REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Mașini și utilaje ale boss-ului de la Rico, scoase la licitație din cauza datoriilor!

Mașini și utilaje ale boss-ului de la Rico, scoase la licitație din cauza datoriilor!

Replica API 14 martie 2022 | 23:52 3313

Au apus vremurile bune pentru celebra firmă de construcţii constănţeană Rico SRL. De-a lungul timpului, societatea deținută de Marcel Cornel Gheorghe, a încheiat nenumărate contracte de lucrări cu instituţii publice din Constanţa şi, mai ales, din ţară, de pe urma cărora a încasat zeci de milioane de euro. De câţiva ani, însă, afacerea a început să scârţâie, iar astăzi lichidatorul judiciar a scos la licitație peste 35 de autoturisme, proprietatea firmei, dar și zeci de utilaje de construcții, în contul datoriilor. De parcă nu ar fi fost de ajuns, Marcel Cornel Gheorghe are probleme și cu Fiscul din Brașov, pentru că nu și-a plătit impozitele. Precizăm că Gheorghe este fiul unuia dintre asociații Euromateria, firmă care a reușit să blocheze, vreme lungă, licitația pentru reabilitarea Cazinoului.

În 2014, Tribunalul Constanţa a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă a societății de construcții Rico SRL, firmă care a supraviețuit din banii încasați de la instituțiile statului. În 2020, societatea a avea aproape 50 de milioane de lei datorii, iar profitul, evident, pe minus. Din cauza debitelor, lichidatorul judiciar a scos la licitație, ce urmează să se desfășoare zilele acestea, zeci de autoturisme și utilaje deținute de societate.

În ciuda problemelor financiare, Rico a lui Gheorghe este perseverent și continuă investițiile. A obținut, în decembrie anul trecut, un certificat de urbanism pentru realizare 2 hale de producție și depozitare – lucrări executate fără autorizație de construire, pe strada Celulozei.

Rico SRL are probleme și la Brașov

Probleme nu are doar la Constanța, ci și la Brașov, unde Direcția Fiscală a municipiului Brașov i-a imputat plata sumei de 94.940 lei, reprezentând impozitul pe clădiri pe anul 2019.

De precizat că Marcel Cornel Gheorghe este tatăl lui Răzvan Mihai Gheorghe, patronul de la Euromateria, firmă asociată în spațiul public cu numeroase contestații referitoare la achizițiile de la Cazinou și de la Parcul Arheologic de la Constanța.

În trecut, proiectul de reabilitare a Cazinoului, derulat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, evaluat la 31,6 milioane lei, a fost multă vreme blocat în urma contestaţiilor depuse de aceeaşi asociere Euromateria SRL- Rico SRL.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
constanta este un oras mort economic , fara viitor si fara speranta , de cand numai guverneaza psd ul orasul toti patronii s - au prabusit , afacerile nu mai merg si oamenii au ramas fara clouri de munca
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768