REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° ConstanÈ›a Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
23.3° ConstanÈ›a Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Marcel Ciolacu: Nu am avut nicio informaţie oficială cu privire la rezultatul procesului Roşia Montană

Marcel Ciolacu: Nu am avut nicio informaţie oficială cu privire la rezultatul procesului Roşia Montană

Victor ROTARU 19 martie 2024 | 00:00 111

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a avut nicio informaţie oficială cu privire la rezultatul procesului Roşia Montană şi nu a discutat cu avocaţii despre acest subiect.

Marcel Ciolacu: Nu am avut nicio informatie oficiala cu privire la rezultatul procesului Rosia MontanaMarcel Ciolacu

Premierul a fost întrebat, într-o emisiune la Digi 24, de unde a avut informaÅ£ia că România va pierde procesul RoÅŸia Montană.

"Nu am avut nicio informaÅ£ie oficială. Eu nu am discutat cu avocaÅ£ii. Mai mult, avocaÅ£ii nu ar fi avut dreptul să îmi dea vreo informaÅ£ie. Cel care a angajat avocaÅ£ii este Ministerul FinanÅ£elor. Dar eu să ajung la dumneavoastră în emisiune, după ce nu am dormit înainte de sentinţă câteva nopÅ£i, după ce am stat cu ministrul de FinanÅ£e, după ce m-am dus la guvernatorul Băncii NaÅ£ionale, după ce am vorbit cu preÅŸedinÅ£ii celor mai importante bănci europene, ce se întâmplă cu România dacă pierde acel proces, ÅŸi am avut vreo două - trei scenarii în funcÅ£ie de sumă. Vă reamintesc că suma solicitată era de 6,7 miliarde de dolari. Am avut aceste discuÅ£ii. O echipă profesionistă de avocaÅ£i a reuÅŸit o minune, să câÅŸtige acest proces pentru România ÅŸi acum eu, după ce România a câÅŸtigat procesul, eu, prim-ministrul, am devenit un fel de "lupul de pe Wall Street", am devenit cel mai mare jucător de pe Wall Street. TranzacÅ£iile au fost în jur de 2 milioane de dolari", a susÅ£inut Marcel Ciolacu.

El a spus că s-a pregătit "de ce este mai rău" cu privire la acest proces.

"Că au fost decizii proaste înaintea mea, luate de anumiÅ£i premieri? Da. Au fost atenÅ£ionări din partea avocaÅ£ilor să nu ia acele decizii pentru că dăunează României? Da. Eu am promis că vor ÅŸti românii adevărul. După decizie vom scoate toate documentele ÅŸi le vom arăta românilor - care, când au luat deciziile", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620