REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

MApN, măsuri pentru reducerea riscului cauzat de prezența minelor aflate în Marea Neagră. Video

MApN, măsuri pentru reducerea riscului cauzat de prezența minelor aflate în Marea Neagră. Video

Replica API 30 martie 2022 | 14:49 1136

MApN a stabilit unele măsuri pentru reducerea impactului pericolului de mine și pentru executarea navigației în condiții de siguranță. Astfel, Direcția Hidrografică Maritimă a emis un aviz pentru navigatori prin care recomandă tuturor navelor care navighează către și dinspre porturile de la Marea Neagră să urmeze anumite rute de navigație cu o lățime a pasei de 2 mile marine, pentru a reducere riscul cauzat de prezența unei posibile mine aflate în derivă.

„Ministerul Apărării Naționale a stabilit, în urma consultărilor dintre Forțele Navale Române și reprezentanții autorităților naționale cu atribuții în asigurarea siguranței navigației precum și cu agenții economici care își desfășoară activitatea în spațiul maritim al României, au stabilit măsuri pentru reducerea impactului pericolului de mine și pentru executarea navigației în condiții de siguranță.

Astfel, Direcția Hidrografică Maritimă a emis marți, 29 martie a.c., un aviz pentru navigatori prin care recomandă tuturor navelor care navighează către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră, și este vorba aici despre Mangalia, Constanța Midia și Sulina, să urmeze anumite rute de navigație cu o lățime a pasei de 2.000 de mile marine pentru a reduce riscurile cauzate de posibila prezență a unor mine marine aflate în derivă.

Prin canalele oficiale specifice, navigatorilor le-au fost recomandate navigarea cu atenție și întărirea observației vizuale în zona de responsabilitate a României și le-a fost, totodată, solicitat tuturor navelor să raporteze imediat Autorităților Maritime din țara noastră orice detectare a minelor.

În zona maritimă de responsabilitate, Forțele Navale Române au luat măsuri de cercetare sistematică pentru întărirea supravegherii spațiului maritim - este vorba despre apele teritoriale, zona contiguă și economică exclusivă - precum și măsuri pentru executarea unor intervenții rapide, cu structuri specializate, în vederea asigurării securității navigației.“ a transmis Cornel Pavel, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale.

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de pl noastra nu e asa dom Pavel? Cum dracu din maistru militar ai ajuns purtator de cuv cu grade? Unde m-ai pui ca iti place si ciocanul de baieti tineri. Numai bulangii si mincinosi
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436