REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
21.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Maria Stavrositu susține că statul distruge afacerile private!

Maria Stavrositu susține că statul distruge afacerile private!

Replica API 12 august 2022 | 16:24 1903

Maria Stavrositu, fost deputat PDL, acum om de afaceri, a vorbit despre faptul că atât administrația locală cât și națională distrug afacerile private. ”Nu știu cine o să le mai plătească lor taxe, când văd că dispar afacerile românești și în locul lor vin multinaționale care exportă profiturile”, a spus Stavrositu.

Maria Stavrositu

Fostul deputat a început discuția de față cu pornire de la faptul că un prieten vrea să-și angajaeze fata, absolventă de finanțe-bănci (ASE) cu medie mare, la Primărie, adică la stat.

”Tatăl patron de firmă cu cifra de afaceri mare. M-a mirat că nu o include într-un departament al firmei proprii. I-am zis să urmărească anunțurile primăriei pe site și să mergă la concurs dacă vrea la primărie, dar eu o sfătuiesc să meargă în privat. Acum 15 ani vă spuneam (lăudându-mă) că în anturajul postdecembrist al părinților mei erau oameni cu afaceri în privat, oameni care și-au luat soarta în mâini și au plecat pe picioarele lor la drum, toți având succes mai mare sau mai mic. Revin după atâția ani să vă spun că un procent de sub 10% și-au orientat copiii să se implice în afacerile proprii, restul și-au orientat copiii fie să lucreze la stat (cei mai mulți), fie să plece în străinătate să lucreze în multinaționale”, a spus Maria Stavrositu.

Mediu ostil pentru privații români

”Privesc acest lucru neutru, dar trag o concluzie pe care o simt și pe pielea noastră, că administrația fie locală, fie națională, creează un mediu ostil privaților români. Nu știu cine o să le mai plătească lor taxe, când văd că dispar afacerile românești și în locul lor vin multinaționale care exportă profiturile prin țările lor sau diverse offshore-uri”, a mai spus Maria Stavrositu.

”Mediul privat în România, e batjocorit și călcat în picioare. Cine are o societate comercială, nu are afaceri și contracte cu statul și nu are capital străin e pierdut. Cine și-ar dori ca propiul copil să fie supus stresului și incertitudinii, când poate trăi liniștit cu bani destui într-un post călduț..”, a spus o altă persoană.

L.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca au ajuns evazionistii machidoni sa se planga, situatia este de a dreptul comica, m**e cu trasaturile binecunoscute ale matiei lor adica lacomie, zgarcenie si laudarosenie
0
0
chiar crezi ca toti am uitat cine esti si pe unde ai trecut
0
0
munca la stat este singura producatoare de venit
0
0
Fa coada vacii ii indeamna sa mearga la stat pt ca nu sunt in stare de altceva, daca esti loaza ce plm sa faca statu
1
1
Mars in mortzii ma-tii de machedoanca hoatza ca nu ai facut nimic pt judetul Cta , decat ti-ai traficat influenta sa construiti blocuri ca sa spalati banii din shpagi ! Huoooooo
0
0
Om de afaceri isi angajeaza fata la stat pentru ca in firma nu face fatza. Uite la primarie, au 10 juristi si angajeaza firma sa ii reprezinte in instanta. Saguna si Spiru au scos pe banda rulanta nulitati care nu stiu sa faca o scrisoare
0
0
Vai, vai ramin ciobanii fara locuri de munca...
0
0
numai dupa nume si.t cosi b uzunarele ca sa nu te fure cind auzi de asta!
0
0
Nu mai ajunge la "struguri" ca pe vremea lui Basescu si acum sunt acri. Cat despre multinationale o rog sa-si intrebe sotul ce salarii sunt la Coremar vs Svitzer sau Boluda.
0
0
Ea vorbeste. Iani a avut inchiriate 1 an jumate pilotinele la stat, pana pe 31 august. Nici 2 saptamani n au trecut si deja va plangeti de afaceri cu statul?
3
0
Sotul ei nu d la stat, nh estd director la coremar si dividende o lla oameni
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513