REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Marea campioană Cătălina Ponor nu vrea să plătească impozit pentru sala de fitness

Marea campioană Cătălina Ponor nu vrea să plătească impozit pentru sala de fitness

Victor ROTARU 18 noiembrie 2023 | 00:00 14340

Cătălina Ponor a formulat o cerere de chemare în judecată, înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, în contradictoriu cu Serviciul Public de Taxe și Impozite Constanța, gimnasta solicitând scutirea de la plata impozitului pe clădiri pentru imobilul situat în municipiului Constanța. Imobilul pentru care Cătălina Ponor solicită scutirea plății impozitului este sala de fitness pe care o deține în Constanța, pe strada Gheorghe Dima, acolo unde tatăl vitreg al gimnastei a fost încătușat de către oamenii legii, în martie 2021.

Marea campioana Catalina Ponor nu vrea sa plateasca impozit pentru sala de fitness Cătălina Ponor - Sala de Fitness

Gimnasta a arătat că are calitatea de proprietar al imobilului pentru care a solicitat scutirea de la plata impozitului pe clădiri. Potrivit normei indicate, sunt scutite de la plata impozitului pe clădiri, clădirile folosite pentru desfășurarea de activități sportive, inclusiv clădirile care asigură funcționarea bazelor sportive. În acest sens, având în vedere faptul ca în imobilul proprietatea reclamantei se desfășoară activități sportive (sală fitness) cu privire la care a făcut dovada, anexând cererii comunicate intimatei şi certificatul de înregistrare care conține si codul CAEN 9313 - cluburi şi centre de fitness şi culturism, apreciază că toate condițiile pentru aplicarea scutirii sunt îndeplinite. Cu toate acestea, plecând de la repere legislative Tribunalul constată, în acord cu SPIT Constanța, că deşi proprietarul clădirii a pus la dispoziție imobilul pentru desfășurarea activității de „centru de fitness” de către societatea comercială Cătălina Ponor Body Fit S.R.L., această din urmă persoană juridică nu este o structură sportivă recunoscută sau, altfel spus, nu este atestată ca structură sportivă prin Certificatul de identitate sportivă şi nu este organizată în conformitate cu normele cuprinse în Legea nr. 69/2000 pentru a putea fi vreodată în forma S.R.L. structură sportivă, din moment ce singura formă de societatea comercială ce poate obține acest statut este „clubul sportiv profesionist, organizat ca societatea sportivă comercială pe acțiuni”. 

Marea campioana Catalina Ponor nu vrea sa plateasca impozit pentru sala de fitness Sala de fitness

Analizând întreaga reglementare cuprinsă în lege, Tribunalul reține că aceasta încurajează şi stabilește facilități de care se pot bucura exclusiv „structurile sportive” ori „bazele sportive” imobilul nefiind folosit pentru desfășurarea de activități sportive, ci pentru desfășurarea unor activități comerciale care au ca scop principal nu promovarea practicării sportului ci obținerea de profit din exploatarea unui centru de fitness şi culturism. Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să respingă cererea de chemare în judecată formulată de către Cătălina Ponor Jianu, în contradictoriu cu Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, ca neîntemeiată. Sentința nu este definitivă, urmând a se judeca recursul. 

Marea campioana Catalina Ponor nu vrea sa plateasca impozit pentru sala de fitness scandalul în care a fost implicat tatăl vitreg al Cătălinei Ponor

Tatăl vitreg al Cătălinei Ponor nu a fost lăsat să intre pe strada unde avea sala de fitness

Pe 6 martie 2021, Florin Bărbascu, tatăl vitreg al Cătălinei Ponor, a ajuns în cătușe după un incident cu doi polițiști locali care nu i-au permis accesul pe o stradă rezervată riveranilor, deși acesta era proprietarul în acte al unei săli de sport care se afla la adresa respectivă. În imaginile de pe camerele de supraveghere de vede cum tatăl vitreg al Cătălinei Ponor le arată agenților actele pe telefon și îi invită în interior pentru a le pune la dispoziție actele în original, însă aceștia refuză. Discuția degenerează iar bărbatul le cere polițiștilor să nu-l atingă după care încearcă să intre în sediu. Polițiștii locali vor să-l oprească, însă fără succes. Ulterior, la fața locului își fac apariția mai mulți polițiști care pătrund la recepția sălii și îl încătușează pe Bărbascu.

Tatăl vitreg al Cătălinei Ponor a fost condamnat la 1 an și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj (2 acte materiale). Decizia a fost dată luni, 30 octombrie, de Curtea de Apel Constanța și este definitivă. Bărbatul a fost acuzat că a lovit doi polițiști locali, după ce aceștia nu i-au permis accesul pe o stradă rezervată riveranilor, deși acesta era proprietarul în acte al unei săli de sport care se afla la adresa respectivă.

Revenind la firmă, în anul 2022 societate a avut o cifră de afaceri de 224.170 de lei, un profit net de 69.169 de lei, datorii de 9.510 lei, având în medie 4 angajați. 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe tenismena aia ratata de Halep ati stiut s-o pupati in ruc pana ati facut spume la gura, pentru Ponor care chiar a facut Romania cunoscuta vad ca nu aveti nimic bun de spus?!
4
2
un ka kat nu e un ka kat adevarat daca nu are si motz.
0
2
Mai face cateva filme pormo la japonezi si le plateste
6
4
Catalina mama, degeaba ai adus atatea medalii, peintre care 11 de aur, trebuie sa ai si sange de albanez sa mearga ce vrei tu.
18
1
De aceea nu cresc pensiile, toți privații se fofileaza de la plata taxelor către stat. Și toți angajații lor sunt pe salariul minim. Rușine!!!
25
7
Asta e cocalara? Unde in lume a auzit ea ca nu se plateste impozit? Are destule facilitati. Ca doar nu o fi Dzeu...
22
2
Toți pe furat ... Poate să ne spună doamna de ce apărea pe ștatele de plată ale IPJ C-ța?!?! Javre ...
19
3
Ca "sportiva profesionista" neplatitoare de taxe ( ca toți "sportivii prostfenionisti") susținută de prostii plătitori de taxa vrea sa fie permanent scutita de obligații (căci ea nu este proa....)!!!!!
20
6
ca pesedistii in cardasie cu penelistii si cu judecatorii spagari au pus ochii pe sala aia ??? Nu va este clar ca traim in tara pwlii ???
21
16

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510