REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Mari festivaluri muzicale din Europa-2023: Lil Nas X, Skrillex şi Wiz Khalifa, pe scenele SAGA Festival

Mari festivaluri muzicale din Europa-2023: Lil Nas X, Skrillex şi Wiz Khalifa, pe scenele SAGA Festival

A.F. 26 mai 2023 | 00:00 360

Lil Nas X, Skrillex, Elley Duhe, Fisher, Robin Schulz, Alan Walker, Tale of Us, Wiz Khalifa şi mulţi alţi artişti de pe scena muzicală internaţională, dar şi din România, vor susţine în această vară spectacole la SAGA Festival din Bucureşti.

Mari festivaluri muzicale din Europa-2023: Lil Nas X, Skrillex si Wiz Khalifa, pe scenele SAGA FestivalSursa foto: sagafestival.com

Ajuns la a treia ediţie, SAGA Festival îşi va răsfăţa publicul, în perioada 23-25 iunie, cu spectacole susţinute în Capitală de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai momentului de pe scena techno, house, hip-hop, pop şi trap, în cadrul unor experienţe audio-vizuale aparte, cu efecte şi instalaţii speciale, lumini, lasere şi artificii.

Astfel, timp de trei zile, Aeroportul Romaero din Bucureşti se va transforma din nou într-o petrecere uriaşă la care zeci de trupe, cântăreţi şi DJ vor urca pe scenele neconvenţionale ale SAGA, în faţa unui public imersat în atmosfera festivalieră, pe ritmuri de muzică electronică.

"Ne propunem să creăm un festival muzical în care toată lumea să fie încurajată să exploreze noi experienţe nu numai prin artiştii noştri, ci şi prin conceptul de show inovator, decor plin de imaginaţie, instalaţii şi divertisment. La fiecare ediţie aducem vizitatorii în destinaţii necunoscute în timp sau spaţiu", se arată pe site-ul festivalului, sagafestival.com.

"La fiecare ediţie SAGA, elementul central al scenei principale a fost icosaedrul, simbolul SAGA, încărcat cu efecte speciale, lumini, lasere şi artificii", potrivit descrierii organizatorilor care se aşteaptă la un public de 150.000 de persoane şi au promis pentru ediţia din 2023 "mai multe genuri muzicale, un line-up proaspăt, uluitor şi spectacole live în premieră în România, cu peste 150 de artişti".

Spectacolele din cadrul celor trei zile de festival sunt împărţite pe scenele Source, Heat, Spark, Switch şi Drift. Pe lângă scena principală, pe care vor avea loc principalele evenimente live, publicul va avea parte de experienţe inedite în "templul techno" dintr-un hangar de pe aeroport, dar şi în jurul scenelor dedicate muzicii house şi urban & trap şi într-un avion transformat în scenă muzicală unde vor avea loc concerte surpriză.

În ziua de vineri, capete de afiş sunt artistul american Lil Nas X şi DJ-ul şi producătorul american de muzică electronică Skrillex. De asemenea, vor putea fi urmărite spectacolele susţinute de Adriatique, Nina Kraviz şi Richie Hawtin, dar şi de Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple şi alţii.

A doua zi a festivalului îi va aduce în faţa publicului pe cântăreaţa americană Elley Duhé, producătorul muzical australian Fisher şi pe DJ-ul şi producătorul german Robin Schulz. Pe scene vor urca, de asemenea, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpaţi, Adin, Avalanrokston, Loco Dice, Mau P, dar şi alţi artişti.

Capetele de afiş ale ultimei zile vor fi rapperul american Wiz Khalifa, producător norvegian de muzică electro-house Alan Walker şi Tale of Us, un duo tech house de succes. Tot duminică, 25 iunie, vor susţine concerte Adam Beyer, B.U.G. Mafia, Baggi, I Hate Models, Kevin De Vries, Mahony, Mike Williams, Mochakk, Sickick, Spike şi Vintage Culture, alături de alţii.

Abonamentul pentru cele trei zile de festival costă 400 de lei sau 300 de lei pentru persoanele sub 21 de ani. Biletul pentru o singură zi costă între 200 şi 250 de lei la categoria GA, între 275 şi 300 de lei la categoria GA+ şi între 400 şi 450 de lei la categoria VIP.

Prima ediţie a SAGA Festival a avut loc pe Aeroportul Romaero, cu peste 135.000 de persoane prezente la eveniment, potrivit organizatorilor, iar cea de-a doua ediţie, organizată pe Arena Naţională, s-a bucurat de prezenţa a peste 150.000 de persoane, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768