REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Marian Vanghelie zice că Piedone l-a ”turnat”!

Marian Vanghelie zice că Piedone l-a ”turnat”!

Replica API 16 februarie 2022 | 21:52 2245

Fostul edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a spus, miercuri, după dezbaterea contestației DNA la eliberarea sa că, în așteptarea deciziei definitive privind propunerea anchetatorilor anticorupție, are „valiza pregătită, lângă ușă”.

Curtea de Apel București a analizat, miercuri, contestația procurorilor DNA împotriva deciziei judecătorului de drepturi și libertăți Vlad Andriescu, cel care a dispus, pe fond respingerea propunerii arestării preventive a fostului edil Marian Vanghelie și a funcționarilor din Sectorul 5 în dosarul privind achizițiile de la Economat Sector 5, scrie stiripesurse.ro.

La ieşirea din sala de judecată, Vanghelie i-a transmis un mesaj actualului primar din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, după ce în presă au apărut informaţii că acesta l-ar fi „turnat” la DNA.

„Nu ştiu ce să vă zic de domnul Piedone. Eu vă zic aşa: viaţa e complicată şi în general ce dai, aia primeşti. Dumnezeu veghează asupra tuturor. Nu mă refer la dosarul penal (dosarul Colectiv, în car Piedone este condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță - n.r.), mă refer la modul general. În viaţă, dacă faci lucruri care nu sunt corecte şi încerci să păcăleşti pe cineva, îţi vine ca un bumerang la un moment dat, peste un an, peste doi. Nu rămâne nimic neplătit în viaţă”, le-a spus Marian Vanghelie jurnaliştilor, potrivit Agerpres.

La termen au fost prezenți Marian Vanghelie, fostul edil al sectorului, fratele acestuia, Paul Vanghelie, și alți cinci funcționari, avocații acestora dar și un procuror DNA care a explicat de ce argumentele juridice ale magistratului Andriescu nu sunt valabile, iar decizia este eronată.

Este de menționat că magistratul Andriescu, a respins solicitările presei de consultare a motivării prin care respins acțiunea procurorilor DNA în cazul celor 7.

Cu valiza făcută...

La ieșirea din sala de judecată Marian Vanghelie a declarat că are emoții privind soluția pe care o vor lua judecătorii Curții, dar nu mari, el afirmând că are încredere în motivele primului judecător, cel care a dispus eliberarea și plasarea lotului sub control judiciar.

Concret, Vanghelie a declarat că dosarul este unul economic, iar în astfel de cazuri probele forte le reprezintă documentele financiare și contabile, acte care deja au fost conservate de către anchetatorii DNA.

Întrebat dacă procurorul DNA a depus, miercuri, noi probe înainte de judecarea contestației acesta a precizat că da și că magistratul anticorupție ar fi susținut în sală înclusiv că ar fi fost influențe în ancheta penală.

Întrebat ce va face dacă soluția CAB va fi una nefavorabilă Vanghelie a precizat: „păi ce să fac. Am bagajul făcut, Valiza făcută. E la ușă. ... Dacă e, o iau și plec. Eu nu am plecat nicăieri. Nu fug. Dar ați văzut decizia de la Tribunal.....”.

De ce faptele din dosarul Economat nu sunt grave...

Cu toate acestea surse judiciare, afirmă pentru STIRIPESURSE că motivarea acestuia este una duală, mai precis, că el admite integral că indiciile privind acuzațiile sunt puternice, dar că nu este necesară arestarea celor șapte în ciuda prejudiciului major din dosar.

Despre prejudiciu, mai spun sursele citate, magistratul s-ar fi arătat circumspect în motivarea sa și ar fi lăsat de înțeles că ar fi pus preț pe vorbele anchetatorilor DNA dacă la momentul propunerii arestării, anchetatorii s-ar fi prezentat cu o expertiză financiar contabilă sau o constatare tehnică privind pretinsul prejudiciu.

Concret, afirmă sursele menționate, magistratul nu ar fi luat deloc în calcul suma indicată de DNA, în termeni preliminari, ca reprezentând prejudiciul din dosar, suma în cauză până la acest moment, conform DNA, fiind de aproape 60 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un bisnitar si un ospatar; astia ne conduc; sa vedeti acum ce vine de la aur hahaha
0
0
v.am furat banii si stau din banii vostri. fara sa va dau nimic din ce v.am furat. asta inseamna sa fiu jmeker si voi tantalai.
0
0
Luatile bzni toti se sparg in figuri si eu vreau 1 an doi dd puscarie sa sa am milioane de euro
6
0
Degeaba i - l sperie putin si banii tot nu sunt recuperati .
5
0
Nu ajuta pe nimeni faptul ca il arestati. Solutia este recuperarea prejudiciului adica confiscarea averii.
10
0
nu l arestati va rog luati i banii lui si neamurilor
14
2
Prea tarziu
9
1
Eu am spate la servicii si ma frec pe moaca voastra
9
4

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303