REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Maria HORGA, milionara din CONTRACTE cu STATUL, a ajuns DEPUTAT de Giurgiu

Maria HORGA, milionara din CONTRACTE cu STATUL, a ajuns DEPUTAT de Giurgiu

Replica API 14 decembrie 2020 | 00:49 12549

Unul dintre personajele interesante ale noului Parlament vine din Giurgiu, deși este de origine dâmbovițeană și are familia în Constanța. Maria Gabriela Horga a fost aleasă pe listele PNL în județul de la Dunăre după o campanie discretă, reușind astfel să evite expunerea mediatică ce i-a refuzat accesul în Parlament la prima tentativă, din 2016, când trebuia să facă acest lucru de pe lista liberalilor din Constanța.

Maria Gabriela Horga

Maria Gabriela Horga va avea un Crăciun de vis anul acesta: pe 25 decembrie împlinește 35 de ani, o vârstă frumoasă, la care a realizat deja ce majoritatea oamenilor nici nu visează.

Secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Ludovic Orban din ianuarie 2019, tânăra liberală și-a văzut împlinit și visul de a fi deputat, la care a râvnit atâția ani.

În 2016, Maria Gabriela Horga trebuia să deschidă lista PNL pentru Camera Deputaților la Constanța, unde a fost impusă de conducerea centrală. Mediatizarea afacerilor pe care familia sa le are cu statul a dus însă la retragerea tinerei de pe listă și a fost nevoie de încă 4 ani pentru ca cei de la centru să o mai impună o dată, de această dată cu noroc, pe lista liberalilor din Giurgiu.

Un județ cu o anvergură mai mică, unde nu exista riscul vreunor frământări de orgolii care să ducă la repetarea situației jenante din 2016, când liberalii constănțeni nu au acceptat-o în rândurile lor.

Deputați din tată-n fiică

Maria Gabriela Horga este a doua generație de parlamentari în familia ei: Vasile Horga, tatăl său, a fost deputat PNL de Dâmbovița. Mama ei, Mihaela Petruța Horga (fost director în Curtea de Conturi, actuală angajată a Academiei Române), are de asemenea pedigree politic- în 2011 era consilier de stat în Secretariatul General al Guvernului, condus pe atunci de PSD.

Tânăra ajunge ea însăși în Guvern, ca secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, prin decizia lui Ludovic Orban, în ianuarie 2019. Anterior, a fost consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European, a lui Daniel Chițoiu în Parlamentul României, dar și consiliera unui ministru al Economiei, precum și șefă de cabinet a șefului ANAF.

Fostă vicepreședinte a tineretului liberal, Maria Gabriela Horga accede, grație funcțiilor sale politice, în structurile de conducere ale unor companii de stat extrem de importante, precum Electrica, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero, printre altele.

Nu doar funcțiile înalte politice au devenit o trăsătură de familie în cazul Horga, ci și cariera universitară. Părinții tinerei deputate sunt profesori la Universitatea Valahia din Târgoviște, în timp ce Maria Gabriela este lector universitar doctor la Universitatea Ovidius din Constanța, dar a predat cu același statut și la Academia de Studii Economie București.

Giurgiuvenii care s-au trezit ”reprezentați” de un deputat cu totul străin de viața lor de zi cu zi, de realitățile locale, vor trebui să se consoleze cu faptul că Maria Gabriela Horga a fost dintotdeauna o persoană a cărui destin nu a fost niciodată legat de un singur loc.

Maria Gabriela Horga și Alexandru Cârlig

Cum l-a împrumutat pe multimilionarul Papadumitru, nașul ei, cu ”mărunțiș”

Cel mai important meleag rămâne Constanța, unde tânăra dâmbovițeană deputată PNL de Giurgiu are soțul și copilul. Potrivit ultimei sale declarații de avere, Maria Gabriela Horga are 5 hectare de teren agricol în Constanța, moșteniera soțului ei, Alexandru Cârlig, fiul fostului șef al poliției județene Ion Cârlig, dar și trei apartamente- două în București și unul în Constanța.

Ultimul a fost cumpărat în 2019 în Capitală și atrage atenția prin dimensiunea sa impresionantă: nu mai puțin de 183 de metri pătrați. Maria Gabriela Horga nu declară nicio mașină pe numele său, dar se poate lăuda cu o colecție de invidiat de bijuterii și ceasuri de lux, estimate la 110.000 de euro.

Are 15 conturi și depozite bancare în România și Belgia și este implicată în firmele Blitz Lighting Company SRL (în faliment), Vadaemecum Management SRL, Ando Consulting SRL și Legume cu Dor SRL. Are de returnat Băncii Transilvania un credit de peste 1.000.000 de euro, pe care l-a contractat în 2019, iar pentru asta are la dispoziție mai multe surse de venit: dividende de 2.042.500 lei de la Euro Audit Service SRL, Universitatea Ovidius (43.429 lei încasați în ultimul an), Secretariatul General al Guvernului (974 lei), Parlamentul European (23.133,63 euro), ENGIE România (22.171 lei), la care se adaugă cele ale soțului- 13.002 lei de la Euro Audit Service SRL și 2.639 lei de la Rac SRL.

Și pentru că vorbim de banii familiei Horga, ar fi interesant de aflat dacă tânăra deputată a primit înapoi cei 728.233 de lei pe care i-a împrumutat anii trecuți nașului ei de cununie, multimilionarul Alexandru Papadumitru, patronul Al Stom Company și unul dintre cei mai bogați oameni din Constanța.

Contracte de 15.000.000 de euro cu statul

Și, chiar dacă mai mult până să-l ajungă pe nașul său din urmă, Maria Gabriela Horga poate spune că știe foarte bine cum arată milioanele de euro. Firma sa, Euro Audit Service SRL din Târgoviște, este deja cunoscută pentru zecile de contracte primite de-a lungul timpului de la stat pentru servicii de iluminat public. Tânăra liberală a negat cu vehemență orice legătură între statutul său public de angajat la stat pe funcții înalte și contractele primite de la numeroase primării din țară, de la Târgoviște la Piatra Neamț și de la Târgu Jiu la Constanța, ori de la Murfatlar și Techirghiol până la Buftea și Slobozia.

Maria Gabriela Horga a insistat mereu că nu s-a implicat niciodată în afacerile firmei sale, care îi aduce, iată, cea mai mare parte a veniturilor- peste 2.000.000 de lei net numai în ultimul an, din dividende. Cert este că Euro Audit Service SRL a primit numai în ultimii ani circa 50 de contracte de la stat, în valoare de aproape 15.000.000 de euro.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poza e mai veche. Ce zici ca arata bine se cheama Photoshop.
0
0
nu e makidoanca makidoni sunt putini voi romanii sunteti multi cand se duce si la ore si in parlament ce treaba are cu giurgiu, vai de tara asta, cuce oameni vin din urma tineretul vor bani multi obtinuti prin invarteli si mangle fara munca si sunt multi ca doamna
0
0
Orele on-line si le face?
3
0
Sotul castiga o mwie de lei pe luna
2
0
Vedeti fratilor romani ASTA E POLITICA K SI VIATA: O MARE KURVA!!!
9
0
...care unii dintre noi am muncit 35-45 ani,ne umilim si ne rugam poate ne mai da guvernul vreun banut...rusine sa va fie leprelor..nici nu stiu daca mai spera ceva bietul batran de la aceasta viata umila..covidul sa va insotesca pe toti nelegiutii acestei tari..
8
0
Ai bani,,esti deputat,,,daca est tare-n bbuci ,,,ajungi ca Udrea ,,,ministru f mm!, asta-i Romanica !
12
0
Makidoanca imputita. Miroase a zer de c oaie.
12
2
daca mai era nevoie de increngatura de infractori din Constanta !!! Pe vremea pesedistilor ei faceau afaceri chipurile penelei !!! Muie famigliei cu mult cacat !!!
5
0
daca e la PNL, asa e peste tot in lume, daca era la PSD luai foc, asa sunt curvele politice!!!
7
1
infiltrata pe filiera makindonilor din PNL. Cipanela este handicapata mintal dar o tin de fatada ca la proces aduce certificat si scapa cu suspendare. Astia au distrus Romania.
11
3
Fereasca Dumnezeu de holera!
6
2
Nu e o problema cu copiii, dar sa fie capabili, sa faca ceva pentru oameni.Vezi Canada.
1
3
asa este peste tot in lume mai putin in tarile nordice Fiul lui biden -regele spaniei -sarkosy-camarila lui putin mai dati si voi expl. ca nu-mi mai vin acum de suparare
2
3
Nu stiu cine e fata asta sau Carlig dar ce pot sa constat este ca arata foarte bine. In rest fiecare cu norocul ei.
4
7
daca ai valoare ajungi sus
1
7
sa votez haur, in niciun caz. Ai destule partide de votat, care nu sunt legionare. Poti vota si independenti sau poti anula votul. Nu mai trolla pe aici.
6
5
Votati PNL in continuare...
11
6
Pai nu-ti vine sa votezi haur?
15
4
ci in politica !asa se ajunge la noi, milioane de lumini pe strazi, milioane de lei de la statul politic de drept!apartamente, terenuri ,bani, iar care muncesc si au muncit cinstit din greu se sting si mor umiliti de saracie lipsuri si grija zilelor traite , bravo giurgiuveni , la mai multi dastia constanteni!
9
0
Ce mie psd-ul,ce mie pnl-ul?Un exemplu ca la carte "increngatura de neamuri".
21
1
Unul dintre multele exemple care demonstreaza aparitia unei clase sociale: aristocratia de tip politic. Aceasta s-a imbogatit ilegal si sta in spinarea romanilor, cocosati de griji si greutati. S-a demonstrat ca aceasta nu poate fi inlaturata in mod democratic, prin vot.
31
0
Toate structurile ce stat sumt capusate de caca...i din astia. Totul e scapat de sub control ,toate tarile din jurul nostru avaseaza, noi o frecam puternic.Romania se va dezmembra din pacate .,"Cruzii tai dusmani"se refera la panaramele de locuitori ai tarii nu la amenintari externe.Vom ajunge ultimile jeguri din lume,si asta din cauza lacomiei si lipsei de patriotism al politicienilor.
24
1
te oftici ca ai pierdut tot din cauza lacomiei? Cand stai si vezi ce relatii ai pierdut din cauza lacomiei iti cam dai cu tesla peste coaie. Cheltuie in tihna banii obtinuti din spagi de la studenti. Hai sa fii sanatos
4
7
aici este un exemplu ca la carte de increnfatura de neamuri, ce frumos au ajuns ei deputati si prin secretariatul guvernului, contracte babane cu statul, sunt convins ca orice cetatean obisnuit poate sa ajunga la performanta asta. Cat despre juliturile din genunchi, se trateaza , nu-i problema
11
0
ce de printisori am mai facut hahahahahaha
7
0
dc nu ati trimis acest articol inainte de alegeri la presa din giurgiu?
13
0
O mare valoare a uoc st economice Niste prosti infatuat toti. Iau bani cu caruta si produc vanzatori in mall
14
1
Alooo... Replica... Pai, ce faceti, dragalasilor, dati in PNL? Ati luat-o razna? Care-i baiul? Nu v-au intrat banii pe decembrie? Aveti un pic rabdare, bre, ca la toti ni-i greu. Hai, mai bagati unul cu Chitac cum lupta el cu greaua mostenire si va iertam scaparea.
25
5
Misto gagica
7
5
Este un adevarat geniu aceasta 'doamna'. Marele ei talent este sa-i suga bine, de ani de zile, lui Dan Motranu. Sotul ei este doar un fel de peste care marcheaza banul produs de ea. Familia traditionala.
19
2
dna este pe urmele ei , si a facut rost de imunitate , futelnita , muista mica ce esti !
19
1
De hoti si oportunisti in toate partidele care sau ridicat prin contracte cu statul ca altfel in mediu privat ar fi murit de foame.
31
1
Jegul asta a dat tepe angajatilor si nu le-am mai platit salariile desi oamenii muncisera pentru banii respectivi..pula mea..milionari de 2 lei ..
35
3

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620