REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
20.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Mai mulţi români au rămas blocați în Gaza, după ce punctul de frontieră Rafah a fost închis

Mai mulţi români au rămas blocați în Gaza, după ce punctul de frontieră Rafah a fost închis

A.F. 8 noiembrie 2023 | 19:13 604

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că cei 51 de români au rămas blocați în Gaza, după ce trecerea pe la punctul de frontieră de la Rafah a fost blocată.

Mai multi romani au ramas blocati in Gaza, dupa ce punctul de frontiera Rafah a fost inchis

„În continuarea informațiilor transmise în dimineața zilei de 8 noiembrie 2023, privind evacuarea din Fâșia Gaza a 51 de cetățeni români și membri de familie, care primiseră acordul autorităților israeliene și egiptene pentru tranzitarea punctului de trecere a frontierei de la Rafah, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, potrivit informațiilor din teren, punctul de frontieră amintit anterior a fost închis pentru tranzitul persoanelor. Astfel, evacuarea grupului sus-menționat va fi posibilă la o dată ulterioară, după redeschiderea punctului de trecere Rafah”, au declarat reprezentanții MAE.

„Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâșia Gaza. De asemenea, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene până la finalizarea operațiunilor”, a mai transmis MAE.

Premierul Marcel Ciolacu ar fi trebuit să revină din Egipt, miercuri seară, împreună cu un grup de cetăţeni români şi membri ai familiilor acestora, la bordul unei curse speciale a companiei Tarom.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436