REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Mai multe state din UE nu au semnat o declaraţie de promovare a drepturilor LGBT+

Mai multe state din UE nu au semnat o declaraţie de promovare a drepturilor LGBT+

A.F. 18 mai 2024 | 18:21 614

Nouă state ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Ungaria) nu au semnat o declaraţie pentru promovarea politicilor în favoarea comunităţilor LGBTIQ+, prezentată vineri ţărilor membre de preşedinţia belgiană a Consiliului UE, informează agenţiile APA şi ANSA.

Mai multe state din UE nu au semnat o declaratie de promovare a drepturilor LGBT+

Declaraţia a fost redactată cu ocazia zilei internaţionale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei, care se marchează anual la 17 mai.

În declaraţie, statele semnatare se angajează să implementeze strategii naţionale în favoarea persoanelor LGBT+ şi să acţioneze pentru numirea unui nou comisar pentru egalitate în Comisia Europeană care va rezulta în urma alegerilor europarlamentare din iunie.

De asemenea, semnatarele cer Comisiei ca în următoarea legislatură să urmărească şi să pună în aplicare o nouă strategie pentru drepturile persoanelor LGBTIQ, să aloce resurse suficiente şi să colaboreze cu societatea civilă.

În timpul reuniunii la nivel înalt de vineri în care a fost prezentată declaraţia, secretarul de stat belgian pe problemele egalităţii de gen, Marie-Colline Leroy, a subliniat că preşedinţia belgiană a Consiliului UE a decis să plaseze tema drepturilor LGBT în centrul agendei europene.

Statele semnatare ale declaraţiei sunt: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine sunt baragladinele.
11
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166