REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.3° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
30.3° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

MĂRCUȘ vrea BANI mai mulți de la Primăria Constanța ca să întrețină SPAȚIILE VERZI

MĂRCUȘ vrea BANI mai mulți de la Primăria Constanța ca să întrețină SPAȚIILE VERZI

Replica API 1 iunie 2021 | 23:18 3895

La începutul anului, firmele de casă ale Primăriei Constanța, Pomacost și Sport Turism, și-au anunțat intenția de a rezilia contractele cu administrația locală ce aveau ca obiect întreținerea spațiilor verzi, din mai multe motive, unul dintre acestea fiind refuzul Primăriei de a indexa tarifele actuale. Dintre cele două, Pomacost a spus ADIO, în timp ce, Sport Turism încă a rămas pe poziții. Poate și din cauza sau datorită faptului că spera să câștige în instanță procesul cu administrația locală. Pentru că, nu numai Vergil Chițac a refuzat actualizarea tarifelor, ci și Decebal Făgădău, în 2018, așa că fostul consilier județean și asociații lui au mers în instanță... Degeaba!

Pe 5 iunie 2001, societatea a semnat cu Primăria Constanța un contract de prestație având ca obiect lucrări curente de întreținere spații verzi în Constanța. Contractul a fost atribuit în baza în urma organizării licitației având ca obiect întreținere spații verzi. În decembrie 2017, în Monitorul Oficial s-a publicat O.U.G. nr. 79/2017 care a vizat trecerea contribuțiilor obligatorii de asigurări sociale și de asigurări sociale de sănătate din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, iar cu o lună în urmă, în Monitorul Oficial s-a publicat H.G. nr. 846/2017, prin care s-a majorat salariul de bază minim brut pe țară garantat în plata de la 1.450 lei / lună la 1.900 lei / lună.

Sport Turism a cerut, din 2018, majorarea tarifelor, dar a fost refuzată

În aceste condiții, societatea a solicitat Primăriei ajustarea prețului contractului în măsura strict necesară acoperirii costurilor pe baza cărora s-a fundamentat oferta financiară care a stat la baza încheierii contractului și demararea procedurilor de întocmire a unui act adițional la contract care să cuprindă ajustarea tarifelor. Primăria i-a transmis că nu ar fi posibilă modificarea tarifelor întrucât prevederile contractului precizează clar în ce condiții se ajustează tarifele lucrărilor de întreținere spatii verzi.

Așa că a mers în instanță. Când a venit la conducere actuala administrație, societatea a sperat, la fel ca și Pomacost, de altfel, ca aceasta să aibă deschidere și să răspundă afirmativ solicitării. Ceea ce nu s-a întâmplat. Pomacost și-a făcut bagajele, în timp ce Sport Turism a rămas, încă, pe poziții, în speranța că va obține o hotărâre favorabilă în instanță. ”Primăria are contract cu societatea respectivă, doar Pomacost a reziliat”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei.

A depus acțiune în instanță și a pierdut, insistă la Curtea de Apel

Numai că, nu s-a întâmplat așa, acțiunea fiind respinsă, pe motiv că societatea nu este ținută de un anumit termen în care să execute lucrările prevăzute în contract, acesta fiind pe perioadă nedeterminată, aceasta se poate libera oricând de obligațiile asumate prin contractul cadru, dacă Primăria nu este de acord cu ajustarea prețului convenit inițial. Dar nu poate pretinde adaptarea contractului la realitățile intervenite din cauza unor evenimente exterioare. Pe 28 mai a formulat recurs, la Curtea de Apel.

Sport Turism a mâncat 20 de ani de la Primăria Constanța

Cele două firme de casă ale vechii, Pomacost şi Sport Turism, au primit pentru lucrări ce privesc spaţiile verzi 45 de milioane de euro în perioada 2001-2017, adică 2,6 milioane de euro pe an. SC Sport Turism SRL a încasat, până-n 2018, de la Primăria Constanța 112.705.088,98 de lei. Firma are sediul în localitatea 23 August şi îi are ca asociaţi pe Marius Pandu Guriţă, Ioan Mărcuş, fost consilier judeţean PSD, şi Aurel Radu Nicoraş.

PROFIT de PATRU ori mai mare anul trecut, față de 2019

Anul trecut, societatea a avut o cifră de afaceri de 2. 501.371 lei, profit de 3.187.646 lei, datorii de 32. 917.168 lei și 191 de angajați. În 2019, profitul a fost de 841.160 lei și 175 de angajați.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piedone trebuie adus
0
0
Nu inteleg de ce primaria le mai prelungeste contractele. Alti ofertanti, cu perioada de proba, daca nu fac nici ei treaba, altii. Nu se poate sa nu se ofere cineva dornic de munca si afaceri cinstite.
5
0
Asta cere bani si noi suntem pusi sa avem grija de spatiile verzi din apropierea locuintei si a locului de munca.astia chiar ne cred idioti.noi muncim,ei incaseaza.cat mai asteptam ca sa ii dam jos de la conducere ?
7
0
Arata jalnic. Toti vor doar sa jefuiasca, asta este stilul afacerilor in acest oras
10
0
Nu se rupeau, asteptau tot timpul bani de la locatari ca sa taie gardul viu. Daca nu primeau cat vroiau ei nu faceau nimic, se odihneau cateva ore, apoi plecau declarand ca au terminat. O data n-a venit cineva de la primarie sa-i verifice.
9
1
Da, asa este. Primaria nu vrea sa actualizeze tarifele la minimul pe economie de 2340 lei pe luna, lucrand acum cu devize de 860 lei pe luna. Pomacostul de asta a renuntat. Sport Turism se ocupa de spatiile verzi din Brasov, Alba Iulia, Baia Mare, veniturile de acolo sunt
6
3
spatii verzi, numai buruieni
14
0
Nu sunt altii......chiar nu sunt.
6
7
Gata, ajunge ! In toti anii acestia Constanta a fost cel mai neingrijit si mai trist oras din tara ! Si mai asteptam si turisti ! Rusine !
25
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016