REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 28 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6835
21.4° Constanța Miercuri, 28 August 2024 Anul XX Nr. 6835
 

Mai mulți medici și o asistentă, suspectați de luare de mită. Luau bani de la bolnavii de cancer

Mai mulți medici și o asistentă, suspectați de luare de mită. Luau bani de la bolnavii de cancer

A.F. 28 august 2024 | 19:45 1533

Nouă perchezitii au loc miercuri la Spitalul Municipal Timișoara şi la locuinţele unor cadre medicale. Un medic a fost ridicat de ofiţerii DGA, în urma unui flagrant, după ce asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica.

Mai multi medici si o asistenta, suspectati de luare de mita. Luau bani de la bolnavii de cancer

 Ofiţerii DGA au făcut 9 percheziţii în Timişoara, la Spitalul Municipal şi la locuinţele unor cadre medicale de la această instituţie sanitară. Un medic de la Secţia de Chirurgie Oncologică a Spitalului Municipal a fost ridicat în urma unui flagrant, scrie news.ro. Asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu i-a putut justifica. Flagrantul a avut loc după ce medicul a încheiat un examen Papanicolau făcut unei paciente, el fiind specializat în ginecologie oncologică.  

Percheziţiile au avut loc în 7 locuinţe de cadre medicale. Alte două au fost făcute la Spitalul Municipal Timişoara, in Camera de Gardă şi Ambulatoriu, precum şi la Secţia de Chirurgie Oncologică.  

Mai mulți medici și o asistentă de la Secția de Oncologie a Spitalului Municipal Timișoara au fost aduși astăzi la Parchet pentru audieri. 

La aceeasi Secţie de Chirurgie Generală Oncologică, în anul 2022, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru luare de mită. Acesta era pe atunci şeful secţiei, iar anterior fusese chiar manager al Spitalului Municipal Timişoara. În 2023, Mazilu a fost condamnat de Tribunalul Timis în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru luare de mită în formă continuată.  

Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi activează şi într-o clinică privată din Mehedinţi, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BINE AU FACUT CEI DE LA DGA. NISTE NEMERNICI AIA CARE AU LUAT BANI SA TRATEZE PACIENTII
4
0
Sa iei bani de la bolnavi de cancer trebuie sa fii câine Eroii in halate albe,nu toți,unii sunt miste k*t ordinari
9
0
Fără contribuții la sănăt**e și fiecare se descurca cum poate iar hoții sa nu mai aibă de unde fura. Spaga se cere încă de la întrare, de la portar pana la cel mai înalt nivel.
8
0
Nu va luati de eroi ca ei sunt mai presus de toate nu le spuneti voi ce sa faca ca nici justitia nu le zice nimic, de doamna cu coasa care e in concediu ati mai auzit ceva
8
0
Cum sa santajezi bolnavi pe patul de spital, ce fel de psihopati sunt astia? Nu au salarii. Oameni bolnavi mintali. Aia care fura in autobuz de la oameni sanatosi sunt mai ok
9
0
Pai ce, asta e știre? E ceva normal.
11
1

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520