REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

MApN: Resturile căzute în Plauru, la 20 km de Tulcea, provin de la o dronă rusă

MApN: Resturile căzute în Plauru, la 20 km de Tulcea, provin de la o dronă rusă

Virgil STOIAN 9 septembrie 2023 | 10:29 872

Ministerul Apărării Naționale admite în premieră, în două comunicate de presă, că resturile descoperite în localitatea Plauru (județul Tulcea), în imediata vecinătate a porturilor ucrainene bombardate, provin de la o dronă rusă care a ajus pe teritoriul României.

MApN: Resturile cazute in Plauru, la 20 km de Tulcea, provin de la o drona rusa

Mai întâi, MApN a informat vineri că șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat la telefon cu generalul Christopher Cavoli, comandant suprem al Forţelor Aliate din Europa, despre „descoperirea unor elemente de dronă în zona localităţii româneşti Plauru”.

Sâmbătă, într-un alt comunicat de presă, Ministerul Apărării Naționale vorbește despre „incidentul privind elementele de dronă ajunse pe teritoriul României”.

Militarii români au găsit marți seara în judeţul Tulcea fragmente dintr-un echipament "care ar putea fi asimilat unei drone", iar ministrul Apărării s-a deplasat la fața locului pentru a superviza operațiunile de căutare. Probele au fost ridicate și oficialii MApN au spus că vor fi analizate pentru a se stabili originea, capacitatea şi tipul echipamentului.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că, "dacă se confirmă că aceste elemente aparţin unei drone a Rusiei", situaţia este "inadmisibilă" şi este o încălcare gravă a suveranităţii României.

Cum a decurs convorbirea cu șeful armatei ucrainene

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat vineri cu comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi.

Convorbirea telefonică a vizat situația generată de intensificarea atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei. De asemenea, cei doi oficiali militari au discutat despre incidentul privind elementele de dronă ajunse pe teritoriul României.

Generalul Daniel Petrescu a transmis că România condamnă cu fermitate războiul de agresiune dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și atacurile nejustificate și ilegale desfășurate împotriva infrastructurii ucrainene și populației civile. Totodată, a reiterat sprijinul multidimensional pe care România îl va acorda Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.

În context, șeful Apărării i-a transmis omologului ucrainean că a dispus suplimentarea măsurilor pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vor sa ne bage și pe noi in același rahat in care au intrat ei
7
52
Au dat ordin "NAT-i-O"-istii pentru a "justifica" de ca Rromani-cc-a da bani pentru intretinerea armatelor ce ne-au ocupat!!! Se vede ca am ajuns "raia" am.!!*
5
52

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016