REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
22.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Managerul Filicori: Penele de curent ne-am produs un prejudiciu de peste 10.000 de euro

Managerul Filicori: Penele de curent ne-am produs un prejudiciu de peste 10.000 de euro

Replica API 13 septembrie 2022 | 00:00 7136

De o lungă perioadă de timp, localurile situate pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanța, se confruntă cu probleme în ceea ce privește penele de curent electric. O astfel de situație s-a petrecut și în cursul serii de duminică, 11 septembrie a.c., când Enel a lăsat în întuneric restaurantele. Pene de curent repetate generează zeci de plângi din partea operatorilor economici care își desfășoară activitatea pe tronsonul situat între Capitol și până la Sala Sporturilor.

Într-o ediție anterioară, reporterii Replica de Constanța, vă prezentau, în exclusivitate, o situație care trenează de 7 ani, pe bulevardul Tomis, tronsonul situate între Capitol și până la Sala Sporturilor. Mai exact, localurile situate în această zonă au fost lăsate în beznă, iar clienții și angajații au fost nevoiți să se descurce cu lanterne și lumânări, exact ca pe vremea lui Ceaușescu.

Situația de duminică, 11 septembrie a.c., nu este o întâmplare. Operatorii care-și desfășoară activitatea în această zonă spun că de 7 ani se confruntă cu aceaste aceste probleme și, cel puțin o dată pe săptămână, rămân în beznă cu orele, din pricina penelor de curent.

Managerul lanțului de restaurnte Filicori Zecchini din Constanța, Alina Burcin, le-a povestit reporterilor Replica problemele cu care se confruntă încă de la deschiderea locației de pe bulevadrul Tomis. ,,De când această locație deschisă, respectiv de 7 ani, în fiecare an la distanță de 2-3 luni avem pana această de curent care ne afectează utilajele și marfa. Aseară( n.r. – 11 septembrie 2022), pana de curent a început în jurul orei 20:00 și a durat până la ora 00:00.”, a declarat aceasta.

Chiar dacă aceste probleme le sunt sesizate și celor de la compania care se ocupă de distribuția curentului electric, fiind vorba despre Enel, operatorii sunt invitați să aștepte finalizarea lucrărilor, care, de obicei, durează între 3 și 5 ore. ,,De fiecare dată sunăm și facem sesizări, de fiecare dată ni se spune că trebuie să așteptăm pentru că lucrarea poate dura între 3 și 5 ore. Au o problemă constantă pe acest bulevard.”, a mai spus aceasta.

Variațiile de tensiune pot afecta durata de viață a aparatelor consumatoare de curent, ceea ce s-a și întâmplat în cazul lanțului de cafenele Filicori. ,,În urma penelor de curent am reprarat foarte multe aparate. Nu trimis sesizări către cei de la ENEL, ne-am asumat aceste costuri, dar dacă se va continua așa nu știu unde vom ajunge. Am cheltuit undeva la 10.000 de euro pentru reparația acestor aparate”, a spus aceasta. De asemenea, în urma penei de curent din cursul serii de duminică, notele de plată nu au putut fi încasate. ,,Aveam locația plină, clienții au plecat, am rămas cu note neîncasate. Nu am putut elibera bonurile fiscale și nici nu am putut să le cerem bani oamenilor.”, a mai spus managerul.

Alina Burcin, Manager lanț cafenele Filicori

Operatorii afectați, sesizare; Enel nu a oferit niciun răspuns

Grill Time, Shaormeria Băneasa, Pui cu bacon, Nikos, Burgheria, Toasteria Cafe, Filicori sunt localurile care funcționează pe bulevardul Tomis. Toți operatorii menționați anterior au făcut o solicitare colectivă către Enel, însă nu au primit niciun răspuns. ,,Nici vecinii nu sunt mulțumiți de această situație, am făcut o sesizare colectivă, însă nu am primit niciun răspuns în acest sens.”, a conchis managerul.

Până la încheierea ediției, reprezentanții Enel nu au transmis un punct oficial.

Localurile de pe Tomis, lăsate în beznă de Enel

Grill Time, Shaormeria Băneasa, Pui cu bacon, Nikos, Burgheria, Toasteria Cafe, Filicori sunt localurile care funcționează pe bulevardul Tomis... toate afectate de întreruperea/ defecțiunea Enel de duminică, 11 septembrie.

Vă reamtim că, duminică, 11 septembrie, seara, în jurul orei 21.30, tot bulevardul Tomis, de la Capitol până la Sala Sporturilor, a fost în beznă. Această situație trenează de 7 ani, ne-a spus un reprezentant al localului Filicori, și el afectat de pana de curent. Mai grav este că nici nu se încearcă remedierea problemei cât mai repede cu putință, de către Enel, pentru că nu au echipaje suficiente.

Video:

Citește și: Localurile de fițe din buricul târgului au rămas în beznă, din cauza Enel. Video

Andreea VREJOIU, Emilia BABU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va zgarciti si la un stabilizator de curent si pe urma va mai plangeti, rusine sa va fie
0
0
Emilia Babu arata ca Sue Ellen din Dallas
0
0
Nu mai inghititi vrajelile lor, toate restaurantele, pub-urile, beach-bar-urile si hotelurile au UPS-uri.
1
0
Sa mai stea si pe acasa nu doar prin baruri asa cum stau acum. Stiu ei care . Sefii aia de la Raja aia care citesc apometrele
1
0
Salariu in spania la cules capsuni cu curu, si voi si nevestele voastre
0
0
Are o moaca de parca cauta m**e cu sloboz
1
0
Dati salariile la angajati hotilor
0
0
alooo, domnisoarele Andreea VREJOIU, Emilia BABU, nu aveti un corector pe acolo? ca un articol cu atatea greseli ca acesta nu am vazut. prin 2002-2003 daca aveai o singura greseala in articol te dadeam N***t imediat afara
0
1
Hahaha...3 dughene ordinare pline cu pesti si curve....cica restaurante......sa ma cac moale in gura ta Alina.
0
0
Tine economia in viata, si plateste salariul bugetarilor!
0
0
sa ne kakam pe ea de latrina cu tot cu patronatul ei
0
0
generator!
4
0
bun,ii plangem pe cei cu cafenelele ca nu au avut curent....dar ce spunem de sutele de oameni care au stat in apartamente in bezna?? de ei nu ne intereseaza,nu?
3
0
Babu, papu, pute a branza...
0
0
alti privati care injura de zor bugetarii!!!
0
0
Nu ai ibric acasa , saracule!
0
0
Toate leprele comenteza aici, razboinci care traiesc din ajutor social si indemnizatia copiilor isi dau cu parerea despre situatia de pe tomis , la munca nu va place, dar la injurat sunteti in fata. Capsunari ieftini. Ce stiti voi despre investitiile facute in locaruile respective, despre creditele luate ca sa va creeze voua un loc de munca? Voi nu stiti decat sa furati, si sa injurati, tocmai de aia vine forta de munca din asia, si tocmai de aia nici in Italia la capsuni nu mai aveti loc. Vai de capul vostru, si p****i si fuduli, tipic romanesc !
3
1
Siktir Filicori, de UPS nu ai auzit?
0
0
niste hoti astia cu curentul
1
0
de mesele alea de pe trotuar, domeniu public ce ne poate spune? mai ai loc sa treci cu un carucior sau trebuie prin strada? toti se dau victime dar uita furaciunile, ca s-au obisnuit cu ele.
0
0
nici apa calda nu e in centru
0
0
In secolul nostru s au inventat UPS uri si poti da in judecata ENEL
1
0
acesti snapani nepoti ai lui hagi tudose din toata evaziunea fiscala pe care sunt convins ca o fac intr-un fel sau altul chiar nu au bani de un amarat de generator? aricolul este o vrajeala ieftina si reclama mascata!
0
0
Faliment crunt va doresc!
0
0
Ce vrajeala, au plecat fara sa achite notele. Hhaaahaa. Poate au plecat fara bon fiscal, asta cred, chiar si inainte de pana de curent. Mai grav e ca dupa 3 zile inca nu v-ati informat ca enel e furnizor, nu distribuitor; chiar daca tin de aceeasi firma din etalia.
0
0
Deschideti librarii si biblioteci, inchideti barurile!
4
0
Ce s-o pinge acesti oameni ca au pierdut bani. Mi se face scirba de astfel de specimene. Mergi la Filicori sa bei o cafea sin intr-o ceasca ai 3 scuipati pe care platesti 8 lei. Mars de aici...
3
0
Comanda trebuie scrisa de ospatar , cu hartie si creion , dupa care incasezi banii la lumina lumanarii....iar daca esti cinstit cu Statul , dupa ce revine curentul ,treci tot ce ai incasat prin casa de marcat ! Iar un generator electric....face minuni ! V-a prostit digitaliarea asta incat nu mai stiti sa ajungeti acasa , fara telefon !
0
0
mai stati si pe acasa nu numai prin carciumi
0
0
pune-ti un UPS pe casa de marcat si pe calc de comenzi. o sa ti le tina in priza 9-12 h
0
0
Nu din cauza bonului fiscal nu sa incasat, si din cauza ca nu mai stiati cine ce a baut ca comenzile erau inregistrate digital
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513