REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Marea Neagră devine focar? Cât de mare e riscul de boli după ruperea barajului din Ucraina

Marea Neagră devine focar? Cât de mare e riscul de boli după ruperea barajului din Ucraina

A.F. 13 iunie 2023 | 00:00 4154

Institutul Naţional de Sănătate Publică a precizat, luni, că pe canalele oficiale ale instituţiilor Europene şi organismelor internaţionale nu s-a primit nicio alertă cu privire la riscul de răspândire a bolilor cu transmitere digestivă, ca urmare a situaţiei create prin ruperea barajului din Ucraina.

Marea Neagra devine focar? Cat de mare e riscul de boli dupa ruperea barajului din Ucraina

"Ca urmare a informaţiilor prezente în spaţiul public referitoare la distrugerea barajului de pe râul Nipru, pentru corecta informare a opiniei publice, Institutul Naţional de Sănătate Publică face următoarele precizări.

În acest moment, pe canalele oficiale ale instituţiilor Europene şi organismelor internaţionale - EWRS (ECDC) şi IHR (OMS), nu s-a transmis nicio alertă cu privire la riscul de transmitere a bolilor transmisibile cu transmitere digestivă, ca urmare a situaţiei create prin ruperea barajului din Ucraina", a informat INSP într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii INSP precizează că până prezent nu au fost înştiinţaţi, de către autorităţile de mediu, cu privire la posibilitatea existenţei unei contaminări chimice şi/sau biologice în urma evenimentelor recente produse în Ucraina.

"În fiecare sezon, monitorizarea calităţii apei de îmbăiere este realizată de CT şi TL prin analizarea probelor de apă de mare, conform listelor cu zonele de îmbăiere şi calendarul de recoltare pentru efectuarea analizelor la apele de îmbăiere, transmise INSP până la data de 15 mai. Raportarea zonelor de îmbăiere se efectuează de către România din anul 2007 pentru zone costiere.

Sezonul de îmbăiere în anul 2023 se desfăşoara în perioada 1 iunie - 15 septembrie pentru toate zonele.

Până în acest moment nu am fost înştiinţaţi cu privire la înregistrarea unor rezultate neconforme", se menţionează în comunicat.

Potrivit instituţiei, în cazul în care în urma analizelor rezultă o posibilă contaminare a apei costiere, populaţia va fi înştiinţată, iar îmbăierea va fi interzisă.

Specialiştii INSP au anunţat că urmăresc permanent site-urile şi recomandările oficiale şi pot reacţiona în cazul în care există posibilitatea unei contaminări neaşteptate a unor factori de mediu, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai dati stiri de astea alarmiste ca ne speriati turistii si asa putini. au mai ramas 6-7 saptamani de sezon pe litoral. este greu de recuperat investitiile intr-un timp asa de scurt.
1
0
Conteaza enorm pe cine votam in ROMANIA, mai ales in 2024! Singurele partide care ne-au dovedit ca ar fi in stare sa scoata ROMANIA din NATO,daca ar castiga alegerile din 2024,sunt cele doua PARTlDE AUR+SOS, eventual inca vreo 2-3 noi aparute doar cu scopul de a fi sateliti ai AUR,ca de exemplu PARTlDUL AAA al rusofilului putinist inflacarat CALIN GEORGESCU si asa mai departe. Uitati-va bine la harta! RUSIA NU MAI POATE CASTIGA RAZBOIUL IN PREZENT, NU MAI POATE OCUPA INTREAGA UCRAINA! Dar, daca AUR ar castiga alegerile din 2024(DOAMNE FERESTE!)ajutat si de SOS si alte partide putiniste sau care doresc ROEXIT,deci daca ne scot astia din NATO, AUR poate permite ARMATEI RUSIEI sa intre pe teritoriul ROMANIEI, fix precum o face in BELARUS.Apoi rusii ar ataca UCRAINA prin Moldova si NORDUL ROMANEI,incercand"taierea"granitei Ucrainei cu POLONIA, sa nu mai primeasca armament din OCCIDENT. Daca AUR permite Rusiei sa faca asta, primeste BASARABIA+tezaurul-REFACE"ROMANIA MARE",dar sluga a Rusiei
25
1
Da, conteaza enorm! Multi nu realizati ca singura "UNIRE" despre care vorbeste George SlMlON, sau AUR in general, este UNIREA ROMANIEI CU BASARABIA ISTORICA,dar IN AFARA NATO. Repet,ca sa fie clar! Unirea ROMANIEI cu BASARABIA istorica, doar dupa ce AUR ne scoate din NATO. Asta nu e nici propaganda, nici dezinformare, nimic. E PURUL ADEVAR! George SlMlON este INTERZIS in MOLDOVA si UCRAINA(a fost declarat persona non grata).Nici AUR si nici GEORGE SlMlON nu pot realiza absolut nicio unire intre Romania si Moldova sau intre Romania si BASARABIA. BASARABIA poate fi recuperata de Romania doar in 2 moduri: (1)Razboi ROMANIA vs UCRAINA (IMPOSIBIL, caci Ucraina a avut si mai ales acum are armata mai puternica decat ROMANIA). (2)De comun acord, Ucraina ne-ar ceda BASARABIA, daca Rusia ar pune"CONDUCERE MARIONETA"in Kiev. E CLAR ca Rusia cere iesirea ROMANIEI DIN NATO si ofera BASARABIA+tezaurul de aur al Romaniei."Unirea"asta o cere AUR(a dovedit ca e anti-MAIA SANDU, nu vrea MOLDOVA in NATO)
25
1
avem boschetarii din 2 mai nudisti care se caca in apa,deja plaja infestata de corturi taranoi obositi mocangii parizeristi,buretzarii rulotisti,blocurile pirat cap aurora care deverseaza in mare,avem holera proaspata de la noi.pofta buna!
4
0
Sa îmi bag poala în ucrainienii ăștia bulani
4
24
FAKE NEWS
1
21
Psd si pnl sunt niste litere inventate de stapanii Romaniei
5
15
Razboiul asta este mai important decat orice pentru Europa , aliati si chiar pentru Rusia. Marea asta nu conteaza pentru ei. Doar pentru noi amaratii care mancam stavride si guvide din ea. Nici nu contam in planurile lor. Atat pentru rusia cat si pentru nato. Fiecare are interesul lui. Nici nu ne imaginam ce ni se pregateste. Noi ne luptam cu pnl si psd...cateodata cu usr sau aur. Oare mai conteaza sau ne influenteaza cu ceva daca schimbam premierii intre ei?
9
12
Unde vine Nato totul tevine n***u. Nato este o organizatie terorista
5
23
war for territory sepultura
6
22
ukraina distruge Romania dar nu conteaza ca e doar anti rusia. ASIA zice netao....
8
22
Tu ma faci analfabet pentru un spatiu liber? pai bai baiatule, pana si scriitorii veritabili au oameni angajati care le corecteaza exstraordinarele idei in scris. Tu esti un analfabet functional care in loc sa mi rumegi cuvintele mele, te legi de niste lucruri marunte ca sa ma discretizezi in fata opiniei publice. Tu intelegi foarte bine ca esti un coi belit care nu da nimeni doi bani pe tine pentru ca tu nu judeci omul dupa creierul lui ci dupa cati bani iti da ala la care lucrezi
4
9
Pana sa iti dai cu parerea daca am eu bacu luat, invata sa scrii corect geniule . Se scrie atotstiutor. Mai bine taceai in pwlm.
10
3
Tu nici macar nu te informezi si deja esti atot stiutor. probabil ca nu ai nici macar bacalaureatul luat
4
9
Au aparut trolii, gata. Atat de previzibil de fiecare data. Ha ha. Sa vi-l fwut pe Putin. Sobolanu ala mic de laborator ascuns in buncar. Sa va fwut natia de rusnaci.
25
7
..... UCRAINIENI !!!
10
25
Barajul nu s a rupt. a fost distrus de catre.....
11
24

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510