REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.9° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
23.9° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Marcel Ciolacu anunță o creștere a pensiilor cu 30% pentru unii români

Marcel Ciolacu anunță o creștere a pensiilor cu 30% pentru unii români

Virgil STOIAN 14 septembrie 2023 | 00:00 1013

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pachetul de măsuri fiscale va fi finalizat în această săptămână, după care își va asupra răspunderea în Parlament pentru acesta.

Marcel Ciolacu anunta o crestere a pensiilor cu 30% pentru unii romani

Premierul a anunțat că nu va fi schimbat sistemul de impozitare, că nu se va trece de la taxa unică la cea progresivă. ”Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă, lucru pe care ni-l recomandă atât Comisia şi toate forurile fiscale şi internaţionale”, a declarat Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu anunță o creștere a pensiilor cu 30%

Liderul PSD anunță că dorește ca întregul pachet să fie transparent și anunțat cât mai repede, pentru ca lumea să nu aibă motive de îngrijorare pe acest subiect. ”Nu este nimic neînţeles, toate discuţiile au decurs normal, aşteptăm, este şi o echipă tehnică la Bruxelles în acest moment, este de două zile, vom avea toate informaţiile.

Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă, lucru pe care ni-l recomandă atât Comisia şi toate forurile fiscale şi internaţionale”, a completat Marcel Ciolacu. Totodată, șeful Executivului a anunțat că multe dintre măsuri trebuie să fie în concordanță cu cerințele Comisiei Europene

”Mi-aş dori ca anumite măsuri să acopere şi din solicitările de reformă fiscală ale Comisiei. Uitaţi-vă în PNRR, scrie negru pe alb ce se doreşte în raportul de ţară şi în recomandările Comisie”, a completat Marcel Ciolacu. Referitor la pensii, liderul PSD susține că acestea vor crește cu siguranță de anul viitor.

Potrivit legii aceste pensii vor fi indexate cu inflația, însă Marcel Ciolacu vrea ca unii pensionari, cu venituri mai mici, să primească chiar și 30% mai mult. ”Există o lege în vigoare pe care o cunoaşteţi, an de an, nu trebuie să o anunţe nici Boloş, nici Ciolacu, nici nimeni. E o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut”, a precizat Ciolacu.

Premierul României a dat asigurări că ”nimeni nu va încălca legea din România”, astfel că pensiile vor fi mărite cu orice preț. ”Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30% la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit”, a explicat Marcel Ciolacu, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Îmi doresc, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30% la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit. Nu masi domnule premier care nu prea te-ai lovit de munca dupa revolutie . Trebuie sa dati corect si dupa anii de vechime munciti . Ca in toti acesti 30 ani , voi PSD , PNL ati platit oamenii cu salariul minim . Ce vina au oamenii ca majoritatea 75 % au vechime dar nu au punct de pensie . Ca ati facut voi calcule si omul muncea un an cu salariul minim si punctul de pensie era 0,5o pnucte . Rusine . Trebuie corelata pensia si functie de venit dar si functie de anii de munca . Nu unul care a muncit 35 - 40 ani sa aibe pensie cat unul asistat social care nu a muncit sau a muncit 10 - 15 ani .
0
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
1
0
nu in functie de venit boule, in functie de cat au cotizat si unde au muncit. Adica o javra de la ghiseu care ma cearta pe banii mei sa ia mai mult ca mine care am muncit sudor 42 ani? Idiotule
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699