REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piață

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piață

Ana Maria LIPAN 15 aprilie 2023 | 00:00 1368

De pe masa festivă de Paște a românilor nu lipsesc niciodată preparatele tradiționale. Elementul central al acesteia este carnea de miel, în privința cărora inspectorii și specialiștii din cadrul ANPC avertizează publicul. În această perioadă a fost lansată o serie de recomandări, subliniindu-se pericolul la care cetățenii se supun, cumpărând alimente din locurile neamenajate, deși uneori prețurile sunt mai atractive. Dacă vânzarea mieilor din portbagaj este o metodă deja bine-cunoscută, anul acesta românii au început să îi achiziționeze de pe Facebook.

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piata

Goana după produsele pentru masa de Paște a început deja de la începutul Săptămânii Mari, prețurile din marile magazine producând consternare în rândul clienților. Pentru a nu rămâne fără miel de Paște și a nu-și face gaură în buzunar, mulți români apelează la cumpărarea cărnii din surse neavizate.

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piata

Anunțurile de vânzare a mieilor au umplut rețelele de socializare, costurile fiind deseori mai atractive decât cele ale comercianților din piețe. Aceasta este însă o metodă nouă, cele deja consacrate, precum vânzarea din portbagaj fiind în continuare des întâlnită.

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piata

Ca în fiecare an, inspectorii ANPC recomandă doar achiziționarea cărnii și a produselor din carne ce prezintă ștampila de control sanitar-veterinar și este comercializată în locuri special amenajate.

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piata

Caracteristicile pe care carnea de bună calitate trebuie să prezinte sunt o suprafață cu peliculă uscată de culoare roz până la roșie, fermitate și elasticitate.

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piata

În piețele agroalimentare din municipiul Constanța, până la 15 aprilie, se vinde carne de miel de la producători avizați de către DSVSA Constanța.

Mai nou, mielul se vinde pe net... ca la piata

Centrele de unde se pot achiziționa aceste produse sunt halele de lactate din Piața Grivița și Piața Tomis III.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lua-mi-ai mielu-n gura.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510