REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Marea și-a luat tributul! Patru morți, într-o singură zi; ANR a oprit ieșirea pe mare a ambarcațiunilor

Marea și-a luat tributul! Patru morți, într-o singură zi; ANR a oprit ieșirea pe mare a ambarcațiunilor

Victor ROTARU 14 august 2023 | 11:15 11250

Operațiune dramatică de salvare luni, 14 august! Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină pe plaja Victoria, din Stațiunea Mamaia, acolo unde cinci persoane s-au aventurat în valurile mării și nu au mai putut să iasă. S-a formulat un lanț uman pentru salvarea oamenilor. Din păcate, trei dintre acestea, care au fost scoase inconștiente din mare, au fost declarate decedate, iar o minoră de 16 ani a fost transportată la spital. De asemenea, un bărbat și-a pierdut viața pe o plajă din stațiunea Venus, fiind scos la mal în stare de inconștiență. Autoritatea Navală Română a interzis, marți, 15 august, orice activitate de agrement pe apă, ținând cont de vântul extrem de puternic de la malul mării.

Marea si-a luat tributul! Patru morti, intr-o singura zi; ANR a oprit iesirea pe mare a ambarcatiunilor

Șapte oameni au fost luați de curenți și duși în larg la Mamaia, îaninte ca zeci de oameni să formeze un lanț uman ca să îi salveze pe cei aflați în pericol de moarte. Din păcate toate eforturile au fost în zadar pentru trei dintre ei. Au fost resuscitați unul lângă altul, dar nu au mai putut fi salvați. Alți trei sunt în spital, iar unul dintre ei este în stare foarte gravă. De asemenea, un alt turist a murit la Venus, tot luni, 14 august. Autoritățile îndeamnă turiștii să aibă grijă de viața lor și să se informeze înainte de a se aventura în valuri.  

Marea si-a luat tributul! Patru morti, intr-o singura zi; ANR a oprit iesirea pe mare a ambarcatiunilor

 

IGSU și-a manifestat regretul, după moartea celor trei aventurieri

”Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor. Situațiile s-au produs în stațiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari și a curenților puternici. Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor. Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ce spun polițiștii!

La data de 14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane se află în pericol de înec, în apă mării. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.
Persoane au fost scoase la mal de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.   Trei bărbați,  de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarate decedate.
O minora de 16 ani a fost resuscitată și transportată la spital. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală

Câteva reguli simple pentru evitarea tragediilor

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța fac apel la cetățeni să respecte câteva reguli simple:  

- frecventați doar locurile special amenajate pentru înot;

- respectați întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement, mai ales semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor;

- nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

- nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

- nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici. 

Autoritatea Navală Română a oprit ieșirea pe mare a tuturor ambarcațiunilor de agrement

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, în perioada 14.08-15.08 2023, se interzice pe tot cuprinsul litoralului românesc orice tip de activitate de agrement în scop comercial sau privat, cu orice fel de ambarcațiune de agrement, transmite ANR. Sunt interzise ieșirile din porturile turistice Tomis, Belona, Limanu și Mangalia a ambarcațiunilor de agrement de orice tip.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voucherele mortii, au murit pentru vouchere sa-si consume voucherele...
1
1
DUMITRACHE COSMIN DE LA ANR E VINOVAT DE MOARTEA ACESTOR OAMENI, ANR PRIN STRUCTURA MRCC ( MARITIME COORDINATION CENTER) TREBUIA SA COORDONEZE CĂUTAREA SI SALVAREA LOR!
0
5
bai cata lipsa de bun simt, in ce hal puteti sa injurati niste persoane care tocmai ce si-au pierdut viata. PS: Replica angajati moderatori.
0
3
SALVAMUYELE astea pa cine salveaza??? Ei mai mult SALYVEAZA DUPA GAOAZE CU FOFEAZA
1
2
Nebunule, iar ai fugit de la azil? credeam ca ai murit. ma bucur sa citesc ce scrii ca ma pis pe mine de ras la cat esti de p***t
2
0
prostule, iar ai parut cu comentarii? Ai mai pus un "L" la nume, dar tot p***t ramai...
2
1
Gogule, tu esti p***t de puti ma baiatule. Mirosi a c***t. boule...
3
2
Toti bombarsierii crapa
4
0
Nu ii opriti, selectia umana facuta de natura trebuie sa continue, nu am mila pentru idioti. Pentru ala care a murit pentru copilul altcuiva...ba boule, mama si copilul se intorc diseara acasa la caldurica unde mama o sa ii faca o mancare calda copilului si o partida de sex sotului in timp ce tu...mort...o sa fertilizezi pamantul si probabil o sa iti futa altul nevasta :)) NATIE DE IDIOTI, nu va puneti viata in pericol pentru copii altora!
32
3
Vara se umple litoralul de bombardieri si tot felul de lichele. Teribilisti agresivi cu comportamente de nedescris.ce sa mai spui...
17
1
Marea te omoara, prietene. Marea nu e ligheanu lu ma-ta. Nici piscina. Marea e vie si fara kimita - o desconsideri, te omoara.
19
2
Lesin de ras...toti prostii mor inecati la plaja....sa i fu t in gu ra.
5
9
Prostii murrau dinainte sa ai tu acces la internet și astfel sa vedem cât de p***t ești
7
4
Pt toate nenorocirile astea multumiti celor ca au avut ideea sa extinda plajele pana in larg, in zona de adancime mare si curenti puternici...pe acolo, nici delfinii nu se duc, darmite omul...
15
11
Pai ba daca sunt valuri mari ce cauți mă în apa retarzilor că nu am cum sa fa fac mergeti la.piscina
15
3
tipatul unei mame care nu supraveghea copilul,vin la mare si lasa copii in voia valurilor, astia da parinti
23
0
Intotdeauna au fost si vor fi indisciplinati si inconstienti care forteaza limitele si incalca regulile; la romani mai multi ca la altii; desigur ii poti lasa sa crape si apoi condamna cum vad ca este o majoritate aici, ceea ce nu este tocmai moral atat timp cat am convenit ca sinuciderea, asistata sau nu, este ilegala si imorala sau poti incerca sa ii opresti chiar cu forta daca e necesar cum sugeram eu dar e f f scump si tara e saraca
14
4
Steagul rosu interzice intrarea in apa , chiar si pana la genunchi. Punct. Spune-i melteanului roman asta!
28
2
Chitac nu merge la plaja sa inoate?
15
3
Am fost azi pe plaja din Mamaia cand a avut loc tragedia. Stirea nu este completa. In apa se aflau 3 copii care au fost trasi de curenti. Inainte de a se indeparta cativa au intrat incercand sa ii scoata. Nu se aflau departe de geamandura de 1.5 m adancime. Numai cine a fost la fata locului si a auzit tipatul disperat al unei mame poate intelege de ce au luat cei de pe mal decizia de a incerca sa ii ajute pe cei din apa. Unul dintre barbati a reusit sa ajunga la 2 fete si le-a lasat colacul. Fetele au reusit sa iasa din apa, insa el nu a mai apucat. Toti cei decedati astazi in Mamaia sunt eroi. Toti copiii au fost scosi din apa! Inainte sa lasati comentarii, ganditi! Comentariile astea vor afecta copiii si familia celor decedati! Cum va permiteti sa injurati voi, desteptilor din spatele unor dispozitive cand habar nu aveti ce s-a intamplat de fapt? Rusine pentru cei care redacteaza astfel de stiri fara sa se intereseze de fapte!
35
9
Nu-i mai ieftin sa-ti imaginezi cum respecti tu regulile si steagu ala rosu?
14
4
salvamarii stau toata ziua pe tik tok, poti sa te inneci in fata lui si nu se deranjeaza de pe scaun.
8
12
Salvamarii sunt in primul rand ca sa previna. Daca tu esti un idiot care se crede smecher si intri in apa, e pe riscul tau. Nu pot o mana de salvamari sa salveze din valuri toti idiotii inconstienti. Acum cativa ani, unul a dat salvamarii in judecata pt ca nu l-au lasat in apa pe steag rosu! Natie de idioti suntem. In Grecia,Italia... unde nu sunt salvamari,e apa mai sarata si e greu sa te ineci! Ca la Techirghiol, de ex. La noi, pe langa salinitatea scazuta sunt si curentii.
30
2
Ar fi o solutie daca s-ar vrea sa se faca ceva: desfasurarea unor bariere de geamanduri mici la cca 1,3 m adacime la valuri mari si periculoase, patrule de politie cu barci, scosi cu forta din apa si amenzi mari ptr cei care o trec; doar patrule si amenzi la valuri mici la geamandurile existente, eventual o plasa subacvatica; problema e ca politicienii nostrii in goana dupa voturi si popularitate nu vor sa se puna rau cu nimeni si nici cu nebunii care fac ce vor si cel mai important toate astea ar costa foarte, foarte mult ptr tot litoralul iar lor nu le mai ajung banii la cat risipesc prosteste si cat fura
4
17
F bine...trebuia să moara toți Salvamarii le spune ca nu au voie,dar ei se cred smecheri....bine au pățit că pleacă în saci de plastic cocalarii astia care se cred smecheri. Toți care fac ca ei exact ca ei sa pățească.să plece în saci de plastic
18
18
Sa va iau morti-n pla, foarte bine, cu natura nu te pui oricat de cocalar imputzit ai fi!
17
11
Cati au murit inecati in sezonul acesta ?
13
2
SP amândoi !
9
4
Sigur e în r*mânia. În Grecia, Turcia nu sunt salvamari, nu mor turiștii pentru ca nu se duc în larg. Aici halkoolul e nr. 1!
20
3
este propriu. Fiecare face baie in mare pe propriul risc. Inecul se produce in secunde. Cine este jmeker cu marea o capata.
24
1
Nu-i nicio nenoricire. Astia cu cat se duc mai multi, cu atat creste si IQ-ul natiei.
18
7
Salvarul e se vina cand nu te lasa in apa, salvamarul e de vina cand nu te scoate din apa. Cum e bine?
29
3
sa fie pedepsiti in piata publica. De ce sunt salvamari ? Ca sa atarne un steag si apoi sa stea pe tik tok toata ziua ?
8
42
cand nu sti ce i ...marea, valul, berea si salvamaru se intampla tragedia, vi sa te simti bine si nu te mai simti ...deloc, pacat, Dumnezeu sa i ierte ca nu au vrut!
21
2
Dumneata nu ai ce face vere, este un singur salvamar la o gramada de oameni, daca dai vina pe acestia nu ai minte. E greu pentru un salvamar cu 1 persoană, da pai 3, te-ai uitat prea mult la beywatch
32
3
Pai de ce mai platim salvamari, ce pazeau golanii. Sa raspunde pentru mortile astea. A cui era treaba sa avertizeze turistii si sa-i scoata din apa
8
42
Acestea sunt consecintele cand o faci pe zmeul si crezi ca tie nu ti se poate intampla. E trist, dar e vina mortilor.
27
3
Când te spargi în figuri + beuturâ așa se întâmplâ , nu sunt de vinâ salvamarii cei care comentați fârâ sâ aveți creier !
35
8
Salvapul** ce pazeau..Am pus steagu roshu si stam pe instagram...Preventie maica nu fluierat pe facebuk...
9
42
O sa mai fie accidente toată săptămâna. O sa ma rog pentru toți. Ar trebui preoții sa se roage pentru toată lumea. Apa vrea suflete, șosele la fel,pământul la fel. Îmi pare rău pentru tot ce se întâmpla, dar nici lumea nu intelege sa aibă grijă.
27
13
5 morți? I-ati omorât și pe aia de la spital?
15
8
SE CREDEAU IN CADA LOR DE ACASA
26
9

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510