REPLICA ONLINE CONSTANTA

31° Constanța Lun., 26 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6833
31° Constanța Luni, 26 August 2024 Anul XX Nr. 6833
 

Mărturia cutremurătoare a femeii care l-a scos din apă pe băiețelul înecat în zona Zoom Beach

Mărturia cutremurătoare a femeii care l-a scos din apă pe băiețelul înecat în zona Zoom Beach

Andreea VLAICU 26 august 2024 | 09:51 3034

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 25 august a.c., în zona Zoom Beach, acolo unde un copil s-a pierdut. Din nefericire, copilul nu a răspuns protocolului de resuscitare și a fost declarat decedat. Potrivit informațiilor noastre, pe plajă era arborat steagul roșu din cauza valurilor foarte mari. Copilul a fost lăsat nesupravegheat de mama sa. Ioana, femeia care l-a scos pe băiat din mare alături de un alt bărbat, i-a cerut scuze mamei acestuia pentru că nu a putut să facă mai multe pentru a-l salva.

Marturia cutremuratoare a femeii care l-a scos din apa pe baietelul inecat in zona Zoom Beachimagini de la fața locului

Ioana este una dintre cele două persoane care au adus la mal corpul minorului de 11 ani, înecat la Zoom Beach. După întâmplarea care a cutremurat litoralul și întreaga țară, femeia a făcut mai multe declarații cutremurătoare.

„Astăzi, pe o plajă în Constanța, am ajutat un domn să scoată din mare, un copil… mic și inconștient. L-am ținut de piciorușe și l-am așezat într-o parte, pe mal, țipând isteric ca cineva să sune la 112. Am simțit cum timpul s-a oprit în loc, simțeam că nimeni nu face nimic, toată lumea era în stare de șoc. Un bărbat a venit și mi-a întins un telefon și am reușit să sun la 112 și să cer cu disperare un SMURD pentru bietul copil care zăcea inconștient și căruia i se făceau manevre de resuscitare deja (de către salvamar și de către o doamnă care am înțeles că era medic). La 11:58 am sunat la 112. 11:58... între timp s-a adunat lume, polițiști, salvamari, au ajuns și cei de la SMURD, erau undeva la 5-6 cadre medicale (nu mai rețin exact). Copilul era dat dispărut, cam de 30 de minute, poliția îl căuta, dar el, dragul de el, era sub valuri... Eu am intrat în stare de șoc, lumea a crezut că-mi este apropiat, dar eu nu puteam și nu știu cum o să pot vreodată să-mi scot imaginile acestea din cap și din suflet. Am întrebat polițiștii, salvamarii “cum pot eu să trec peste acest moment? Cum?” M-am așezat în genunchi acolo, și am început să spun “Tatăl nostru”. Manevrele de resuscitare n-au încetat o oră, cea mai grea oră din viața mea. Mama și sora copilului erau dărâmate, iar eu cu disperare îi întrebam pe cei de la poliție daca are puls. A trecut o oră și Vlăduț, un copil de 11 ani, s-a prăpădit. Este îngeraș acum. Am alergat la bar după o lumânare, și i-am pus-o la cap. Sunt bucăți, sfâșiată, plină de întrebări... De ce? De ce se întâmplă asemenea tragedii? De ce mor copilași? Mama lui Vlăduț, încă o dată vă cer iertare că n-am putut să fac mai multe. Mi-ați mulțumit că am fost acolo și că am făcut ce am făcut, dar ce am făcut? Am scos un copil din mare, l-am așezat la mal, am sunat la 112 ca mai apoi să-i aprind o lumânare... Să vă dea Dumnezeu putere! Eu n-am să uit... Doare! Inima țipă, doare!  Aveți grijă de voi, de copilașii dumneavoastră, nu-i lăsați nesupravegheați atunci când sunteți la mare. Nu-i lăsați să intre atunci când marea e agitată. Durere, neputință, lacrimi. Dumnezeu să te ierte, Vlăduț!”, este mesajul scris de femeia care l-a scos pe băiețel din ghearele mării.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520