REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Mai multe bunuri ale boss-ului de la Rico, scoase la licitație din cauza datoriilor!

Mai multe bunuri ale boss-ului de la Rico, scoase la licitație din cauza datoriilor!

Andreea VREJOIU 9 martie 2023 | 00:00 6696

Gedex IPURL organizează în cursul zilei de 10 martie a.c., o procedură de licitație publică cu strigare, pentru vânzarea mai multor bunuri ale societății Rico SRL. De-a lungul timpului, societatea deținută de Marcel Cornel Gheorghe, a încheiat nenumărate contracte de lucrări cu instituții publice din Constanţa şi, mai ales, din ţară, de pe urma cărora a încasat zeci de milioane de euro. De câțiva ani, însă, afacerea a început să scârţâie, iar astăzi lichidatorul judiciar a scos la licitație un imobil producție, situat în Constanța, pe strada Celulozei, numărul 11 A, dar și mai multe echipamente și instalații ,,linie pentru fabricare tâmplărie aluminiu și alucubond”. Prețul de pornire al licitației depășește suma de 700.000  de euro, fără TVA.

Mai multe bunuri ale boss-ului de la Rico, scoase la licitatie din cauza datoriilor!

Lichidatorii societății Rico SRL, firmă ce a supraviețuit din banii încasați de la instituțiile statului, organizează în fiecare zi de vineri, începând cu data de 10 martie 2023, o procedură de licitație publică cu strigare, în vederea vânzării mai multor bunuri din patrimoniul societății. Vorbim despre un imobil producție/depozitare (teren+construcții), situat în Constanța, pe strada Celulozei, numărul 11A, fiind compus din teren intravilan în suprafață de 10.165 de metri pătrați și construcții. Deschiderea ședințelor de licitație se face la prețul de 622.800 de euro, fără TVA.

Mai multe bunuri ale boss-ului de la Rico, scoase la licitatie din cauza datoriilor!

De asemenea, sunt scoase la licitație și mai multe echipamente și instalații ,,linie pentru fabricare tâmplărie aluminiu și alucubond”. Pentru acestea, deschiderea ședințelor de licitație se face la prețul de 129.695 de euro, fără TVA.

Lichidatorii i-au vândut și mașinile

În 2020, societatea avea peste 50 de milioane de lei datorii, iar profitul era pe minus. Din cauza debitelor, lichidatorii i-au scos la licitație 35 de autoturisme, dar și zeci de utilaje de construcții.

Rico SRL, probleme și la Brașov

Probleme nu are doar la Constanța, ci și la Brașov, unde Direcția Fiscală a municipiului Brașov i-a imputat plata sumei de 94.940 lei, reprezentând impozitul pe clădiri pe anul 2019. De precizat că Marcel Cornel Gheorghe este tatăl lui Răzvan Mihai Gheorghe, patronul de la Euromateria, firmă asociată în spațiul public cu numeroase contestații referitoare la achizițiile de la Cazinou și de la Parcul Arheologic de la Constanța. În trecut, proiectul de reabilitare a Cazinoului, derulat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, evaluat la 31,6 milioane lei, a fost multă vreme blocat în urma contestaţiilor depuse de aceeaşi asociere Euromateria SRL- Rico SRL.

 

Date despre societatea Rico SRL

Firma a fost înființată în anul 1991, având sediul pe strada Celulozei, numărul 11A. Unic adminsitrator și asociat al societății a fost Gheorghe Marcel Cornel. În prezent, firma se află în insolvență.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
afaceristi? or vrea si respect.
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677