REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Marea Britanie: Alunecare de teren soldată cu un mort pe fondul precipitaţiilor abundente

Marea Britanie: Alunecare de teren soldată cu un mort pe fondul precipitaţiilor abundente

A.F. 24 mai 2024 | 00:00 75

O persoană ÅŸi-a pierdut viaÅ£a în urma unei alunecări de teren produsă miercuri în timpul ploilor care afectează regiuni extinse din Marea Britanie, meteorologii avertizând că se aÅŸteaptă în continuare la o înrăutăţire a vremii, relatează DPA/PA Media.

Marea Britanie: Alunecare de teren soldata cu un mort pe fondul precipitatiilor abundente

PoliÅ£ia din North Yorkshire, în nordul Angliei, a declarat că o persoană a murit în urma unei alunecări de teren produsă în Carlton-in-Cleveland, miercuri după-amiază, în jurul orei locale 13:15 (12:15 GMT).

Serviciul de meteorologie britanic Met Office a avertizat că sunt prognozate ÅŸi alte fenomene meteorologice severe, în unele zone din Marea Britanie fiind aÅŸteptate în 24 de ore cantităţi de precipitaÅ£ii normale într-un interval de o lună.

Serviciile de urgenţă au intervenit la locul incidentului din Carlton-in-Cleveland, autorităţile precizând că nu au existat ÅŸi alte victime. PopulaÅ£ia a fost sfătuită să evite zona.

"Ne aÅŸteptăm la mai rău", a declarat pentru agenÅ£ia de presă PA Tom Morgan, meteorolog la Met Office, precizând că cele mai afectate regiuni au fost "în nord-vest ÅŸi sudul ScoÅ£iei, precum ÅŸi în zone ca Midlands, East Anglia ÅŸi Home Counties".

"Cea mai umedă zonă a fost Drayton Parslow din Buckinghamshire, unde s-au înregistrat 68,8 mm în 24 de ore. Asta înseamnă aproape o lună de precipitaÅ£ii într-o singură zi. Pentru comparaÅ£ie, în majoritatea celorlalte zone s-a înregistrat o medie de jumătate de lună de ploaie în acelaÅŸi interval de timp".

"Însă, sunt aÅŸteptate ploi în continuare, în următoarele 12-24 de ore, în special în nordul Ţării Galilor ÅŸi în nord-vestul Angliei. Se pot consemna inundaÅ£ii în nordul Ţării Galilor, joi", a precizat meteorologul.

Serviciul de meteorologie a emis marÅ£i o avertizare ''amber'' (chihlimbar) valabilă pentru 24 de ore în nordul Ţării Galilor ÅŸi nord-vestul Angliei, inclusiv în Manchester ÅŸi Liverpool, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510