REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Vin., 22 Nov. 2024
Anul XX Nr. 6921
5.4° Constanța Vineri, 22 Noiembrie 2024 Anul XX Nr. 6921
 

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Lordul Primar al Londrei. Vrea reducerea numărului românilor din Marea Britanie

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Lordul Primar al Londrei. Vrea reducerea numărului românilor din Marea Britanie

Mariana MURAT 15 noiembrie 2024 | 00:00 332

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Alastair King, Lordul Primar al Londrei, la Forumul Economic Bilateral din UK: „România, o destinație sigură în care să vă aduceți banii și să faceți profit”
 

Marcel Ciolacu s-a intalnit cu Lordul Primar al Londrei. Vrea reducerea numarului romanilor din Marea BritanieMarcel Ciolacu și Alastair King

Premierul Marcel Ciolacu a luat cuvântul, miercuri, la deschiderea Forumului Economic România-Marea Britanie, subliniind că, deși peste 1,2 milioane de români au ales să trăiască în Regatul Unit, „interesul meu ca premier este să reduc numărul românilor care pleacă la muncă în străinătate” în folosul economiei României.

Marcel Ciolacu vrea reducerea numărului românilor care pleacă în Marea Britanie


Marcel Ciolacu, președintele PSD, a luat cuvântul în deschiderea Forumului Economic România-Marea Britanie, eveniment organizat la Londra, în cadrul vizitei de lucru pe care șeful Guvernului de la București o face în Marea Britanie. 

Sunt deosebit de onorat să deschid acest Forum alături de Lordul Primar al orașului Londra și de reprezentanții mediului de afaceri românesc și britanic. O spun direct, așa cum spui unor prieteni: interesul meu ca premier este să să reduc numărul românilor care pleacă la muncă în străinătate. Și, pentru asta, îmi doresc ca astăzi să reușim împreună să convingem tot mai mulți șefi ai marilor companii britanice că România este o țară foarte bună pentru investiții. 

În acest fel, avem o relație win-win: dumneavoastră găsiți noi oportunități de dezvoltare în România, iar noi ne păstrăm forța de muncă acasă și creștem economia locală”, a declarat premierul român. La rândul său, Alastair King, Lord Primar al Londrei, a subliniat deschiderea municipalității londoneze către o colaborare cu Guvernul României pentru dezvoltarea de afaceri în mai multe domenii.

Salutăm această inițiativă a prim-ministrului Ciolacu, una care pune bazele unei comunicări directe și constructive între Guvernul României și City of London. Vrem să lucrăm și să facem afaceri cu țara dumneavoastră și vrem să vedem multe domenii pregătite pentru colaborare”, a declarat acesta.

„Pregătiți să dăm o nouă dimensiune a dialogului nostru strategic”


Ciolacu a subliniat că vizita sa, prima pe care o face un premier din România în Marea Britanie după 17 ani, reprezintă o nouă etapă în cadrul Parteneriatului strategic dintre România și UK, pentru continuarea investițiilor și proiectelor comune. „Este momentul perfect, ca după 17 ani de la ultima vizită a unui prim-ministru român în Marea Britanie, să dăm un semnal puternic că suntem pregătiți să dăm o nouă dimensiune a dialogului nostru strategic. Organizarea acestui Forum Economic Bilateral trebuie să reprezinte punctul de inflexiune pentru ca Parteneriatul Strategic româno-britanic, început acum mai bine de 20 de ani, să își găsească o aplicare mult mai concretă în ceea ce privește investițiile și proiectele economice comune”, a declarat Marcel Ciolacu.

Diaspora, cea mai importantă punte România-UK


Președintele PSD a arătat că, la ora actuală, cea mai  solidă punte dintre cele două țări este comunitatea românească din Marea Britanie, cu peste 1,2 milioane de români. „Cred că în prezent cea mai importantă conexiune este dată, fără îndoială, de numeroasa comunitate românească de aici. Peste 1,2 milioane de români au ales să trăiască, să studieze sau să muncească în Regatul Unit. Sunt oameni care contribuie activ la dezvoltarea societății și economiei britanice, oameni care excelează atât la nivel academic, cât și profesional, comunitatea românească fiind bine integrată în multe sectoare importante, cum ar fi: sistemul financiar-bancar, mediul antreprenorial, sistemul sanitar, zona construcțiilor sau IT. Astfel, limba română a ajuns în topul celor mai vorbite trei limbi din Anglia și Țara Galilor”, a spus Ciolacu.

„România este o țară foarte bună pentru investiții”


Președintele social-democrat a arătat că cele de mai sus reprezintă pentru el un „motiv de mândrie” dar și că este în interesul României să aibă oameni foarte bine calificați și pregătiți să, de aceea acesta este și interesul lui ca premier, reducerea numărului de concetățeni care pleacă din țară și creșterea atractivității României pentru companiile britanice.

Este un motiv de mândrie pentru noi, dar în același timp suntem conștienți că economia României are nevoie de oameni profesioniști, serioși, pe care orice companie se poate baza. De aceea, o spun direct, așa cum spui unor prieteni: interesul meu ca premier este să reduc numărul românilor care pleacă la muncă în străinătate. Și, pentru asta, îmi doresc ca astăzi să reușim împreună să convingem tot mai mulți șefi ai marilor companii britanice că România este o țară foarte bună pentru investiții.În acest fel, avem o relație win-win: dumneavoastră găsiți noi oportunități de dezvoltare în România, iar noi ne păstrăm forța de muncă acasă și creștem economia locală”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Avem salarii de 2-3.000 de euro pentru ingineri”


Liderul social-democrat a mai spus și că economia românească s-a dezvoltat, cu consecința creșterii veniturilor din diverse industrii care se apropie de venitul mediu european. „De altfel, în ultimii ani, dezvoltarea economiei românești a dus nivelul veniturilor din multe industrii aproape de media europeană. Sunt domenii în care chiar am putea depăși acest nivel. Avem salarii de 2-3.000 de euro pentru ingineri, dar și pentru alte categorii profesionale. Construim autostrăzi, spitale și școli moderne, creștem calitatea serviciilor publice”, a arătat Ciolacu.

„Cifrele sunt de partea noastră”


Relațiile economice bilatarale se pot dezvolta la alt nivel, a continuat Marcel Ciolacu, pentru că, spune el, „cifrele sunt de partea noastră”, exemplificând creșterea schimburilor comerciale, investițiile din UK pe piața din România, independența și producția energetică românească, toate acestea arătând că țara noastră este o destinație sigură pentru investitori.

Avem puterea să ducem relațiile economice la un nou nivel, pentru că toate cifrele sunt de partea noastră. De exemplu, comerțul bilateral a crescut în primele șapte luni ale anului cu aproximativ 9%. Mai mult, în actualul context global, foarte complex, legat de producția energetică durabilă, nu pot să nu salut interesul Regatului Unit pentru România. Dintre investițiile majore pe piața românească aș oferi exemplul Rezolv Energy care, prin investiția de la Arad, vor construi cel mai mare parc de energie solară din Europa.

Suntem a doua țară independentă energetic din Uniunea Europeană, cu doar 28% importuri, față de media Uniunii Europene de 57%. Complementar, România este al doilea cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, iar obiectivul nostru este să devenim independenți energetic până în anul 2030. Acesta este un avantaj de proporții pentru orice investitor. Așadar, mesajul meu pentru dumneavoastră este unul simplu și clar: România este o destinație sigură în care să vă aduceți banii și să faceți profit”, a arătat premierul.

România, hub regional la Marea Neagră


Marcel Ciolacu a mai spus că un obiectiv strategic este transformarea României într-un hub regional la Marea Neagră, ca actor furnizor de stabilitate, în domeniul energetic, în domeniul digitalizării și apărării, și partener economic și energetic al Regatului Unit în această regiune.

Ne dorim să transformăm România într-un hub regional la Marea Neagră, un furnizor de stabilitate, promotor al democrației, precum și un actor-cheie în domenii precum cel energetic, al digitalizării și al apărării. Ne dorim astfel să fim un partener-cheie al Marii Britanii în regiunea Mării Negre sub aspect economic și energetic. Este valabil și prin prisma viitorului proces de reconstrucție a Ucrainei”, a continuat președintele PSD.

România este în proces de tranziție către o economie verde, care implică schimbări ale metodelor de business, prin accentuarea investițiilor în tehnologii inovative. Vedem un potențial semnificativ de cooperare, spre exemplu, în ceea ce privește dezvoltarea sprijinului pentru IMM-uri. Putem construi împreună incubatoare de afaceri și să facem un schimb de bune practici în domeniul finanțării și al politicilor de sprijin pentru sectorul antreprenorial, transfer tehnologic și digitalizare. În același timp, avem o forță de muncă cu pregătire solidă în domeniul IT și o spun fără falsă modestie, poate una dintre cele mai bune din lume”, a mai spus Marcel Ciolacu, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

PSD Eduard Martin
AUR Ovidiu Cupsa Mohammad Murad
PSD Cristina Dumitrache
PNL Bogdan Hutuca Silviu Cosa
USR Stelian Ion Remus Negoi
PSD Brailoiu

COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
26821204022
5/49
112932312136
joker
11431339216