REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.6° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
30.6° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Marea Britanie: Câini de luptă şi sute de arme confiscate într-o operaţiune împotriva traficului de droguri

Marea Britanie: Câini de luptă şi sute de arme confiscate într-o operaţiune împotriva traficului de droguri

A.F. 16 martie 2024 | 00:00 154

Autorităţile britanice au confiscat opt câini de luptă de talie mare şi peste 600 de arme de foc şi albe - inclusiv puşti, nunceaguri şi boxuri - într-o serie de raiduri desfăşurate săptămâna trecută împotriva reţelelor de trafic de droguri din Regatul Unit specializate în distribuirea narcoticelor în afara marilor oraşe, cunoscute sub numele "county lines", relatează vineri dpa.Marea Britanie: Caini de lupta si sute de arme confiscate intr-o operatiune impotriva traficului de droguri

sursa foto: www.independent.co.uk 

Acţiunea încheiată pe 10 martie a dus de asemenea la arestarea a 1.874 de suspecţi şi salvarea a 1.653 de persoane exploatate de bandele de traficanţi, peste jumătate dintre acestea din urmă fiind minori. Poliţia a confiscat de asemenea în timpul raidurilor heroină, cocaină şi canabis în valoare de peste 2,5 milioane de lire sterline (3,2 milioane dolari).

Dan Mitchell, şeful centrului de coordonare al poliţiei dedicat combaterii acestor reţele, a declarat agenţiei PA că faţă de anul trecut s-a înregistrat o reducere a traficului de droguri provenite dintr-o serie de mari oraşe şi a numărului de minori implicaţi în acest trafic, dar şi-a exprimat îngrijorarea faţă de creşterea numărului de arme cu lame confiscate comparativ cu acţiunea similară desfăşurată de poliţie în 2023.

Poliţia a dezactivat din 2019 circa 5.000 de reţele de trafic tip "county line", dar se crede că mai sunt active cel puţin alte 4000, a menţionat responsabilul britanic.

"Am constatat o reducere a numărului de reţele emanând din mari oraşe ca Liverpool, Londra, Manchester şi Birmingham, patru mari zone de export, ceea ce este realmente pozitiv, şi de asemenea mai puţini copii implicaţi în aceste reţele", a notat Mitchell.

În acelaşi timp, el a atras atenţia asupra creşterii popularităţii via social media a unor arme albe cum sunt cuţitele rambo şi macetele, şi a remarcat că deţinerea de câini de luptă de talie mare a devenit "un simbol al statutului" în rândul traficanţilor, aceşti câini fiind folosiţi pentru a "intimida şi provoca teamă".

Traficanţii recurg la violenţe şi intimidare pentru a exploata copii şi persoane vulnerabile care să le facă treburile murdare, a spus ministrul de stat pentru combaterea criminalităţii Chris Philp, în timp ce Mitchell a notat apariţia unui nou "trend" al bandelor de traficanţi, de a folosi conturile bancare ale minorilor pentru a depune bani, prinzându-i în cele din urmă pe tineri în sistem.

"Din păcate, exploatarea financiară este frecvent legată de alte forme de abuz. Ceea ce poate începe cu dezvăluirea datelor bancare şi promisiunea unui câştig facil se poate transforma în ameninţări cu abuz sexual sau transport de narcotice în folosul grupărilor criminale", a spus James Simmonds-Read, director de program în cadrul organizaţiei umanitare The Children's Society.

Gangsterii îi pot viza pe copii atât online, prin platforme de gaming sau social media, cât şi în magazine sau la automate de plată. "Este o problemă gravă care necesită atenţie pentru a-i proteja pe copii de exploatare. Exploatarea financiară se poate întâmpla în cazul oricărui copil, în orice localitate, indiferent de mediul în care trăieşte", a subliniat acesta, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510