REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Mărturia unui instructor care a dat de un rechin la Costinești: Sunt norocos

Mărturia unui instructor care a dat de un rechin la Costinești: Sunt norocos

Replica API 10 iulie 2022 | 00:00 4499

Rechinii nu trăiesc doar în zonele exotice de pe glob. Există o specie care trăiesște chiar în Marea Neagră, iar un instructor de scufundări român a povestit experiența trăită când s-a întâlnit cu un rechin în zona epavelor de la Costineşti.

În adâncuri, în zona litoralului românesc, trăiește câinele de mare. Nu este o specie agresivă, până acum nefiind înregistrat vreun atac asupra oamenilor până în prezent.

În urmă cu cinci ani, în timp ce făcea scufundări la Costinești, Dragoș Popescu a întâlnit un astfel de exemplar și a reușit să îl și fotografieze. Acesta a povestit experiența pentru adevărul.ro.

„Am fost uimit, nu îmi venea să cred că sunt atât de norocos încât să întâlnesc un rechin în Marea Neagră. Cu siguranţă a fost o întâlnire norocoasă şi neaşteptată, cu cât rechinii se apropie de ţărm şi trăiesc pe fundul mării. Speciile de rechin din Marea Neagră nu trec de 1,80 metri lungime şi nici nu sunt periculoase întrucât nu atacă omul. Eu atunci mă aflam cam la o adâncime de 10 – 20 de metri, iar în acea zonă fundul mării coboară până la 32 – 34 metri“, a povestit instructorul de scufundări.

Câinele de mare trăiește izolat, la adâncimi de 50 – 100 de metri. El se hrănește cu scrumbii, aterine, hamsii, guvizi, stavrizi, crabi și creveți.

Acest prădător poate măsura cel mult 1,7 metri lungime și poate atinge o greutate maximă de 15 kilograme.

Rechinii din Marea Neagră trăiesc între 30 și 60 de ani, potrivit site-ului pescariamarasteni.ro. Câinele de mare mai poate fi găsit în Marea Mediterană, Marea Baltică, Marea Nordului și apele reci din Atlantic și Pacific.

Spre deosebire de alte specii, acest rechin este fricos. Nicio persoană nu a fost atacată vreodată de un rechin în Marea Neagră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa gasit numai cacatoi pe fundul marii.si mai si dati bani ptr asta.cit de p***t poti fi?asta daca vezi ceva,e cam tulbure apa.inteligenti taranii.mai bine ramineati la cules pepeni!
0
0
Hai de plm, daca nu era replica nu stiam ca exista rechini in marea neagra.
0
0
necioplitii se inghesuie la comentarii. Nu sustin cenzura dar incurajarea mahalalei da exemple copiilor...
0
1
dl. rechin nu actioneaza la intamplare...el alearga prin marile si oceanele planetate,exact dupa miros...cum simte miros de branza romanesca,este convins ca prada este o p******a romanesca...adica una cu chiloteii plini de branza...atentie dle..rechin...branza este scumpa in apele marii ..mai asteapta...dle...rechin...te rugam...
1
0
Am intalnit si eu un rechin de Costinesti, e Nicu Comnita, un m**e lake !
0
0
Bravo lui dar daca tot a expus cazul sa-l si argumenteze cu fotografia ca asa pot spune si eu ca in timp ce faceam scufundari la Costinesti m-am pupst cu delfinul.
1
0
ce plmmsa vezi pe fundul marii negre ca sa faci scufundari?ca cati,guvizi besiti,crabi si pietre.destept tare prostul,zic ca.i p***t dar daca.l duci la gara se urca in tren!
0
0
Fiti profesionisti ! Intre rechinul de Marea Neagra pe care il stie toata lumea si poza din articol e diferenta foarte mare.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513