la hotel în Năvodari, MAI plătește 849.805.04 lei, pentru Eforie a pus la bătaie suma de 715.685.17 lei, pentru cazarea în Techirghiol- 184.800 lei, pentru Neptun -462.564.71 lei, iar pentru Costinești 696.925.21 lei. Cea mai mare sumă a fost alocată pentru cazarea din Mangalia, și anume 967.686.55 lei.

Una dintre condițiile cerute de MAI se referă la condițiile de cazare, specificând în caietul de sarcini că unitatea hotelieră trebuie să fie de minim 3 stele, să fie aer condiționat în cameră, televizor etc., iar micul dejun să fie tip bufet suedez, iar în ceea ce privește curățarea echipamentelor, acest serviciu trebuie realizat minim o dată pe săptămână și maxim de trei ori pe săptămână

hotel Meridian, Mamaia

De ce nu sunt cazați pompierii și polițiștii la hotelurile MAI?

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Vasile Zelcă, a declarat, pentru Replica, că ai săi colegi nu sunt cazați în unitățile hoteliere ale MAI pentru că… unul este închis, celălalt are lipsă de personal.

hotel Diana, Saturn

Zelca: Unul e închis, la altul e lipsă de personal

Unul dintre hoteluri este închis. Nu știu care exact... La Meridian este lipsă de personal... nu sunt bucătari, ospătari pentru ca sunt salariile foarte mici. Din aceasta cauza s-au scos la licitație serviciile de cazare”, ne-a declarat Zelcă. Legat de hotelul Diana, în trecut au fost semnalate cazuri de toxiinfecție alimentară și nu puține. Este un hotel de 2 stele, dat în folosință în anul 1969, la care cazarea nu depășea, de exemplu, în 2019, 10-15 lei pentru cadrele M.A.I.

Video cu hotelul Diana, din 2019:

Sursa video: youtube

Referitor la salarii, dacă un bucătar sau ospătar de la un hotel privat ajunge să câștige până câteva zeci de mii d elei pe lună, ei bine, la cele deținute de MAI personalul abia dacă câștigă minim pe economie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La aceasta suma plateau petsonalul si hotelurile trebuia sa arate impecabil.
0
0
Nu sunt cazati in cele doua hoteluri,pt.ca acolo vin sefii pe bani putini,ca altii mai mici nu au loc de ei!
0
0
de la meridian, a dat cacarea in peste 50 de tablagii si sri-isti in aceeasi zi, cu repetitie.
1
0
Bani ffff aiurea
1
0
Si cica nu are Romania bani,militieni tin doua hoteluri blocate pentru ei iar cand au nevoie nu sunt bune,platesc la privati;pai vindetile mai nu mai sifonati bani tari pentru ca tara este in criza si cand este criza se reduce risipa banului public;dar voi faceti ce ati invatat,va bateti joc de Romania si de romani pentru ca sunteti militieni si legea sunteti voi"parca asha spuneti".
0
0
atunci sa le vanda!
1
0
de ce nu au fost cazati ukrainiencele acolo?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513