REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Marcel Boloș face anunțul orei: Revendicările transportatorilor trebuie discutate cu Comisia Europeană

Marcel Boloș face anunțul orei: Revendicările transportatorilor trebuie discutate cu Comisia Europeană

Virgil STOIAN 14 ianuarie 2024 | 20:15 1132

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat duminică, după discuţia avută cu protestatarii că zona de revendicări care ţine de decizia Comisiei Europene trebuie prezentată Comisiei şi a explicat că altfel ar putea fi periclitate subvenţiile prin plăţile directe care se fac din fonduri europene în valoare de 13 miliarde de euro.

Marcel Bolos face anuntul orei: Revendicarile transportatorilor trebuie discutate cu Comisia Europeana
“Aşa cum am precizat şi protestatarilor, zona aceasta de revendicări care ţine de decizia Comisiei Europene, cu toate că noi înţelegem şi suntem de acord trebuie prezentate Comisiei Europene pentru ca decizia să fie una care nu se întoarce împotriva dumnealor. Noi am precizat că orice  jalon şi orice măsură care ţine de angajamentele cu Comisia Europeană, chiar dacă, să zicem, mâine Guvernul României s-ar angaja şi ar lua-o, ar însemna o întoarcere împotriva dumnealor. Pentru că suntem în situaţia în care Comisia Europeană are toate argumentele necesare pentru suspendarea fondurilor şi măsurile care ţin de fondurile europene. De aceea am socotit de cuviinţă să fim foarte prudenţi în analiza acestor revendicări şi să nu-i punem în dificultatea în care, spre exemplu, subvenţiile prin plăţile directe care se fac din fondurile europene în valoare de 13 miliarde de euro ar fi periclitate”, a declarat Marcel Boloş.
El a menţionat că aceste revendicări vor fi prezentate Comisiei Europene.
“Aceste tipuri de revendicări, indiferent cât se continuă protestul, ţin de angajamente cu Comisia Europeană. Noi am spus că le preluăm într-un memorandum pe care îl vom discuta cu Comisia Europeană, dar, ştim bine, ştim cu toţii că aceste tipuri de angajamente şi aceste tipuri de măsuri, dacă le-am lua, s-ar întoarce măsura împotriva dumnealor, dacă, să zicem, mergem mai departe şi discutăm cu Comisia Europeană, nu ştiu în ce măsură vom găsi o soluţie, dar este de bun simţ pentru noi ca să prezentăm aceste măsuri Comisiei Europene”, a explicat ministrul Finanţelor.
El s-a referit şi la o altă revendicare a protestatarilor, cea legată de preţul RCA.
“În privinţa RCA-ului trebuie în continuare să  fie discutată problema cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru că aici, ca şi la noi, sunt calculele care se fac, cât plăteşte omul ca primă de asigurare şi ce cheltuieli au asiguratorii. Inducerea unui risc de faliment în sistemul de asigurări nu cred că-i lipseşte României în acest moment şi de aceea trebuie să fim înţeleşi că toate aceste tipuri de măsuri şi de revendicări trebuie analizate în contextul angajamentelor asumate cu instituţiile financiare şi în contextul riscului pe care îl generează”, a afirmat Boloş.
Ministrul Finanţelor a mai adăugat că unele dintre revendicări ar putea duce la încurajarea evaziunii fiscale.
“Spre exemplu, cu toată  preţuirea şi cu toată înţelegerea de care dăm dovadă, sunt şi tipuri de măsuri care pot să conducă la încurajarea evaziunii fiscale. Noi trebuie să ştim că avem aceste măsuri, cum sunt cele cu e-Factura, cu e-Transport, cu e-Sigiliu, care sunt adoptate prin decizie a Comisiei Europene, care facilitează României să aplice aceste tipuri de măsuri, dar nu în orice condiţii, pentru că de la Comisia Europeană vin banii şi nu vin niciun euro, nici doi euro, vin zeci de miliarde de euro. Iar condiţiile pe care noi trebuie să le respectăm sunt sfinte, altfel punem în pericol atât interesul dumnealor. Nu cred că şi-ar dori să piardă România şi dumnealor în mod direct, fondurile europene, cum nici noi, banii europeni pentru investiţiile preţioase pe care le avem în infrastructură, în  modernizarea de şcoli”, a mai transmis ministrul Finanţelor.
El a subliniat că reprezentanţii ministerului au fost de acord cu şase revendicări.
“Sunt şase măsuri cu care am fost de acord. Legea prevenţiei, spre exemplu, să fie aplicată numai pentru acele fapte care nu sunt de natură de evaziune fiscală. Suntem de acord. Nimeni nu a spus că nu este de acord. Simplificarea procedurală şi partea de digitalizare, care tot pe dumnealor îi interesează, suntem de acord şi vom elabora un pachet de măsuri în acest sens”, a mai declarat Marcel Boloş.
Unul dintre liderii fermierilor, Dănuţ Andruş, a afirmat duminică, după întâlnirea avută la Ministerul Finanţelor, că nu s-a ajuns la niciun acord şi că protestele vor continua, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru : Un cetățean Stimate domn Toți care nu sant de acord cu voi, sant pro AUR, ȘOȘIACĂ, Puțin !!!! Cine nu-i cu voi , este împotriva voastră? NU.NU. Fiecare are dreptul la opinie. Dacă pentru orice problema ivită, trebuie să cerem acordul Comisiei Europene, ca sa ne dea o soluție, atunci este JALNIC!!!!!! Nimeni nu-ți dorește binele tău și binele țării!!!! Trebuie să-ți iei măsurile cele mai avantajoase pentru poporul tău, și atunci și ți-e stat r*mÂN, îți va fi bine! Faceți referire la subvenția la hectar, dar nu știți sau omiteți să Spune-ți cât este subvenția la hectar in Germania, Austria,Italia,Franța. La noi este cca 225-230 euro( cu zona defavorizata) , iar in țările enumerate este cca 470-480 euro. Iar pentru ha cultivat cu tutun subvenția la nou este de 5254,6083 euro/ ha!!!!! Tutun care este nociv, și pentru produsele obținute se plătește taxa de viciu și accize care se majorează de 2-3 ori/an.
1
0
Așa este ca UE mărește și pune noi taxe mereu nu voi guvernul Când o să ajungeți la 100% taxe ce mai faceți ? , chiar și așa nu vă ajung banii Hai să ne facem toți bugetari și pensionari la 45 de ani
3
0
La 3 cuvinte se tot repeta UE. Asa patriot le trebuie. Mars.
3
1
Tare as vrea ca toti cei care critica Uniunea Europeana, indeosebi sustinatorii AUR, Sosoaca si nu numai sa migreze in tari din afara Uniunii, numai cateva luni si apoi sa vedem ce mai au de protestat. Nu ca la noi totul este perfect, dar ce s-ar face agricultorii fara suventiile de la UE, care se ridica la peste 200€numai la ha , fara animale. Fara UE, Romania la aceasta ora manca mamaliga mucegaita, iar pelagra era la ordinea zilei!! Asa ca ar trebui sa mai cugetam in aceasta privinta.
1
1
Culmea,nimeni nu înjură PNL ,USR Ghinea care au trecut numai tâmpenii in PNRR acum când trebuie sa le respectam dam din gură. Când miliardele împrumutate curgeau in r*mânia nimeni nu protesta acum plătim dobânzi de ne uscam samd.Daca protestatarii care sunt de fapt mai mari sau mai mici patroni vor sa nu mai plătească taxe impozite,contribuție la sanatate ,vreau și eu salariul întreg !
1
1
Guvernul r*mâniei e la Bruxelles
6
1
atunci de ce ne mai chemati la vot? stati ma acasa ca uite cu recunoaste asta ca ne conduc altii !!! gura pacatosului recunoaste ca suntem sclavii UE
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510