REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
30.1° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Mai mulți români au plătit și 12.000 de lei pentru cazări care nu există

Mai mulți români au plătit și 12.000 de lei pentru cazări care nu există

Deria ISLEAM 21 iulie 2024 | 12:50 751

Mai mulți români care au cumpărat pachete de vacanță all inclusive s-au trezit că, de fapt, au aruncat banii pe fereastră, mai precis în buzunarul altora, care i-au păcălit cu oferte false. Oamenii au plătit sume mari de bani și când au ajuns la mare au văzut că hotelul promis era o ușă încuiată.

Mai multi romani au platit si 12.000 de lei pentru cazari care nu exista

All inclusive care nu există

Mai multe persoane și-au văzut vacanța stricată după ce au fost înșelate cu oferte de cazare, inclusiv cu pachete all inclusive pentru care au plătit și 12.000 de lei. Când au ajuns pe litoral, au realizat că au fost înșelați și că cazarea promisă s-a redus la uși încuiate.

„Asigurările că o să fim primiți cu all inclusive nu există, vacanța noastră nu există și sunt o grămadă de oameni în situația noastră”, a declarat o turistă pentru Digi 24. „Povestea a început acum două săptămâni când am aflat de pe un site social că hotelul la care noi avem rezervare nu există”, a declarat un alt turist.

Imaginile cu un hotel care oferea servicii all inclusive i-au făcut pe mulți să facă rezervări. După ce au plătit și au ajuns la hotel, oamenii au văzut că în fața lor se află o ușă închisă. Un turist a afirmat că a pierdut 2.600 de lei astfel.

„Am găsit o ofertă atractivă. Mi s-a părut ok, apoi am făcut o rezervare, am fost preluați de o doamnă, administratorul firmei la care am făcut rezervarea. Am făcut viramentul, iar apoi nu a mai răspuns la telefon. 4000 de lei am achitat”, a declarat un alt păgubit, Doru Răceanu, din Drobeta Turnu Severin.

Mailuri de amenințare să-și retragă plângerile

Unii oameni care au făcut plângeri la poliție spun că au primit mail-uri prin care sunt intimidați sau chiar amenințați și sunt sfătuiți să-și retragă plângerile, dacă vor să-mi mai vadă banii înapoi vreodată.

„Am doar un mail de amenințare, de intimidare, să-mi retrag plângerea și este posibil, posibil, subliniez, să-mi recuperez banii. Dacă nu fac cum zic ei, nu o să-mi mai văd banii”, a declarat o păgubită. Oameni din mai multe județe au căzut victime acestei înșelătorii . Pentru cazări care nu există, ei au plătit între 1000 și 12.000 de lei.

„S-a prezentat o femeie, de 39 de ani, din municipiul Iași, care a sesizat că la data de 21 iunie anul curent, a efectuat o rezervare prin intermediul unei platforme pentru o unitate hotelieră din județul Constanța și și-a dat seama că aceasta nu există fizic”, a declarat Adina Ciobanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași:

Olimpia Ceară purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a declarat la rândul ei: „În cauză au fost întocnite dosare penale pentru săvârșirea înfracțiunii de înșelăciune. Cercetările continuă pentru găsirea persoanelor care au comis faptele”, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai e si hameseala `cu care se avanta romanasii in toate cele. Ca e vorba de cumparaturi,de rezervari pe internet,tot ce tine de promisiuni si reclame,trebuie privit cu suspiciune in Romania. Din pacate nu mai poti avea incredere,deoarece efectiv nu ai motive sa ai. Iar sa te dai mare ca arunci cu banii pe ceva ce nu merita numai ca sa trimiti poze cu consumatia,e o mare imbecilitate. Cei care castiga sunt niste cacanari care si fac haz de prostovanii de clienti tepuiti.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712