REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Mama copiilor puși să cerșească în fața magazinului Profi, amendată de polițiști

Mama copiilor puși să cerșească în fața magazinului Profi, amendată de polițiști

Marieta ȘTEFAN 18 iulie 2023 | 00:00 1512

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța s-a sesizat, după ce Replica a publicat faptul că doi minori stau la cerșit în fața magazinului Profi, situat pe bulevardul 1 Mai Vechi. În zonă a fost trimisă o echipă mobilă și, în cele din urmă, au dat de unul din minori iar, în final, și de mama copiilor... care a  fost sancționată cu 500 de lei.

Mama copiilor pusi sa cerseasca in fata magazinului Profi, amendata de politisti

În aceste situații se trimite o echipă mobilă, formată dintr-un psiholog, un asistent social și șoferul. Aceasta sună întâi la poliție, după care se deplasează, constată la fața locului despre ce este vorba și, împreună cu poliția, stabilește cele mai bune măsuri, în situația respectivă”, ne-a declarat Marian Vasilache, purtător de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Constanța.

Copiii locuiesc în Medgidia

Prima dată, copii nu au fost găsiți, dar, membrii echipei mobile au perseverat și, în cele din urmă, au întâlnit micuții, cu care au stat de vorbă și au aflat că locuiesc în Medgidia, că au ambii părinți și mai au trei frați. ”Copii locuiesc în Medgidia, și sunt doi dintre cei cinci frați. Echipa mobilă s-a deplasat acasă la copii, unde a găsit o casă curată, utilată modern și racordată la rețeaua de energie electrică”, a adăugat Marian Vasilache. Au fost invitați la discuții și părinții, care au afirmat că nu își trimit copii la cerșit și că ei doar stau pe acolo, și oamenii miloși le donează produse alimentare și hăinuțe.

Mama copiilor pusi sa cerseasca in fata magazinului Profi, amendata de politisti

Atât copii, cât și părinții au intrat într-un program de monitorizare și beneficiază totodată de consiliere psihologică. ”Și părinții și copii au intrat într-un program de monitorizare, precum și într-unul de consiliere psihologică”, a concluzionat  purtătorul de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Constanța. Suntem convinși că pentru o perioadă copii nu vor mai fi văzuți în fața magazinului, dar, numai pentru un timp. E vară, e cald, e lume multă pe stradă și cerșetorii, în general, nu vor să piardă câștiguri nemuncite.

Și poliția s-a sesizat

Mama copiilor a fost sancționată cu o amendă în valoare de 500 de lei, de polițiștii care s-au deplasat la fața locului. ” La data de 13 iulie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța  -Secția 5 Poliție s-au deplasat la fața locului, unde au identificat un minor de 11 ani, care ar fi comis fapte de cerșetorie. Ulterior, a fost identificată mama acestuia, care a fost sancționată, conform Legii 61 din 1991, cu amendă în valoare de 500 de lei. În cauză au fost sesizați specialiștii din cadrul  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  Constanța pentru  a lua măsurile ce se impun, potrivit competențelor legale”, ne-a declarat Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Solutia nu este amenda de 500 lei care poate nu are cu ce să o plăteasca ci ajutată.Cum ?Sa i se asigure cel putin 2500 de lei pentru igienizarea locuintei ,achizitionarea de hainute pentru copii si inscrierea lor la o gradinită cu program prelungit pentru a primi educatie .Pe toata aceasta perioada asistentii sociali să se intereseze de copii. Mama integrată si ea in campul muncii la spatii verzi,femeie de servici sau la mătura pentru a obtine un salariu in vederea creșterii copiilor ....E grea procedura spre educatie ...ii lăsăm cu o amendă de 500 lei liberi în codrul verde să revină la vechile obiceiuri .....
1
0
doar amenda?de ce nu se sesizeaza autoritatile?de dosar penal nu ati auzit?
2
1
HAINELE II SUNT DATE DE LA PLATFORMA DE GUNOI DE LANGA CAMIN UMC,CEL MIC ARE ROL DE CARAUS CA SA NU II GASEASCA BANI LA PURTATOR, SI PARINTII CEI CARE STAU LA BERE SI ENERGIZANTE SUNT CURATI, IMBRACATI BINE CU AUR LA MAINI SI URECHI ,EI ISI EXPLOATEAZA DOAR PUII,SINGURA SPECIE DE PE PAMANT CARE IN LOC SA PROTEJEZE ISI EXPLOATEAZA PUII,AMENDA JUMATATE PLATITA IN 48 DE ORE ,MUNCA COPIILOR PE JUMATATE DE ORA,SI A CIUNGULUI DIN INTERSECTIA DE LA FAR PE 10 SEMAFOARE,SUNT IN GASCA
2
1
Copii fara vina,educati sa urmeze un mod de viata similar cu al parintilor. O amenda este o masura cu impact zero,mai degraba ca un fel de indemn la atentie fata de prezenta politiei. Oamenii care dau din mila sunt mai mult decat de apreciat,insa din pacate, ei nu stiu sa discearna unde este cu adevarat nevoie de ajutorul lor. Trebuie sa fim un pic mai selectivi,sa nu ne lasam vrajiti,ametiti de imagini destul de creativ compuse si sa dam bani unora care mai apoi se distreaza,beau,conduc masini si traiesc ca belferii ,sfideaza si jingesc o societate foarte saraca si umilita de niste guvernanti traditional de joasa calitate.
2
1
Dar politistul local Olteanu Valeriu ce face ? Pe unde bantuie ? Asta nu vede nimic ?
1
2
Poliția a rezolvat problema a dat amendă
8
0
ala micu era usier la banca BT de la rovas acum cateva zile . paza se facea ca nu l vede ......fara comentarii
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510