REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
22.5° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Managerul de la 'Victor Babeș' vorbește despre bacteria care mănâncă carnea de pe oase

Managerul de la 'Victor Babeș' vorbește despre bacteria care mănâncă carnea de pe oase

A.F. 20 iunie 2024 | 00:00 147

Sindromul şocului toxic streptococic, fenomen semnalat în ultima perioadă în Japonia, nu reprezintă ”o ameninţare” în România, afirmă managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel Florescu. Conform acesteia, medicii români au tratat inclusiv înainte de pandemie un pacient tânăr, care a avut această afecţiune şi care s-a vindecat, informează news.ro.

Managerul de la 'Victor Babes' vorbeste despre bacteria care mananca carnea de pe oase

Simin Aysel Florescu a fost întrebată, marţi seară, la Medika TV, despre sindromul şocului toxic streptococic.

”Nu cred că reprezintă o ameninţare pentru noi, în acest moment. De ce vă spun? Nu este ceva nou. Infecţiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al şocului toxic streptococic apare, de obicei, e precedat de infecţiile streptococice invazive cutanate. (...) Au existat şi în România şi există şi în continuare noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, 20 de ani avea, cu sindrom de şoc toxic streptococic, cu rash-ul acela specific, cu descuamare, cu stare septică evidentă, a necesitat terapie intensivă, şi care a scăpat. Deci nu este o boală nouă”, a afirmat Simin Aysel Florescu.

Aceasta a explicat că frecvenţa în România a acestei boli este una ”sporadică”. Conform medicului, şocul toxic nu este ”o boală obişnuită, curentă”.

Măsurile de prevenţie a acestei afecţiuni constau în igiena adecvată şi prezentarea la medic în cazul în care apar leziuni cutanate.

În Japonia sunt probleme mari

Sindromul şocului toxic streptococic (STSS) cauzat de bacteriile Grupului A Streptococcus (GAS) înregistrează o creştere rapidă în Japonia, ajungând la 977 de cazuri până la 2 iunie 2024, depăşind recordul anului trecut, informează Mediafax.

În Japonia, s-a raportat o creştere îngrijorătoare a cazurilor de sindrom de şoc toxic streptococic (STSS) cauzat de Streptococcus din Grupul A (GAS), ajungând la 977 de cazuri până pe 2 iunie anul acesta, depăşind recordul anului trecut, scrie Fortune.

Această boală rară cauzată de „bacteria care mănâncă carne" poate progresa rapid de la simptome precum durerea şi umflarea membrelor până la necroză, insuficienţă a organelor şi deces în doar 48 de ore, afectând în special persoanele de peste 50 de ani. Ken Kikuchi, profesor de boli infecţioase, a subliniat debutul rapid al simptomelor, accentuând importanţa de a solicita ajutor medical imediat la primele semne de umflare, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436