REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Mangalia, ”inundată” de un fum înecăcios!

Mangalia, ”inundată” de un fum înecăcios!

Replica API 22 februarie 2022 | 00:02 1909

Locuitorii Mangaliei se plâng de faptul că nu reușesc să respire din cauza fumului înecăcios, ce iese de la centralele rețelei de termoficare a orașului. O femeie din Mangalia a declarat că ”dacă voia să facă ceva, avea toate pârghiile, dar o mână o spală pe alta”, a precizat aceasta, făcând referire la Radu Cristian, primarul orașului Mangalia. Contactat telefonic, primarul a spus că... nu are semnal la telefon.

Rețeaua de termoficare dă bătăi de cap locuitorilor din Mangalia. Pe lângă faptul că facturile emise în acest an i-a dus pe o parte din ei la sapă de lemn, aceștia sunt obligați să suporte noxele ce ies de la centralele care furnizează agent termic.

Mangalioții se plâng că, din cauza fumul negru și înecăcios, aerul este tot mai puțin respirabil.

După ce directoarea Gărzii de Mediu anunța, la finele lunii noiembrie 2021, că va efectua un control pentru rezolvarea problemei, întrucât primise o sesizare cu privire la faptul că fumul ar proveni de la niște centrale care nu ar funcționa pe gaz, ci pe altfel de combustibil, iată că, în momentul de față, locuitorii orașului Mangalia se confruntă din nou cu această problemă.

În cursul zilei de vineri, 18 februarie a.c., locuitorii din Mangalia și-au arătat nemulțumirea și în mediul online. Aceștia au declarat că nu pot să respire din cauza ”valului” de fum.

Foarte revoltate au fost și câteva femei, care s-au plâns de faptul că nu reușesc să-și usuce obiectele vestimentare, din cauză că mirosul de fum intra în haine.

Aceștia sunt nedumeriți și se întreabă dacă, între timp, centrala a devenit fabrică de cauciucuri.

Declarația unei femei a stârnit reacții printre mangalioți. Femeia a declarat că ”dacă voia să facă ceva, avea toate pârghiile, dar o mână o spală pe alta”, a precizat aceasta, făcând referire la Radu Cristian, primarul orașului Mangalia.

Radu Cristian, primarul Mangaliei

Reporterii Replica au încercat să discute cu Radu Cristian, primarul Mangaliei, despre această problemă, dar acesta, după ce a apucat să răspundă la telefon, a spus că nu are semnal.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai jegggg pprimatt
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303