REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Mai mulţi studenți nu şi-au primit bursele de studii de peste doi ani!

Mai mulţi studenți nu şi-au primit bursele de studii de peste doi ani!

Replica API 12 mai 2022 | 12:03 1143

O parte din studenții Universității ”Ovidius” din Constanța au primit bursele acordate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, în timp ce alții nu și-au primit bursele de studii de doi ani de zile. Aceștia încă așteaptă să-și primească drepturile în viitorul apropiat.

Problema neacordării acestor burse este extrem de serioasă la nivelul studenților ce primeau burse, fie ele de merit, de performanță, sociale sau de studiu, pentru că, așa cum bine știe toată lumea, sunt multe persoane venite din întreaga țară pentru a studia în Constanța, dar care, se întrețin singure și locuiesc cu chirie în oraș.

Astfel că, pentru unii dintre ei, bursele sunt un răspuns la rezultatele lor și un ajutor pentru traiul zilnic.

Studenții ar trebui să primească lunar bursele de studii

În urma declarației primite de la Ozghiun Menabit, bursele de studii trebuie date lunar studenților. ”Acestea nu sunt oferite studenților. Sunt studenți care nu au primit bursele de doi ani de zile… acestea trebuie date lunar și sunt stabilite cu un an anterior” , a declarat consilierul local PER din cadrul Primăriei din Mangalia pentru Replica Constanța.

Ozghiun Menabit

Mulți studenți renunță la studii din acest motiv

Abandonul studiilor este pentru mulți tineri o alegere atunci când situația financiară devine tot mai grea și nu se mai pot întreține în celelalte orașe unde s-au mutat pentru a studia. Unii dintre ei au declarat pentru Replica Constanța faptul că așteaptă să-și primească bursele pentru că acestea reprezintă un ajutor financiar. ”Încă aștept… nici nu-mi amintesc ultima dată când am primit bursa. Și învăț destul de bine!”

Conform unor statistici, aproximativ 6% dintre studenți au decis să părăsească băncile facultății înainte de a finaliza studiile, iar motivul principal a fost situația financiară precară.

Și-au primit bursele cu ajutorul avocaților

Unii dintre ei însă, s-au hotărât să-și primească drepturile cu ajutorul avocaților, fapt pentru care au avut câștig de cauză și astfel, s-au putut bucura de ajutorul financiar în plus pe care l-au primit.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436