REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Marius Budăi anunță că PNRR e o rușine națională: S-a scris pe genunchi. Documente secretizate, bazaconii

Marius Budăi anunță că PNRR e o rușine națională: S-a scris pe genunchi. Documente secretizate, bazaconii

Valentina CAMARA 31 octombrie 2022 | 00:00 673

Ministrul Muncii, Marius Budăi, critică dur Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) agreat de România cu Comisia Europeană, el susţinând că nu doar că documentul nu a fost aprobat în urma consultărilor publice şi a votului în Parlament, dar că unele documente care au reprezentat corespondenţă între instituţii au fost secretizate.

„Am spus foarte clar, privitor la reforma din sistemul public, că eu nu voi proceda cum au procedat ei, atunci când au scris PNRR, l-au scris pe ascuns, pe genunchi, pe sub mese. Aflăm acuma că au fost corespondenţe secretizate. Între ministere, între cei care scriau pe acolo, aflăm acuma tot felul de bazaconii care s-au întâmplat, cu documente secretizate. Păi ce? Din titlu: e Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, nu e planul lui X de redresare şi rezilienţă. Acest plan trebuia, aşa cum recomanda şi Comisia Europeană la acea vreme, să fie discutat cu societatea civilă, cu cei interesaţi, cu partenerii sociali şi să fie dezbătut în Parlament (...) acolo unde există şi opoziţia”, a declarat Marius Budăi sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv.

Acesta subliniază că reformele prevăzute în PNRR şi care ţin de Ministerul Muncii vor fi discutate cu cei implicaţi şi interesaţi.

Budăi mai susţine de asemenea că „în PNRR se contrazic multe lucruri”.

O altă critică adusă de ministrul Muncii PNRR constă în faptul că documentul face referire la „pensii speciale” deşi în legislaţia din România nu este prevăzut acest termen, ci termenul de „legi speciale”.

„În PNRR a fost trecut de către domnul Cîţu, Ghinea, Raluca Turcan şi ala mai departe într-un mod neprofesionist, şi repet - neprofesionist, cu expresia «pensii speciale». «Pensii speciale» puteţi folosi dvs., jurnaliştii, în comunicare publică, pot vorbi cetăţenii în comunicare publică, dar nu putem să trecem într-un document oficial al statului român o expresie care, din punct de vedere juridic, nu există. Nu există nici într-o lege din România expresia «pensii speciale». Există pensii militare, ocupaţionale de Apărare, Ordine publică şi există indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unor legi speciale. Dacă tu treci într-un document oficial asumat de statul român o astfel de expresie, eu cred că eşti lipsit total de profesionalism”, mai spune Budăi, știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016