REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.5° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.5° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

MAREA și-a cerut, și-n acest weekend, TRIBUTUL

MAREA și-a cerut, și-n acest weekend, TRIBUTUL

Replica API 22 august 2021 | 21:17 3056

Sfârșitul de săptămână și marea învolburată a răpit mai multe suflete pe litoralul românesc. Vorbim despre două persoane care s-au înecat, pe când altele, din fericire, au fost scoase la mal, aflându-se în siguranță. Cazurile au fost înregistrate de-a lungul întregului litoral, Eforie, Neptun, Costinești, Constanța. Din nefericire, pentru un tânăr de 17 ani și o femeie nu s-a mai putut face absolut nimic.

Turiştii sosiţi la mare s-au putut bucura de temperaturi numai bune pentru plajă. Dovadă au fost plajele din staţiunile litoralului românesc, tersele pline și locurile aglomerate. Din nefericire, ca în fiecare an, în doar câteva zile s-au înregistrat şi decese prin înec, pentru că turiştii au ignorat steagurile arborate de salvamari. În timp ce mai multe persoane au fost salvate din apele mării, pentru alte două persoane nu s-a mai putut face nimic, în ciuda manevrelor de resucitare, acestea fiind declarate decedate. În doar trei zile, au fost înregistrate nu mai puțin de 9 solicitări, prin numărul unic de urgență 112. Bilanțul victimelor: 2 persoane decedate și alte 7 salvate în ultimul moment.

Săptămâna a început cu decesul tânărului de 17 ani

În cursul zilei de luni, 16 august a.c., s-a dat alarma pe plaja H2O, din Mamaia Nord. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pentru a salva un tânăr de 17 ani, care a intrat în apă și nu a mai ieșit. Apelul a fost făcut de către prietenii victimei. La scurt timp, victim a fost scoasă din apă, și din păcate, în ciuda eforturile depuse de salvatori, tânărul a fost declarat decedat. Evenimentul a intrat și în atenția inspectorilor ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. Se pare că, Bobea Cosmin Iulia, era anagajat al societății H2O SPORT EVENTS SRL.

A fost la un pas să se înece, pe plaja de nudist, dar a fugit când a venit ambulanța

Joi, salvatorii au fost solicitați să intervină în Eforie, Costinești, dar și în Mamaia Nord. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină joi, 19 august, pe plaja de nudiști din localitatea Eforie Nord. Potrivit informațiilor, un bărbat a fost scos din apă, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta a fugit la vederea cadrelor medicale și a ambulanței. Tot în cursul zilei, o altă solicitare, de data aceasta din Costinești, acolo unde o persoană a fost scoasă din apă. Din fericire, aceasta era conștientă. Ziua nu s-a terminat aici, căci alte două persoane care erau în pericol au fost scoși din mare de salvamarii care acționează pe plaja din Mamaia Nord, mai exact pe plaja Opera.

Alertă la Nepun, lângă vila prezidențială: o persoană s-a înecat

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la Neptun, lângă vila prezidențială, după ce o persoană s-a înecat, în cursul zilei de vineri, 20 august a.c. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani. La fața locului a intervenit și elicopetrul SMURD, un echipaj Smurd de la Saturn. ODată scos din apă, bărbatul a fost preluat de elicopter și transportat de urgență la spital.

Tot în cursul zilei de vineri, s-a dat alarma și în zona Steaguri din Neptun, acolo unde două persoane au fost raportate ca fiind disparate în mare.

Bibliotecara de la Ovidius a fost găsită între stabilopozi

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină, vineri, 20 august, pe plajă, în zona Malibu. Potrivit informaţiilor noastre, au fost găsite hainele femeii dispărute acum două zile. Femeia este Ioana Liliana Lesneanu, bibliotecara Universităţii Ovidius. Din păcate, femeia a fost găsită în cursul zilei de sâmbătă, 21 august, decedată între stabilopozii digului din zona Pescărie.

,, În cursul zilei de sâmbătă, 21 august a.c., în jurul orei 10:00, scafandrii din cadrul ISU Dobrogea al județului Constanța, au găsit persoană de sex feminin prinsă între stabilopozii digului din zona Pescărie.

Din păcate aceasta fiind decedată. Persoana a fost extrasă de acolo și predată echipajului SAJ. Vă reamintim faptul că, încă din cursul zilei de vineri, 20 august a.c., participăm la căutarea femeii, dată dispărută în data de 18 august, ale cărei haine au fost găsite pe plajă”, au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Odată cu deschiderea sezonului estival, pe litoralul românesc au apărut și problemele. Ei bine, odată cu sosirea turiștilor la malul mării și cu aglomerația din stațiuni iată că apar și evenimentele neplăcute sau chiar devastatoare. Marea și valurile puternice își iau tributul fără a mai ține cont de vârstă, sex, culoare sau de familiile ce rămân îndurerate în urma acestor „accidente”.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu s-a terminat.Si mai avem din aceasta vara minunata...si oricum asteptam meltenii si la anul
4
0
cand nu ai creier ajunge sa scrie replica de tine..eu nu m as lasa inecat tocmai din motivul asta..
5
0
Se moare stupid in apa, pe sosele, pe munte etc, nu invatam nimic pt ca suntem tara de smecheri si noi le stim pe toate
14
0
Cand striga salvamarii la ei sa nu intre in apa vocifereaza , ba mai sar si la bataie , asta e....lasati meltenii sa inghita apa dupa pofta inimii !
19
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118