REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Mărirea și decăderea lui Marian Mocea, unul dintre ”stăpânii litoralului”

Mărirea și decăderea lui Marian Mocea, unul dintre ”stăpânii litoralului”

Replica API 9 mai 2022 | 22:19 12758

Despre stăpânii litoralului s-a tot vorbit de-a lungul timpului. Că e vorba de interlopi, politicieni sau afacerişti, luptele subterane pentru influenţă, putere, bani și supraviețuire au fost dintotdeauna crâncene. Iar la Mangalia, toată lumea știe că apele au fost, ani la rândul agitate. Până la un moment dat, când toate mânăriile au ieșit la iveală, iar procurorii au intrat pe pe fir și au oprit, sau cel puțin așa pare, practicarea legii junglei. Printre cei care erau la putere, în Mangalia, se află și afaceristul Marian Mocea, despre care se spune că a fost sponsorul lui Zanfir Iorguș și partener de afaceri cu Nuredin Beinur. Astăzi, Mocea a ajuns la fundul sacului, executorii îl strâng cu ușa, iar colaboratorii îi bat la ușă din pricina datoriilor. Iar fiul său anunță că vinde mai multe bunuri din Neptun... cine știe, poate vrea să-și ajute tatăl să scape de datorii.

Marian Mocea

Marian Mocea este unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din sudul litorlului. Patron la Metexin SA, de-a lungul timpului a fost implicat în mai multe afaceri în toate staţiunile din sudul litoralului, dar şi în oraşul său natal, Roşiori de Vede. Însă, averea nu a făcut-o așa, bătând din palme, ci prin ”sacrificii”, plătind taxe de protecție… Însă, blestemele au început să-l ajungă din urmă, Mocea devenind, în timp, persona non grata la el acasă, în Roşiori, dar și la Mangalia.

Se pare că este plin de probleme și de datorii, astăzi afându-se în situația de a fi executat silit, din pricina faptului că nu a mai reușit să-și achite datoriile. Pe rolul instanțelor din Teleorman are mai multe dosare în care contestă anumite executări silite, pe unele le-a pierdut, altele sunt în curs de soluționare.

Executat și din stânga și din dreapta

De exemplu, în martie, judecătorii au admis cererea de încuviinţare a executării silite formulată de un executor judecătoresc și au încuviinţat executarea silită, prin toate modalităţile prevăzute de lege, a titlului executoriu reprezentat de un contract de împrumut cu garanţie reală mobiliară, pentru creanţa în cuantum de 4000 euro, reprezentând împrumut nerestituit. De asemenea, este executat și de furnizorul de energie CEZ Vânzare SA, pentru neplata facturilor, este executat și de Kruk România, institușie de recuperare a creanțelor dar are și o sumedenie de contravenții primate de la Poliția Locală Roșierii de Vede, respectiv Mangalia, pe care le contestă în instanță. Mai mult, se răzbpoiește și cu primarul Crstian Radu, căruia i-a făcut mai multe plângeri penale.

Supraimpozitat pentru clădirile lăsate în paragină

Mai mult, pentru că și-a lăsat proprietățile din Mangalia în paragină, a fost suraimpozitat cu 300%, începând cu anul 2022 pentru clădirea situată în Municipiul Mangalia, bld.1 Decembrie 1918,nr.45, bl.X1-X2 – Unit 153, aparținând firmei pe care o deține Mocea & CO, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Totodată, a fost supraimpozitat cu 300 % începând cu anul 2022 pentru clădirea situată în stațiunea Neptun, str.Trandafirilor, nr.23A – anexă U103, aparținând firmei S.C. Mettexin S.A., ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

În 2020, Mocea & CO a avut cifra de afaceri de 2 075 392, profit de doar 966 454 și datorii de aproape 10 milioane de lei. Nici Mettexin nu o duce prea bine, având în 2020 cifra de afaceri de 96 de lei, profit de 16.590 lei și datorii de 685.506 lei.

Își vinde bunurile, sau le închiriează, pentru a scăpa de datorii?!

Pentru a scăpa de datorii, fiului lui Mocea, Romulus Mocea, și-a scos la vânzare, sau închiriere, după noroc, mai multe spații comerciale din zona Steaguri, Neptun. Prețurile fiind cuprinse între 1500 de euro și 35.000 de euro, acestea diferă în funcție de mărimea spațiului sau vadul commercial.

Vorbim despre alimentară, autoservire, restaurant, tersă, fast food, farmacie, diverse activități comerciale.

Mocea i-a dat taxă de protecție de zeci de mii de euro lui Nuredin Beinur

Numele lui Marian Mocea apare într-un dosar se șanta la lui Nuredin Beinur, Mocea fiind chiar victimă. Ancheta privea mai multe plângeri depuse de Mocea, dar și de alte persoane din anturajul său legate de o serie de acțiuni violente puse la cale de liderul lumii interlope din Mangalia, celebrul Nuredin Beinur. Pentru a-l convinge să-i plătească taxă de protecție, Beinur ar fi trimis, în mai multe rânduri, echipe de bătăuși care să-l intimideze pe Mocea, la un șantier deschis de acesta la Neptun.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un t***n j***s saceata bucurestenilor si un linge pantofi a lui minca care la tinut sal manance si totusi nimeni nui demoleaza ce are pe domeniul public!!!! NU CRED CA R**U AR PRIMI CEVA DE LA ACEASTA SCURSURA SOCIALA
0
1
Jurnalistii replikaka n ati mai avut un articol cu a**a acum 2 luni?wtf
0
0
fara mine orasul se duce de rapa
0
0
stapinl litoralului era in 92 sofer pe o salvare volvo,masina mica,primita la ajutoare,la spitalul mangalia.sDpa ce a ciordit sirenet,difuzoare,desi nu avea ce sa faca cu ele,adefrisat parcul de la gara,a facut o ..iganie.la fel ca in Jupiter,neptun,simbolui e "bun' gust.cu iorgus,bineinteles.,cu care impartea prada.
0
0
Un mare sifonar si un manglitor
0
0
Ciuma rosie a lui Daknea si Veorica a inpanzir toata tara,sa stea in saracia lor de olteni
0
0
neptun , statiunea rfg istilor in anii 1970-1980 distrusa de acesti asa zisi afaceristi
1
0
Pripasite pe Litoral !
0
1
E pa , tizgan borat
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768