REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Marcel Ciolacu : Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii

Marcel Ciolacu : Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii

Mariana MURAT 3 noiembrie 2023 | 12:59 744

Marcel Ciolacu prim-ministru al României, a anunțat vineri, 3 noiembrie, că va lupta împotriva evaziunii fiscale, printr-o dezbatere cu privire la banii cash și a creșterii comisioanelor bancare.

Marcel Ciolacu : Nu voi renunta niciodata la lupta impotriva evaziuniiMarcel Ciolacu 

Acesta mai susține faptul că va convoca o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători ai băncilor și a societății civile.

Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!  Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.  Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Reamintim faptul că guvernul a făcut mai multe schimbări la plățile și încasările cu bani cash. Plafonul a scăzut, iar sumele de peste 5.000 de lei se vor achita prin intermediul băncilor. Modificările se aplică începând cu 1 noiembrie 2023 și sunt menționate amenzi usturătoare.

Plăți și încasări cash între persoane fizice și companii se pot face încasări și plăți intre o persoana juridica și o persoana fizica în plafonul zilnic de 5.000 lei către/de la o persoană, pentru livrări ori achiziții de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanțe sau alte drepturi și primiri ori restituiri de împrumuturi sau alte finanțări.

Până la modificare, plafonul era de 10.000 de lei. Depășirea sa implică o amendă de 25% din suma care depășește plafonul. Facturile care sunt mai mari de 5.000 de lei se pot plăti numerar în limita de 5.000 de lei, iar diferența se transmite prin bancă. Acest plafon nu se aplică la plata salariaților.

 Plăți și încasări cash între 2 persoane fizice se pot face încasări și plăti între 2 persoane fizice în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei / tranzactie până la data de 31 decembrie 2024. Plafonul era de 50.000 de lei înainte de modificare, iar dacă se depășește, se va aplica o amendă de 25% din suma ce depășește maximul. Plăți și încasări cash între 2 persoane juridice. Se poate încasa cash în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei de la o persoana juridică. Plafonul anterior era de 5.000 de lei. Depășirea plafonului de 1.000 de lei, implică o amendă de 25% pentru ce depășește suma.

Se pot face plăți către persoanele juridice în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi. Pentru depășirea plafonului de 1.000 de lei, se va aplica amenda de 25% din suma ce depășește. Sumele în numerar aflate în casieria persoanelor juridice nu pot depăşi, la sfârşitul fiecărei zile, plafonul de 50.000 lei. Sumele în numerar care depăşesc plafonul se depun în conturile bancare ale acestor persoane în termen de două zile lucrătoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În partidele voastre sânt cei mai mulți mafioți Tu ai ochelari de cal și buzunare de jumate de metru Desființarea PSD și PNL au falimentat tara cu oameni in conducerea lor de doi bani
1
0
Vrei sa distrugi mediul privat.Sa vezi ce mooie veți lua la alegeri ..mintea ta pwlla mea
3
0
Ideea nu este greșită, dar pentru a fi convingător, trebuie sa i cepi, până nu aju geți toți sa i tine ți companie lui Firea și Buzatu, sa că desfiintati
1
0
Cea mai mare evaziune și încălcare a legii o face statul
6
0
ciolaCUR malacule raspopit, daca se unesc patronii pacanelelor, vei lupta impotriva evaziunii pe lumea cealalta
3
0
Transportatorii UA-isti merg prin "ceata evazionista"(!!!!) cu urme de "Drojdie" în bene!!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510