REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele în PSD și va rămâne președinte pentru încă 4 ani

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele în PSD și va rămâne președinte pentru încă 4 ani

Mirela PASCAL 20 iulie 2024 | 00:00 470

PSD Constanța își va desemna luni, 22 iulie, începând cu ora 17.30,  conducerea județeană, eveniment la care vor fi prezenți și personalități social democrate de la București, posibil și premierul Marcel Ciolacu. Totul e doar o formalitate, rezultatul fiind dinainte știut: Felix Stroe - președinte. În timp ce unii așteaptă să facă un pas înapoi, ca o pedeapsă pentru rezultatul alegerilor din 9 iunie, Stroe se pregătește să preia frâiele unui mandat. Pe premisa „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau“ și cu toate probleme rezolvate în PSD, social democrații știu ce au de făcut. De altfel, nici n-ar avea alte opțiuni, având în vedere că nimeni nu a avut curajul să se arunce în ring cu marele Felix Stroe. Sau, cine știe, poate vom avea surprize în ziua alegerilor!

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele in PSD si va ramane presedinte pentru inca 4 aniFelix Stroe

Județul Constanța are trei mari municipii, unde PSD nu are nici primar, nici viceprimar, și nici în celelalte orașe, doar la Năvodari, unde Florin Chelaru și-a recâștigat poziția... Nu a avut nici după alegerile din 2020, nu va avea nici după alegerile din 9 iunie. În 2015, Felix Stroe a fost ales preşedinte al PSD Constanţa, după retragerea lui Radu Mazăre. Tot în 2015, PSD avea 26 de consilieri județeni PSD, din 37. În 2020, au rămas 10... Din aceștia, doi nu erau ai PSD și unul a fost dat afară. După 9 iunie, PSD va avea tot 10 consilieri județeni, cu patru mai mult decât AUR, un partid relativ nou. În Consiliul Local Municipal, PSD va avea 8 mandate, tot atâtea câte a avut și în 2020.

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele in PSD si va ramane presedinte pentru inca 4 aniFelix Stroe

Cu toate acestea, Felix Stroe a fost ales preşedinte al PSD Constanţa, la fiecare 4 ani, în cadrul Conferinţei  judeţene de alegere a noii conduceri. Ultima a fost în 2019 și, teoretic, următoarea ar fi trebuit să aibă loc în 2023, însă din varii motive aceasta a tot fost amânată. Marcel Ciolacu a dat unde verde celor câteva organizații județene unde nu au fost organizate alegeri să-și facă curățenie și să pună la punct toate detaliile în vederea alegerii noii conduceri, până pe 12 august, cel târziu, având în vedere că, pe 24 august, are loc congresul PSD, iar premierul Marcel Ciolacu a declarat că va candida pentru un nou mandat la şefia partidului.

Dumitrache, mulțumit de rezultatul alegerilor, la nivel de municipiu

Dacă situaţia de la judeţ este momentan „în ceaţă“, urmând să fie „tranșată“ luni, la nivelul organizaţiei municipale lucrurile sunt clare, Ion Dumitrache fiind ales, recent, președinte.

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele in PSD si va ramane presedinte pentru inca 4 aniOrganizația municipală a PSD Constanța

De altfel, în urmă cu câteva zile a avut loc Conferința Extraordinară a Organizației Municipale PSD Constanța, președintele Ion Dumitrache, unde liderul PSD a făcut și o analiză a alegerilor locale. Acesta a declarat, pentru Replica, că a câștigat votul politic, că PSD a obținut cu 6.000 de voturi mai mult decât în 2020. Precizăm, totodată, că au fost desemnați, în cadrul conferinței, și cei 70 de delegați care vor fi prezenți la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Constanța, evenimentul urmând a avea loc în data de 22 iulie.   

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele in PSD si va ramane presedinte pentru inca 4 ani

Totodată, a fost prezentat un nou membru al Organizației Municipale PSD Constanța, în persoana lui Andrei Novac, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe.

Nou membru de bază în PSD

Andrei Novac a fost numit secretar de stat pentru relația cu Institutul Cultural Român și politici culturale în data de 30 iulie 2021. Este scriitor, manager cultural și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este promotorul și inițiatorul unor evenimente culturale care au avut loc în România și în străinătate, în strânsă legătură cu activitatea de diplomație culturală a statului român.

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele in PSD si va ramane presedinte pentru inca 4 ani

Din 2018 și până la numirea în funcția de secretar de stat a ocupat funcția de director al Direcției Centrul Cărții în cadrul Institutului Cultural Român (ICR), unde a organizat prezența României ca Țară Invitată de Onoare la Târgurile de Carte de la Madrid și Beijing. A obținut statutul de Orașe Invitate pentru București și Timișoara la Salon du Livre de la Paris, punctând, pentru prima dată, statutul de Țară Invitată (în diferite formule) pentru trei ani consecutivi. A asigurat reprezentarea României  prin participarea a peste 400 de scriitori români la evenimentele din străinătate. A gestionat Programele de traduceri ale Institutul Cultural Român, programe care au ca principal obiectiv sprijinirea apariției, traducerii și promovării literaturii române în lume.

De ce e Stroe singurul candidat?!

Legat de alegerile din 22 iulie, Ion Dumitrache ne-a declarat că vor fi 400 de persoane care vor acorda votul viitorului președinte... Dumitrache nu a vrut să ne spună cine mai aspiră la poziția de lider de partid, „dar uitându-ne în spate, la ce valoare au, nu cred că mai au curaj“, a menționat liderul organizației municipale.

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele in PSD si va ramane presedinte pentru inca 4 aniIon Dumitrache

Așadar, nu vor fi emoții prea mari luni, 22 iulie! Toată lumea știe ce are de făcut și... pe cine are de votat! Precizăm că vor fi doi vicepreședinți, funcții pentru care vor candida Ion Dumitrache și Daniel Georgescu, primarul din Limanu.

Marele Felix Stroe a rezolvat problemele in PSD si va ramane presedinte pentru inca 4 aniMarilena Dragnea

Potrivit informațiilor noastre, actualul secretar general Lucian Lungoci nu va mai avea nicio funcție în partid, în locul lui urmând să fie aleasă Marilena Dragnea, care a râvnit la funcție cu mult timp în urmă, poate de pe vremea când credea în doctrinele liberale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712