REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.2° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
27.2° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Managerul unui supermarket le-a interzis casierelor să meargă la toaletă

Managerul unui supermarket le-a interzis casierelor să meargă la toaletă

A.F. 20 iunie 2024 | 23:29 1346

Managerul unui magazin din Italia a stârnit controverse online după ce a fost înregistrat interzicând casierelor accesul la toaletă. Mesajul său, formulat pe un ton dur și ofensator, a devenit rapid viral pe rețelele de socializare, declanșând reacții puternice atât din partea angajaților, cât și a publicului.

Managerul unui supermarket le-a interzis casierelor sa mearga la toaleta

Managerul supermarketului din Brandizzo, lângă Torino, a transmis un mesaj audio prin intermediul unui grup de WhatsApp la începutul lunii, în care le interzicea angajaților să folosească toaleta dacă nu au cu adevărat o urgență.

"Mai degrabă uzi pantalonii, decât să te duci așa des la toaletă", spunea ea exasperată. Potrivit managerului, această măsură era necesară pentru a evita "deschiderea și închiderea continuă a toaletei", care făcea "punctul de vânzare imposibil de gestionat".

Reacțiile nu au întârziat să apară. Sindicatul Uiltucs din Ivrea, care reprezintă angajații magazinului, a intervenit prompt. Francesco Sciarra, secretarul general teritorial al Uiltucs Ivrea, a declarat că problemele cu acest manager persistă de ceva vreme.

Managerul a abuzat de puterea funcției sale

"Mesajul audio este doar ultimul episod dintr-o lungă serie de abuzuri", a spus Sciarra, menționând că sindicatul a solicitat de opt ori conducerii MD o întâlnire pentru a aborda situația, însă fără succes, conform Il Messaggero.

Compania a reacționat la rândul său, distanțându-se imediat de comportamentul managerului. Într-un comunicat, reprezentanții MD au explicat că au luat măsuri disciplinare de suspendare a managerului la scurt timp după incident.

"La 5 iunie, am comunicat suspendarea prin scrisoare recomandată", a precizat compania. În plus, într-o ședință convocată după incident, managerul și-a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze în fața colegilor, explicând că mesajul a fost rezultatul unui moment de nervozitate.

Cu toate acestea, sindicatul nu se mulțumește doar cu suspendarea managerului. "Angajații au cerut intervenția noastră, iar acum ne pregătim să protestăm în fața supermarketului", a declarat Sciarra. Protestul are ca scop nu doar rezolvarea acestui caz specific, ci și atragerea atenției asupra condițiilor generale de muncă din lanțul de magazine MD.

Acest incident scoate în evidență tensiunile existente în relațiile de muncă din sectorul retail și nevoia de respect și protecție a drepturilor angajaților. Controversa din Brandizzo rămâne un exemplu de cum un singur incident poate avea repercusiuni majore asupra imaginii unei companii și a relațiilor sale cu angajații, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510