REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mai mulți turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în barurile din Centrul Vechi al Capitalei

Mai mulți turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în barurile din Centrul Vechi al Capitalei

A.F. 14 iunie 2024 | 18:45 601

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale și Poliției Sectorului 3 - Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, au pus în executare pe raza municipiului București și a județului Ilfov un număr de 17 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos, lipsire de libertate în mod ilegal și furt, pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală la data de 12.06.2024 faţă de 7 inculpați, persoane fizice, și 2 inculpați, persoane juridice.

Mai multi turisti straini, imbatati si jefuiti in barurile din Centrul Vechi al Capitalei

În esență, în cuprinsul actului de inculpare s-au reținut următoarele:

În perioada 26.11.2023 - 12.05.2024, profitând de starea de vulnerabilitate a 4 turiști străini, generată de consumul de alcool pe raza Centrului Vechi din mun. București, inculpații le-au sustras acestora telefoanele mobile, pe care le-au deblocat cu ajutorul funcției de recunoaștere facială, după care le-au accesat aplicațiile bancare și le-au transferat sumele de bani în alte conturi sau au efectuat plăți la POS-uri, cauzându-le acestora un prejudiciu total de aproximativ 450.000 lei.

De asemenea, la sfârșitul lunii aprilie 2024, aceeași inculpați au pătruns, fără drept, în apartamentul unde locuia un turist străin, de unde i-au sustras bijuterii, un laptop, un Ipad, două telefoane mobile, cardul bancar și pașaportul. Ulterior, sub pretextul că îi vor recupera bunurile și pentru a utiliza cardul bancar sustras, inculpații l-au privat de libertate pe respectivul turist străin, încuindu-l timp de 5 zile într-un club de pe raza Centrului Vechi.

Ca urmarea a propunerii formulată de procurori, Tribunalul București a dispus luarea măsurii arestului preventiv față de 4 inculpați și luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți 2 inculpați.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive sunt etape în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ----> use.my/arctrum
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510