REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Masacrul din Pădurea Comorova, în atenția DNA!

Masacrul din Pădurea Comorova, în atenția DNA!

Mirela PASCAL 13 decembrie 2023 | 00:00 2417

Masacrul Pădurii Comorova, la DNA! Din anul 2000, când această ultimă pădure a litoralului românesc a trecut în proprietatea publică a Municipiului Mangalia, mai mult de jumătate din suprafața Comorovei a dispărut. De la 855 de hectare de pădure, sub 400 de hectare au supraviețuit dezastrului patronat de instituțiile statului. Masacracul a  ajuns în atenția procurorilor DNA, a anunțat europarlamentarul Vlad Gheorghe.
 
Masacrul din Padurea Comorova, in atentia DNA!pădurea comorova
 
”Pe 12 martie 2021 am depus prima dintre cele 25 de interpelări, sesizări şi plângeri către toate autorităţile care ar fi trebuit să vegheze ca Pădurea Comorova să nu fie ciopârțită și batjocorită.
Ministerul Mediului, Apelor Şi Pădurilor, Primăria Mangalia, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva- Direcţia Silvică Constanţa, Garda Forestieră București, Agenția Pentru Protecția Mediului Constanța, Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mangalia, Direcția Urbanism și Amenajare a Teritoriului - Mun. Mangalia - toţi au fost martori la distrugerea pădurii Comorova în toţi aceşti ani.
Masacrul din Padurea Comorova, in atentia DNA!pădurea Comorova
 
Pe 21 septembrie 2022 am sesizat Curtea de Conturi a României, care a trebuit să facă un audit privind neregulile din gestionarea Pădurii Comorova. Rezultatul este cel pe care îl bănuiam cu toții: la UAT Mangalia ''au fost consemnate fapte susceptibile de a fi fost săvârșite cu încălcarea legii penale, constând în înstrăinarea ilegală a unor terenuri aparținând domeniului public al Municipiului Mangalia.'' Direcția Națională Anticorupție a fost sesizată și există acum premisele să se facă dreptate pentru Pădurea Comorova și pentru românii de la malul mării, văduviți de copacii, aerul curat și sănătatea dată de pădurea de pe litoral„, a spus Vlad Gheorghe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ce daca ?
1
0
Va fura si zaharul din ceai. Succes in alegerile din 2024! Cine are mai multi bani pentru campanie va castiga. Cine are in ziua de azi bani multi? Vezi cine defriseaza padurea Cumorova!
4
1
Fostii primari din Mangalia...asa jaf doar in Romania...finalul?? prescriere
6
1
Foc cu pereți din lemn ca să nu apară CO2!!! Nu pădurea (frunzele copacilor) și vegetația reduce CO2-ul din atmosfera, ci chimicalele din agricultura cu modificari genetice!!! Deci, daca PISA nu se aplica UE-istilor pentru a nu se vedea " p-e-r-e-ostia" lor!!!
6
0
Intrebati-l pe MARIN AURELIAN patronul de la Aventura Parc si Paradis vacante de vis
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677