REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mai multe bunuri ale firmei lui Gabriel Bivolaru, scoase la licitație

Mai multe bunuri ale firmei lui Gabriel Bivolaru, scoase la licitație

Andreea CONDURACHE 3 noiembrie 2023 | 00:00 2615

Mai multe bunuri ale societății Romeco International Service Company SRL, deținută în trecut și de fostul deputat Gabriel Bivolaru, au fost scoase la licitație, la prețul de 124.915,80 de lei. Bivolaru a fost trimis în judecată în 2013, alături de alte persoane și firma menționată anterior, acuzat fiind de furt de motorină din conductele Conpet SA, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 4 milioane de euro.

Mai multe bunuri ale firmei lui Gabriel Bivolaru, scoase la licitatieGabriel Bivolaru

Romeco Internaţional, deţinută de Gabriel Bivolaru, prin off-shore-urile Barkin Ventures şi Goldberg Business

Maestro SPRL, lichidatorul judiciar al societății Romeco International Service Company SRL, organizează o procedură de licitație în vederea vânzării mai multor mijloace fixe ce au aparținut societății. Prețul de vânzare al pachetului este de 124.915,80 de lei.

SC Romeco International Service Company SRL din Constanţa, fosta SC Malibo Service SRL din Bucureşti, a fost înființată în anul 1996 de Adrian Vasile Pîrpăriţă Rudeanu. Ani la rând firma a fost preluată de diverse persoane publice. În 2005 de Marian Dragoş Stoica, iar în 2007 şi de Katalin Merai, o unguroiacă de 45 de ani, pe care o regăsim şi în patronatul firmei care a preluat rafinăria Petrolsub din Surplacu de Barcău, destinaţia produselor petroliere "rafinate" de Eco Ledo Net la Năvodari.

Datorii de peste 4 milioane de lei, în 2022

Tot atunci, în 2007, Malibo Service devine Romeco International Service, cu sediul în Năvodari, la aceeaşi adresă cu Eco Ledo Net - adică strada Uzinei numărul 1 A - iar obiectul principal de activitate devine din întreţinerea şi repararea autovehiculelor, recuperarea deşeurilor, cu obiect secundar de activitate în fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului. În acelaşi an, Romeco International Service este trecută pe numele unui off-shore din Seychelles, Barkin Ventures Ltd.

În septembrie 2009, după falimentul Eco Ledo Net, apele se agită din nou, iar Barkin Ventures Ltd păstrează 73,65% din Romeco International Service, care funcţionează ca o sosie perfectă a Eco Ledo Net, restul de 26,35% fiind preluat de Goldberg Business Corporation Ltd. Anul trecut, firma avea datorii de peste 4 milioane de lei.

Mai multe bunuri ale firmei lui Gabriel Bivolaru, scoase la licitatieRomeco International

Fostul deputat Bivolaru, trimis în judecată de DNA

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată, în 2022, pe fostul deputat PSD Gabriel Bivolaru, fratele lui Gregorian Bivolaru, într-un dosar penal în care este acuzat de fraudă cu motorină. DNA îl acuză pe fostul deputat PSD că, prin intermediul firmei sale, fiind vorba despre SC Romeco International Service Company SRL, ar fi conceput și pus în aplicare o schemă frauduloasă pentru vânzarea de motorină EURO 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, pentru a scăpa de plata obligațiilor fiscale. În cursul anului 2010, administratorul SC Romeco International Service Company SRL ar fi iniţiat, conceput şi pus în aplicare un circuit fraudulos de valorificare a unei cantităţi de motorină Euro 5, aflată în regim scutit de la plata accizelor, în scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul statului.

Beneficiind de ajutorul celorlalţi trei inculpaţi şi al altor persoane, el ar fi achiziţionat 13.246 tone motorină Euro 5 de la două societăţi comerciale din România, pe care, ulterior, a evidenţiat-o în documentele contabile ca fiind utilizată în procesul de producţie de combustibil ecologic pentru centrale termice, explică procurorii. "În realitate, motorina ar fi fost comercializată pe teritoriul României ca atare, destinatarii finali fiind societăţi comerciale care aveau ca principal obiect de activitate distribuţia carburanţilor prin intermediul staţiilor de carburanţi, societăţi de transport şi ferme agricole", se precizează în comunicat.

Prin aceste demersuri a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 17.927.540 lei, aproximativ 4 milioane euro la cursul din acea perioadă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală constituindu-se parte civilă în cauză, informează DNA. Anterior, o persoană, fost administrator de drept al SC Romeco International Service Company SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, aceasta fiind de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi interzicerea unor drepturi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ursu ala este cel mai nenorocit fripturist
0
0
A fost protejat de Ursu Florin de la ANAF ?
0
0
Te pomenshti ca nici baroni din familia Buoreanu nu are bani pentru ca sa plateasca prejudiciul adus statului,prejudiciul descoperit nu tot prejudiciul se intzelege.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510