REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

MApN: Nu se înființează bază militară SUA în Delta Dunării

MApN: Nu se înființează bază militară SUA în Delta Dunării

Victor ROTARU 6 martie 2023 | 00:00 2498

MApN semnalează apariția unei știri false, care acreditează, fără nici un fundament real, ideea că guvernele României și SUA ar fi încheiat un acord secret cu privire la construirea unei baze militare în Delta Dunării. „O astfel de înțelegere nu a fost luată în discuție niciodată.”, transmit reprezentanții MApN.

MApN: Nu se infiinteaza baza militara SUA in Delta Dunarii

Această încercare de manipulare a opiniei și percepției publice se aliniază narativelor alarmiste și panicarde răspândite cu o frecvență crescută în ultima vreme în spațiul public românesc de surse afiliate propagandei pro-ruse, în contextul situației generate de războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și posibilele implicații asupra țărilor din regiune. Procedeul de construire a acestei dezinformări este simplist, fiind bazat pe scoaterea din context a unor informații reale și amestecarea lor cu speculații și minciuni care să "susțină" falsa ipoteză, în ideea creării unei alternative la situația reală.

MApN: Nu se infiinteaza baza militara SUA in Delta Dunarii

În ce constă, pe scurt, dezinformarea?

Autorii manipulării afirmă că proiectul de lege intitulat "Black Sea Security Act of 2022", depus în iulie 2022 în Congresul SUA, ar stabili, după adoptare, înființarea unei a patra baze militare americane, în Delta Dunării. Înființarea acestei puternice baze militare, care, pe lângă schimbarea raporturilor de securitate în regiune, ar pune în pericol grav echilibrul ecologic din Delta Dunării, ar fi fost decisă unilateral de Guvernul SUA și ar fi fost acceptată, în secret, de România. Acest scenariu fantezist este prezentat ca o realitate, speculațiile fiind grefate peste discuțiile purtate în prezent în spațiul public în legătură cu situația canalului Bâstroe. Nimic din substanța acestor afirmații nu corespunde realității. Ele sunt concepute exclusiv pentru a manipula opinia publica si servesc unor narative anti-NATO.

Ce s-a întâmplat în realitate?

Simpla lecturare a proiectului de lege menționat mai sus ar trebui să fie suficientă pentru a înțelege că inițiativa legislativă nu face nicio referire la o așa-zisă bază militară SUA în Delta Dunării spun cei de la MApN. Acest proiect încă nu a finalizat procesul legislativ, însă o prevedere importantă din inițiativă a fost deja adoptată, la finalul lunii decembrie 2022, în cadrul Legii Omnibus privind alocările bugetare aferente anului fiscal 2023 (pagina 89, referirea la Black Sea Countries). Astfel, s-a stabilit ca Secretarul de Stat al SUA împreună cu șefii altor agenții federale relevante să prezinte Congresului o Strategie de lucru cu aliații NATO din regiunea Mării Negre, pentru aprofundarea relațiilor economice, consolidarea asistenței economice și de securitate pentru statele din regiune, inclusiv prin sprijinirea eforturilor pentru creșterea rezilienței democratice.

Care sunt așa-zisele "dovezi"?

"Dovada" intenției de înființare a unei super-baze navale în Delta Dunării, a fost găsită de agenții dezinformatori într-un studiu publicat de doi experți în revista "American Purpose", cu sediul în Washington DC. Analiza se intitulează "Past Putin" și explorează o serie de soluții posibile pentru întărirea securității în regiune. Autorii analizei pornesc, într-adevăr, în analiza lor de la proiectul legislativ "Black Sea Security Act of 2022". Printre opiniile exprimate se numără și ideea ca "Statele Unite să ia în considerare înființarea unei a patra baze în care să disloce forțe, cu o componentă maritimă în Deltă, care să asigure securitatea traficului maritim pentru aliații vestici, pentru România, Ucraina și alte națiuni riverane Mării Negre". Acestă ipoteză formulată de către cei doi experți în analiza citată a fost transformată de autorii dezinformării într-o... decizie a Guvernului SUA (!), care ar fi fost și acceptată, bineînțeles, în secret, de România.

MApN: Nu se infiinteaza baza militara SUA in Delta Dunarii

O altă "dovadă" invocată în materialele rostogolite cu precădere în mediul online este un articol publicat pe pagina de internet a postului de radio Europa Liberă, care, printre altele, prezintă factual și documentat strategia SUA privind Marea Neagră, precum și principalele ipoteze și opinii formulate de cei doi experți în analiza mai sus menționată. Faptul că acest subiect se regăsește într-un articol publicat pe pagina de internet a Radio Europa Liberă, post finanțat de Congresul SUA, iar în articol se menționează și că unul dintre autorii analizei publicate de American Purpose s-a aflat printre experții consultați de Departamentul de Stat al SUA pentru elaborarea viitoarei strategii reprezintă pentru autorii dezinformării veriga-lipsă de care aveau nevoie să demonstreze conspirația menită a construi o bază militară în inima Deltei Dunării...

Ce își propune, de fapt, Strategia de lucru a SUA pentru regiunea Mării Negre?

În cadrul unei întâlniri oficiale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, desfășurată în 8 noiembrie 2021, la Washington D.C., ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, a punctat dorința - salutată de partea americană - a României de a contribui substanțial la dezvoltarea viitoarei Strategii, arătând că aceasta “trebuie să aibă în vedere o abordare multidimensională și integrată a descurajării, combinând aspectele care țin de securitatea clasică cu cele care țin de consolidarea rezilienței, cu dimensiunea economică, cea de combatere a amenințărilor hibride, de întărire a securității energetice și de soluționare a conflictelor prelungite, fiind necesară alocarea resurselor adecvate în acest scop".

Concluzii

Situația generată de invazia ilegală a Federației Ruse în Ucraina, declanșată la 24 februarie 2022, a demonstrat solidaritatea țărilor NATO cu poporul ucrainean, precum și determinarea de a apăra fiecare centimetru din teritoriul aliat. La foarte scurt timp după începerea războiului de agresiune, NATO a activat planurile graduale de răspuns pentru consolidarea posturii de apărare pe flancul estic și descurajarea oricărei agresiuni împotriva țărilor aliate. La câteva zile după această decizie fără precedent, în România au fost dislocate efective militare aliate care au format Grupul de Luptă NATO condus de Franța și a fost crescut și numărul de militari SUA, care au fost desfășurați, împreună cu tehnica din dotare, în locațiile de pe teritoriul României, prezentate în mod transparent de MApN în comunicarea publică. Găsiți în această postare o situație centralizatoare care arată dispunerea efectivelor americane și aliate pe teritoriul României, efective care, în contextul actual de securitate, se situează în jurul cifrei de 5.000 de militari din SUA, Franța, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Macedonia de Nord și Spania.

Este de așteptat ca, în contextul de securitate actual, să crească frecvența dezinformărilor și speculațiilor pe teme de maximă sensibilitate și importanță pentru opinia publică din România, în special pe subiecte referitoare la prezența NATO și SUA în România și în regiune. Reiterăm, și pe această cale, sfatul către utilizatorii platformelor online de a verifica din surse credibile, înainte de redistribuire, orice știre sau informație cu caracter vădit senzaționalist și alarmist.”, transmit reprezentanții MApN.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal, nu s-a luat niciodata in discutie pt ca nu discuti cu o sluga, ii ordoni! Baza militara sua este deja in delta dunarii
4
10
Ce si pe cine vedem noi la unele posturi TV. Una cu minte de coafeza, care s-a tavalit cam prin toate paturile politice post '89, evident dedulcita la copeici.Mai nou se da cu barca , fara sa intealeaga macar pe unde e. Mai vedem vreo doi tablagii de militie, unul care linge clantele pe la usile ambasadei Rusiei si unul care zbiara tare. Mai vedem vreo doi din oamenii lui Basescu, unul, fost contabil la o intreprindere de scule si printr-un accident major ajuns ministru de finante si care a dus tara in cap in 2010 si unul care zbiara acum de pe la Bruxels.Pe langa astia, un numar de habarnisti care isi dau cu presupusul pe orice subiect si care, intr-o societate normala, n-ar fi buni nici sa care gunoiul de la fermele zootehnice. Si ar mai fi multe de enumerat, dar te ia greata...
5
3
Cu ocazia procesului o sa vezi si cat de trol rus sunt
6
13
Sa fi pregatit bobita inclusiv pentru perchezitie informatica sau arunca toate dispozitivele.Luni ai plangerile penale,pe mai multe aspecte,ca bolnavii ca tine devin usor f.violenti zice cartea.Si Replica o sa fie obligata sa puna serverele la dospozitie.Tine aproape ca la Tuca ca te-am tolerat prea mult
7
14
Ba, jur ca mi se face mila de tine uneori. Cum se intampla acum. Simt ca te-am ranit tare de tot! Cred ca am sa te ignor incepand cu clipa asta. Mai mult ca sigur am exagerat sa ma distrez pe seama ta. Tu ai impresia ca am impresionezi cu aberatiile astea? Crezi ca s-a intalnit hotul cu PR0STUL? Nu tin aberatiile astea la mine. Dar zici ca esti un porumbel d-ala cu aripa franta, dar din pacate nu Cupidon te-a lovit. Ha ha ha! Nu stiu, ma, mi se face mila de tine! Ti-as da o firmitura de paine, dar parca nu prea meriti avand in vedere ca duci biletele la ambasada Rusiei din Romania. Deci, nu am sa dau! Du-te si castiga-ti painea ca un om cinstit! Aaa si vezi ca acuma "am plecat" de la stire, pentru ca m-am speriat de amenintarile tale! Da, da! Nu pentru ca m-ai plictisit si ca m-am saturat de aberatiile tale stupide si trollingul pro-Rusia pe care-l faci. Nu, nu! Plec ca mi-e frica! Ha ha ha! Adio, trolule! De ce ma cauti la stiri despre Ucraina sau razboi? Esti constient ca te-am provocat azi pentru ca sa fi identificat, nu-i asa? Chiar nu-mi pasa ce se intampla cu voi. Intentia mea e sa nu mai imprastiati propaganda rusa in mediul online romanesc si sa nu mai incercati manipularea alegatorilor romani. Atat! Acum poti sa dispari inapoi in "transeele" tale de troll rus! Mars, sa nu te mai vad! Adio!
13
6
O sa vezi curand ( luni) eu sunt pe principiul :o data a gresit,a doua l-am iertat/ inteles si a treia plateste/ suporta consecințele...( oa art. La care am interactionat sau nu da te-ai referit la mine in context si numara).Cat despre Dna.Sosoaca nu am nevoie...
5
11
O, da! Sigur nu te apara "duamna" avocat Sosoaca? Ha ha ha!
12
3
Pastrreaza textul pentru avocat....:) cu drag un trol rus da mai roman ca tine,sa vedem catcesti de elocvent in instanta
6
10
Esti si idiot si analfabet funtional. Am spus " Din pacate pentru tine, am pregatire de lunetist. Pot ramane nemiscat si treaz (aici pe scaun) pana la 72 de ore. Ha ha ha! Dar stai linstit, ca nu te impusc, doar iti dau la gioale aici cu anti-trolling". Cu alte cuvinte, adica pot face anti-trolling cate ore vreau, nu ma "trimiti tu la somn" cand doresti. Asta nu inseamna ca te amenint, prostovane! Deloc! Asta nu dovedeste ca am pregatire de lunetist sau ca nu am. Este doar o ironie fina pe care nu ai prins-o, pentru ca esti ANALFABET FUNCTIONAL. Cam ce idiot ai tu impresia ca si-ar risca libertatea pentru a ameninta sau pentru a comite acte de violenta impotriva unui trol rus? Un troll rus de nimic nu merita nici macar atata atentie cat iti acord aici. In "manualul de combatere a trolilor rusi" scrie mare si clar. "IGNORA-I!" Eu doar m-am distrat cu trolii ca tine si am profitat de ocazie pentru a le inchide gura. Daca taci din gura si nu mai faci trolling, promit sa nu mai postez ANTi-TROLLING. Daca mai faci trolling, am sa aduc ARGUMENT IREFUTABILE impotriva Rusiei pe care incerci tu sa o ajuti. Te bat cu "propria ta arma". Oh, da! Hai sa nu mai folosesc "arma", ca poate iar te panichezi degeaba. Ha ha ha! Banuiesc ca ai observat, ai vrut sa trollezi in favoarea Rusiei si te-ai facut de rahat, ti-am ACOPERIT tot textul si comentariile propagandistice pro-Rusia. Eu m-am distrat facand asta. Nu primesc bani de la nimeni, e fix treaba mea ce fac cu timpul meu liber si ce hobby-uri am. Poate am ca hobby umilirea trolilor rusi, tradatori de tara si de neam. Scrie undeva ca e interzis? Ha ha ha!
11
6
Bine, deci vrei cu legea si ma ameninti cu pregatirea ta militara de lunetist ,ok sa vedem
6
9
Eroii nu dorm niciodata, prostovane! Din pacate pentru tine, am pregatire de lunetist. Pot ramane nemiscat si treaz pana la 72 de ore. Ha ha ha! Dar stai linstit, ca nu te impusc, doar iti dau la gioale aici cu anti-trolling!
11
5
P.S.ai folosit in alte postari proaste printre altele( conexe mediilor de info rmatii)termenul de CONSERVA asa ca daca stii ce inseamna fuga marș indarat la cutie ca deja pierd cam mult timp si rabdare cu tine postacule. Aici comentezi ca boul pe un articol referitor la un anunt al Armatei r*mâniei cu tampeniile tale induse sau platite
6
11
Factorul descurajator. Cu cat ai armata mai mare si mai puternica, cu atat scad sansele sa o folosesti vreodata sau cineva sa te mai atace. Dar multi idioti au impresia ca e "OK" sa-ti neglijezi armata pentru "a nu-i deranaja pe moscoviti", precum s-a intamplat cu armata Moldovei, care a ajuns printre ultimele ale lumii, desi pe pamaturile Moldovei, in zona separatistilor pro-rusi din Transnistria exista cel mai mare deposit de armament (conserve sovietice ruginite) menite sa fie "tinut la cald" pentru viitoare "operatiuni speciale" ale rusilor invadatori, precum actuala, dar din pacate pentru rusi, nu au mai ajuns acolo. Si din fericire pentru restul lumii, bineinteles. Depozitul se afla in Cobasna, iar o eventuala explozie acolo ar ajunge pana la 50 km departare, ar forma un crater de 75 m adancime si cu raza de 1.5 km, din cate am citit. Dar cel mai important de retinut este faptul ca explozia ar echivala cu un cutremur de 7-7.5 grade In realitate, cred ca vorbim de chiar mai mult de atat, deoarce rusii au "alimentat" depozitele pe furis pana sa inceapa conflictul in Ucraina, toate astea printr-o intelege secreta cu Ucraina, iar acest lucru a fost facut public abia dupa inceperea conflictului din 2014. Deci, Romania face foarte bine ca isi modernizeaza echipamentele militare si aloca mai mult din PIB pentru aparare. Romania trebuie sa urmeze modelul Belarusului si sa cumpere aproape 500 himars precum polonezii, neaparat si avioane F-35. Inainte de invazia asta, consideram mai bune F-16 pentru politie aeriana, dar acum inteleg mai bine ca daca ai destule F-35, ii fortezi pe rusi sa-si tina vrabiutele in "grajd" de frica, precum le tine in fata Ucraineni dupa ce i-a doborat destule. Nu e ca si cum cele rusesti nu ar fi bune, dar rusii nu au fost pregatiti de razboi. Imaginati-va ca "puii de moscoviti", rasfatatii, copiii oligarhilor rusi se numara printre pilotii de avioane de vanatoare rusesti, caci "da bine la gagici", nu-i asa? Da bine si la "CV", da bine si pe piatra de mormand ca "erou al Rusiei", nu? Fix precum Printul Harry si Apache-ul lui. Tot pentru ca dadea bine la CV si la gagici a vrut si printisorul "sa se dea" in apache american. Sigur nu pentru abilitatile sale de mare pilot. Ei bine, asta se aplica si la rusi. Deci nu e ca si cum Rusia nu are nevoie de avioane, in primul rand se face de ras daca sitemele moderne antiaeriene sosite in Ucraina vor distruge "mandrete de avion rus". In al doilea rand, NU ARE CINE SA LE PILOTEZE! Asta pentru ca ei, acei copii ai oligarhilor rusi fie se tem sa zboare acolo, fie parintii lor nu-i lasa. Ori toate astea, ori pana si conducatorii rusi inteleg ca ar pierde imediat avioanele alea de scumpe, nu ca le-ar pasa lor neaparat de plozii de oligarhi. M-am lungit iar cu vorba, dar categoric vom avea nevoie de F-35 precum polonezii. De asemenea, cu cat Polonia devine mai puternica, cu atat Romania devine mai vulnerabila in Fata Rusiei. Pana la urma, rusii nu ar avea cum sa treaca prin Polonia pana in Germania... Pai daca ar intra in Romania si ar ajunge in Ungaria, pe urma au cale libera prin Austria pana in Germania, ca un exercitiu de imaginatie... Si chiar in Serbia si apoi Croatia putinista si au taiat complet calea terestra a NATO spre balcani. Deci, noi trebuie sa tinem pasul cu Polonia, ba chiar s-o depasim. Astfel incat rusii sa aleaga calea prin Polonia spre Germania si ceilati occidentali! Ha ha ha! Dracii astia din Rusia sunt ca rechinii, cand simt miros de sange, ataca. Pe Moldova o simt victima sigura si vedeti ca sunt disperati sa ajunga acolo! Insa au subestimat Ucraina si uite ce s-au ars! Ha ha ha!
10
5
Cum ii știi tu pe toti....Noroc ca Relu ala nu are treaba cu prostiile tale....Am eu pana te potolesc cu prostiile pe ici-colo, adica caz in lucru,ai ceva circumstante psihopatologige da mai vedem ce iese la screening...Nu ti-am zis sa te culci la art.cu Geoana?
5
6
Si daca am avea, care e problema ? Arde invidia la Moscova ? De cand tre sa ne justificam in fata cuiva ? Ca sa ai pace trebuie sa te inarmezi pana in dinti. Neutralitatea se poate observa ca nu mai functioneaza . Din partea mea sa fie cate o baza in fiecare judet.
7
5
Doamne, cat esti de prostovan, DONALD! Tu ai impresia ca rusnacii ar avea nevoie de un troll ca tine care sa le spuna aici, in comentarii, ca avem noi baza militara in Delta, daca am fi avut cu adevarat? Uneori la modul asta comentati. Nu sunteti nici macar de nivelul bolnavului ala RELU cu comentariile alea grotesti in care face pe trolul sadic. Probabil tot "MEDICAMENTE" ala e RELU. Nu e ca si cum nu s-ar vedea din Crimea o baza militara acolo, daca ar fi existat cu adevarat, nu? Nu e ca si cum rusii nu ar vedea-o daca ar ridica un zmeu si ar lega un "motorola" care sa filmeze spre Delta? ("motorola" precum mortaciunea separatista din Donbas, prietenii stiu de ce). Era nevoie sa faci tu pe spionul, trolule si sa ne parasti la rusi, huh? Ha ha ha! Sunteti niste adolescenti virgini, tristi, frustrati. Aveti impresia ca sunteti amuzanti, aveti impresia ca razboiul si ce se intampla e amuzant. Sunteti demni de mila, ba! Celalalt cu (clasicul deja) canal, este tot trolul farmacist. Vai de capul lor! Vai de capul lor! Ha ha ha! Bineinteles, observ cand vor sa para ironici si au impresia ca ma provoaca, dar ma joc cu creierele lor seci si profit sa-mi promovez informatiile din surse sigure despre tradatorii care fac rau Romaniei. De asemenea si eu ii provoc, ii dezgrop, ca mai apoi sa-i INGROP si mai tare. Asta pana in momentul in care vor zice "GATA!" si isi vor trage singuri pamantul peste ei in groapa.
11
5
Au aparut trolii rusi in comentarii. Sa va luam familiile in plumb.
11
7
Si pe aici te cauta diplomatia,strategia militara si geopolitica? La școli inalte nimic?
6
7
Imi pare rau ca e FAKE NEWS. Ar trebui sa facem din DOBROGEA o fortareata. Dobrogea este singura vulnerabilitate a Romaniei, avant doar cateva poduri peste Dunare care o leaga de restul tarii. In traducere, este VULNERABILA! Astfel, Romania ar avea mai mult de castigat daca am fi avut CU ADEVARAT respectiva baza militara. Vorba aia, "gura pacatosului, adevar graieste". Rusofilii au incercat prin acest FAKE NEWS sa manipuleze precum au facut-o cu adancirea canalului. A fost ca "merge", ca "prinde bine la prostime" si a zis sa incerce aici unde e slabiciunea, sa puan sare pe rana si gaz pe foc, ridicand la fileu minciuna asta cu Delta Dunarii si o baza militara fictiva. Si acum am sa va spun si parerea subiectiva, chiar mi-ar fi placut sa avem in realitate acea baza militara IMAGINARA. Pentru ca, evident Rusia se teme de asta. Si-a aratat "slabiciunea" prin aceasta propaganda, caci GURA PACATOSULUI, ADEVAR GRAIESTE! Vedeti ce se intampla in HERSON? Vedeti ce se intampla in Odesa? Rusia nu poate ataca acolo unde APA devine OBSTACOL SERIOS pentru armata rusa. De altfel, ca un exercitiu de imaginatie, ganditi-va ce ar insemna ca Rusia sa puna o CONDUCERE MARIONETA in Germania si apoi sa BLOCHEZE ALIMENTAREA CU APA a DUNARII? Ce efecte ar avea o seceta si disparitia DUNARII? In primul rand, Romania devine vulnarbila si la SUD, in fata Serbiei putiniste. In al doilea rand, agricultura s-ar duce naibii, infometare, economie distrusa, chiar moarte prin infometare si mult mai grav de atat. Ba chiar boli care sunt agravate de lipsa apei necesare pentru igiena si nu numai sau chiar pretul apei prea mare. La fel, fauna ar avea grav de suferit. Desi sunt categoric PENTRU baze militare, dar nu trebuie sa subestimam faptul ca MAMA NATURA E CEA MAI PUTERNICA. Nimic nu apara Romania mai bine decat MUNTII si apele Dunarii. Atata timp cat avem grija de MAMA NATURA si ea are grija de NOI, poporul roman. Sper totusi sa crestem in viitorul aproapiat numarul podurilor peste Dunare si sa facem din asta o prioritate, dar si alte baze militare care sa ne asigure securitatea Dobrogei, care in prezent este asigurata, e adevarat, de NATO. E un AVANTAJ pentru ROMANIA sa aiba mai multe poduri decat sunt necesare, mai bine decat mai putine. In situatii de razboi podurile au un rol major si e mai bine sa le protejezi cu sisteme de aparare aeriana sau sa le repari, decat sa NU le ai si sa te chinui cu poduri flotante de ponton si sa dai dovada de slabiciune in fata inamicului. Cand inamicul iti darama un pod e o infrangerea, dar daca nu l-ai construit niciodata este o infrangere si mai mare. Deci, daca ar fi dupa mine, desi realizez ca exagerez aici in comentariu, ar fi mai bine sa avem atatea poduri peste Dunare cat nu pot rusi distruge vreodata. Sa fiu sincer, mi-ar placea ca dupa toata propaganda asta imprastiata de Rusia si rusofilii cu FAKE NEWS, ca pe viitor sa construim CU ADEVARAT o baza militara aproape de nivelul DEVESELU si in regiunea asta, dar NU NEAPARAT IN Delta si sa le dam PESTE NAS rusilor si propagandistilor lor cu propria lor arma. Evident, glumesc! Am zis DE NIVELUL DEVESELU, nu identic. Un scut d-ala construit aici ar "bate" pana aproape de Muntii URALI si nu-si are rostul si nici pozitia geografica nu-l avantajeza, caci ar fi extrem de vulnerabil fiind prea aproape de "secretele din adancul Marii Negre" si mai ales prea aproape de granita terestra si iarasi vulnerabil impotriva celor care fac sabotaj. Oricum, trebuie sa fi prea fraier sa pui botul la un asemenea FAKE NEWS. In al doilea rand, in locul vostru m-as simti JIGNIT ca Rusia v-a crezut atat de fraieri incat sa foloseasca un asemenea FAKE NEWS. Imaginati-va ce costuri mari ar avea o baza militara acolo in Delta si cat de vulnerabila ar fi la incercuire si mai ales cate obstacole naturale exista acolo. Numai idiotii ar pune botul la asa ceva. Ha ha ha! Uitati-va numai la Odesa si Herson, pai rusii si-ar pierde bocancii si cizmele de cauciuc in Delta in primele ore, daca ar dori sa atace vreodata pe acolo. Si asta daca au norocul sa debarce si nu ajung pe fund ca nava adminarl Moskva. Ii mananca CROCODILII MIORITICI! Hahahaha! Imi si imaginez orcii rusi cu castile alea din WW1 cum vin DESCULTI sa lupte in fata soldatilor NATO din Romania care ii elimina ca pe iepuri cu thermal vision. Ce dracului, ba? Zici ca s-a intalnit hotul cu pr0stul. Cum sa puneti botul la asemenea FAKE NEWS? Cum, ma, cum? Sunt curios, rusofilii de la Romania TV or fi promovat si FAKE NEWS-ul asta? BRB!
13
3
Nu se face baza militara in Delta Dunarii. Ea exista deja. Doar ca are nevoie de canalul Bastroe ca sa treaca nave cu pescaj de peste 7 m ca sa poata transporta echipament militar.
6
11
Ascundeti adevarul javre tradatoare
10
11

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510