REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
14.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Marian Guran, care voia să câștige Primăria Amzacea cu mesaje discriminatorii, a luat doar 10 voturi

Marian Guran, care voia să câștige Primăria Amzacea cu mesaje discriminatorii, a luat doar 10 voturi

Victor ROTARU 14 iunie 2024 | 00:00 2159

Alegerile locale s-au încheiat, iar mare parte din localitățile din țară și-au aflat „gospodarii” următorilor 4 ani. Dacă mulți, în campanie, au încercat să atragă electoratul prin tot felul de promisiuni, iar cei mai buni au câștigat, Marian Guran, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Amzacea, a dat cu bâta-n baltă, după ce îndemna locuitorii să nu voteze musulmani, ci pe el. Strategia nu a funcționat, fiind imediat taxat de către Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, care a condamnat imediat cele spuse de către Guran. Și, cum întotdeauna după faptă vine și răsplata, Guran s-a ales, pe 9 iunie, cu doar... 10 voturi. Al lui și ale familiei, cel mai probabil. 

Marian Guran, care voia sa castige Primaria Amzacea cu mesaje discriminatorii, a luat doar 10 voturiMarian Guran

Marian Guran, candidat din partea Alianței Dreapta Unită, a făcut o postare, în precampanie electorală, cu tentă discriminatorie. Acesta întreabă locuitorii comunei Amzacea dacă vor să mai fie conduși în continuare de către musulmani. În replică, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a condamnat postarea candidatului pentru Primăria Amzacea, cerând respect.

UDTTMR: Acest candidat și implicit partidul pe care îl reprezintă nu respectă nicio minoritate

În replică, reprezentanții UDTTMR au transmis la acea vreme: „Este regretabil și îngrijorător că, deși nici nu a debutat oficial campania electorală, ne confruntăm deja cu atacuri josnice la adresa comunității noastre, atacuri care au ca țintă de data aceasta componenta religioasă a comunității noastre. Acest candidat care își dorește să ocupe funcția de primar al comunei Amzacea din partea unui partid fără experiență în viața politică, nu cunoaște cea mai elementară valoare a multi culturalității care a pus Dobrogea ca reper pe harta internațională: Respectul! Acest candidat și implicit partidul pe care îl reprezintă nu respectă nicio minoritate, nu doar pe cea musulmană!

Marian Guran, care voia sa castige Primaria Amzacea cu mesaje discriminatorii, a luat doar 10 voturiPostarea lui Marian Guran

După gafa făcută, Guran a rămas fără sprijin politic, fiind, până la acea dată, membru PMP.

Guran a luat doar 10 voturi

Ca urmare a disensiunilor create, Marian Guran a reușit să strângă doar 10 voturi, reprezentând 0,8% din totalul voturilor exprimate, probabil doar familia l-a votat. Câștigător a fost Laurențiu Gobeajă, de la PNL.

Marian Guran, care voia sa castige Primaria Amzacea cu mesaje discriminatorii, a luat doar 10 voturiRezultat voturi

Cu o așa performanță, aspirantul numărul 1 la poziția de primar nu va prinde loc nici măcar în Consiliul Local Amzacea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O scursura numita om
1
0
De ce promovati asa ceva? Intreb ptr un prieten :))
2
0
Nici neamurile nu l-au votat!
2
0
Dacă își da ochelarii jos,se uită și câș...este și chior și strâmb. Este un dator vândut prin Constanța, locuiește în apartamentul părinților prietenei lui,un neica nimeni .o barat
15
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515