REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Marcel Bouroș și-a transformat Curtea Brâncovenească într-un mega hotel... fără autorizație. Video

Marcel Bouroș și-a transformat Curtea Brâncovenească într-un mega hotel... fără autorizație. Video

Ana Maria LIPAN 16 septembrie 2023 | 00:00 4648

Afaceristul constănțean Marcel Bouroș, care a candidat la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Constanța, în 2012, se chinuie să obțină documente de urbanism, după ce a făcut deja mai multe modificări  la Curtea Brâncovenească, imobilul pe care îl deține pe strada Vasile Lupu, la numărul 43-45. Dacă în urmă cu ceva timp, la parterul clădirii funcționa o ceainărie și la etajul 1 o bibliotecă, o librărie și spațiu de birouri, în prezent destinația este alta, aceea de hotel. Numai că, pare să nu funcționeze în parametrii legali. Societatea care o administrează, Liliput Co SRL, nu a obținut, înainte de modificări, autorizația de construire, și nici după. Deși a încercat să intre în legalitate, nu a putut.

Marcel Bouros si-a transformat Curtea Brancoveneasca intr-un mega hotel... fara autorizatie. Video

Curtea Brâncovenească, deținută de afaceristul constănțean Marcel Bouroș, care a candidat la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Constanța, în 2012, încearcă să obțină documentele de urbanism în vederea intrării în legalitate, după ce a executat lucrări la clădirea amplasată pe strada Vasile Lupu, la numărul 43-45. Anterior, în interior funcționa o ceainărie, însă Bouroș s-a reorientat și a transformat parterul în spațiu comercial și recepție și a schimbat destinația etajului 1, din bibliotecă, birouri și librărie, în spațiu destinat alimentației publice, iar etajele 2 și 3, din cămin, în spații de cazare în regim hotelier.

Marcel Bouros si-a transformat Curtea Brancoveneasca intr-un mega hotel... fara autorizatie. Video

Nu a obținut, anterior, actele necesare, așa că a încercat, ulterior, să intre în legalitate. Primul pas: obținerea certificatului de urbanism. N-a avut noroc, pentru că primăria l-a anunțat că schimbarea destinației nu se încadrează în prevederile reglementărilor urbanistice aprobate prin HCL nr.191/11.04.2007.

Marcel Bouros si-a transformat Curtea Brancoveneasca intr-un mega hotel... fara autorizatie. Video

Precizăm că aceasta nu este prima tentativă cerere de acest tip înaintată de firma Liliput Co SRL, controlată de Marcel Bouroș.

Marcel Bouros si-a transformat Curtea Brancoveneasca intr-un mega hotel... fara autorizatie. Video

Poliția Locală a găsit nereguli

Printr-un alt certificat de urbanism, eliberat în luna septembrie a anului 2021, societatea solicita același lucru, lovindu-se și de data aceasta de răspunsul negativ al Primăriei Constanța.

Marcel Bouros si-a transformat Curtea Brancoveneasca intr-un mega hotel... fara autorizatie. Video

Toate acestea au avut loc după ce Poliția locală, Serviciul Disciplina în Construcții, a constatat mai multe nereguli, printre care executarea de lucrări fără documentele necesare.  

Marcel Bouros si-a transformat Curtea Brancoveneasca intr-un mega hotel... fara autorizatie. Video

Un alt episod prin care Bouroș a intrat în atenția publicului a fost cel din 2013, când vecinii clădirii unde funcționează Curtea Brâncovenească de condițiile mizere create de magazinul cu produse alimentare bio. O constănțeancă, care locuia în acea zonă susținea că activitățile societății produc deranj și au condus la infestarea străzii cu paraziți, precum șobolani, care ajunseseră să le intre chiar și în curțile oamenilor. Mai mult de atât, la momentul respectiv „Curtea Brâncovenească” nu beneficia de autorizaţii de funcţionare!

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adevarul doare si pare ireal. E rau cand nu vezi adevarul din cauza unei ciorbe gratis pe care o primesti ca sa vorbesti frumos despre Marcel. Doamne ajuta, cum ii place lui sa zica, mai ales cand conduce prin oras sub influenta bauturilor alcoolice.
0
1
Hai ca deja o dai in fabule. Sigur esti unul din vecinii frustrati care au incercat sa puna tot felul de piedici acelei afaceri. Doar ca nu ai nicio putere, câinii latră, ursul merge.
2
0
Sunteti naivi daca voi credeti ca nu are legatura cu Teodosie care pleca noaptea mort de beat de acolo. Credeti povesti de adormit copiii, mergeti sa luati banane ‘bio’ udate cu apa sfintita si cumparati apa Imbuteliata care este apa de la canal pusa in bidoane. :))))) Asta inseamna sa credeti toate povestile frumos impachetate. Credeti ca daca e scump, e bio si bun. Liliput vindea lapte praf in 2000, acum il Vinde la sticla si cu eticheta pe care scrie ‘bio’. Cu masinile cu care cara mancare ziua, cara gunoi noaptea. E bine ca Marcel are oameni ca voi de pe urma carora traieste bine.
3
2
Daca erai fost angajat știai că această firma nu are nimic de-a face cu Teodosie. Esti doar rău intenționat.
4
4
Constructie de 4 et pe zona de parter+mansarda. Mizerie, nesimtire, produse “bio” cumparate de la Metro (se face zilnic aprovizionare), gunoaiele nu se colecteaza separat, masinile in care le curge ciorba cand fac livrari se spala pe strada si zoaiele curg peste tot. Dar e bine ca toti au senzatia ca la Curtea Brancoveneasca a lui Teodosie curge lapte si miere. Dupa multe incercari de a se imprieteni cu partidele de la conducere, acum se pupa cu Aur. Curtea Brancoveneasca nu a fost niciodata ceainarie si camin, a fost restaurant de nunti, bordel, magazin cu produse care se gasesc oriunde altundeva la preturi mai mici.
5
4
Singurul om care chiar face ceva bun pentru Constanta. Persoanele cu creier stiu despre ce vorbesc, restul nu conteaza oricum.
9
7
inseamna ca n-a dat destula spaga primarului !!!
11
3
Vecinii să-și parcheze masinile in curte sau in garajele in care tin muraturi. Strada este domeniu public unde poate parca oricine.
12
8
masini multe, dube de marfa parcheaza pe AL. CEL BUN aproape de interectie . Nu pot parca si incurca vizibilitatea
13
4
Ne ai distrus pe toti adica 3 strazi cu masinile tale personale ale firmei plus cele de marfa plus cele care vin la magazin !! Nu este corect sa suportam atata nesimtire !! Avem masini si noi si le parcam la 3 strazi distsnta ca asa vrei tu sa faci bani si noi ne caram bagajele de la 3 km RUSINEE VECINEE!!
26
8

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510