REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
24.9° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Marcel Boloş a discutat cu ambasadorul SUA despre investiţii şi combaterea evaziunii fiscale

Marcel Boloş a discutat cu ambasadorul SUA despre investiţii şi combaterea evaziunii fiscale

Ana Maria LIPAN 27 iulie 2023 | 00:00 172

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, unul dintre punctele-cheie abordate fiind atragerea de investiţii străine în România, informează Ministerul Finanţelor într-o postare pe Facebook.

Marcel Bolos a discutat cu ambasadorul SUA despre investitii si combaterea evaziunii fiscale

Boloş a subliniat angajamentul ferm de a crea un climat prielnic pentru investitori şi de a asigura transparenţă şi stabilitate în mediul de afaceri, în timp ce Kathleen Kavalec a apreciat eforturile făcute de România pentru a atrage investiţii şi a exprimat încrederea că există potenţial neexploatat pentru consolidarea parteneriatului economic dintre cele două ţări.

"Îi mulţumesc doamnei Kavalec pentru oportunitatea de a discuta despre consolidarea parteneriatului economic dintre România şi Statele Unite. Am subliniat angajamentul de a crea un mediu favorabil investiţiilor şi de a asigura transparenţă şi stabilitate în mediul de afaceri, având convingerea că sunt aspecte care vor aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă în ţara noastră. De asemenea, implementarea de măsuri şi politici fiscale transparente şi echitabile este o prioritate strategică pentru a asigura o bază solidă pentru dezvoltarea economică şi pentru a proteja interesele românilor. Ne concentrăm pe promovarea unei culturi a conformităţii fiscale. Am vorbit şi despre modernizarea şi utilizarea tehnologiei avansate în cadrul vămilor, pentru a contribui la simplificarea procedurilor şi la creşterea eficienţei, fapt ce va facilita comerţul internaţional şi va spori competitivitatea economiei româneşti", a transmis ministrul Marcel Boloş.

Potrivit sursei citate, un alt aspect abordat în cadrul întâlnirii a fost cooperarea în domeniul fiscal şi combaterea evaziunii fiscale. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a reiterat angajamentul României de a combate practicile fiscale ilegale şi de a îmbunătăţi transparenţa în acest domeniu.

Ambele părţi au evidenţiat importanţa consolidării relaţiilor economice dintre cele două ţări şi necesitatea intensificării dialogului pentru a găsi soluţii comune la provocările economice actuale, scrie agerpres.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699