REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mar., 15 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6883
13° Constanța Marți, 15 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6883
 

Mașinile parcate neregulamentar pe str. Suceava, ridicate cu scandal

Mașinile parcate neregulamentar pe str. Suceava, ridicate cu scandal

Deria ISLEAM 15 octombrie 2024 | 00:00 758

Nu este zi în Constanța fără ca o mașină, cel puțin, să nu fie ridicată de Poliția Locală. Adevărat, nici șoferii nu sunt indisciplinați în trafic, însă nici locurile de parcare nu sunt suficiente astfel încât să nu mai fie nevoie de o vânătoare a autovehiculelor parcare ilegal. Sunt însă situații când operațiunile de ridicare a mașinilor nu sunt lipsite de incidente. Un scandal s-a iscat, recent, pe strada Sucevei.  Problema nu era însă că un vehicul cu numere de Tulcea era parcat neregulamentar, ci faptul că cei care au venit să ridice autoturismul au parcat platforma direct pe mijlocul străzii, blocând toată banda de circulație.

Masinile parcate neregulamentar pe str. Suceava, ridicate cu scandalambuteiaj pe strada Suceava din Constanța

Haos pe Sucevei

Pe strada Sucevei din Constanța, zilele trecute, s-a derulat un scenariu care a transformat o banală operațiune de ridicare a unei mașini parcate neregulamentar într-un spectacol deranjant pentru toți șoferii prinși în mijlocul acestuia. Unul dintre acești șoferi, care a devenit victima indirectă a haosului creat, ne-a povestit întreaga scenă, iar detaliile nu fac decât să confirme nemulțumirea față de cei care ar trebui să impună respectarea legii pe drumurile noastre.

Masinile parcate neregulamentar pe str. Suceava, ridicate cu scandalambuteiaj pe strada Suceava din Constanța

De la un vehicul parcat neregulamentar, la ambuteiaj

Incidentul a început când angajații responsabili cu ridicarea mașinilor parcate ilegal au sosit pentru a ridica o mașină cu numere de Tulcea. Problema nu era însă că vehiculul era parcat neregulamentar, ci faptul că echipa a decis să își parcheze platforma direct pe mijlocul străzii, blocând toată banda de circulație. Dacă ar fi tras vehiculul mai aproape de bordură, traficul ar fi putut continua, dar în loc să rezolve problema, au creat una și mai mare.

„Tu ce vrei, bă?”

Șoferii blocați au rămas încolonați, formând un rând de mașini care se întindea de-a lungul străzii. Claxoanele au început să sune, iar nervii au devenit vizibili pe fețele șoferilor prinși în ambuteiaj. Unul dintre aceștia, curajos și hotărât să obțină explicații, s-a apropiat de angajatul responsabil și l-a întrebat de ce au blocat întreaga stradă. Răspunsul? O aroganță de zile mari: „Tu ce vrei, bă?” i-a replicat individul, complet nepăsător față de situația pe care chiar el o crease.

Oamenii stau în coloană, el și-a aprins o țigară

Ca și cum asta nu ar fi fost suficient, angajatul și-a aprins liniștit o țigară, în timp ce traficul era paralizat în spatele lui. Șoferii claxonau, înjurau și își pierdeau răbdarea, dar angajații, în loc să accelereze operațiunea sau să ofere măcar o scuză, păreau să nu aibă nicio grabă. S-a creat o imagine dezolantă a nepăsării și a dezinteresului față de disconfortul creat cetățenilor. În loc să gestioneze eficient situația, acești angajați au amplificat haosul și tensiunea de pe străzile orașului.

Masinile parcate neregulamentar pe str. Suceava, ridicate cu scandalangajatul, fumând liniștit o țigară

Întrebarea firească a șoferilor este: până unde ajunge lipsa de respect față de contribuabili și locuitori? Dacă acești angajați sunt responsabili de ridicarea mașinilor, poate ar trebui să primească și o instruire de bază în gestionarea situațiilor de criză și interacțiunea cu publicul.

Masinile parcate neregulamentar pe str. Suceava, ridicate cu scandalambuteiaj pe strada Suceava din Constanța

Mai mult, astfel de incidente ridică întrebări legate de modul în care sunt organizate și implementate operațiunile de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar în Constanța. De la cine răspunde pentru eficiența acestor servicii, la cum sunt monitorizate și reglementate, poate că este momentul pentru o revizuire serioasă a acestui sistem.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum se iroseste o frumusete ca tine ...
1
0
Asa va trebuie. Va meritati soarta! Pentru ca nu l-ati votat pe Domnul nostru Stelian ION.
4
1
Netrebnicii astia nu sunt veniti de pe Marte. Sunt rudele, finii, cumetrii, prietenii sau vecinii nostri. Nu va mai trageti pe qur.
3
0
Desființați urgent pol locală
12
2
Asta ati votat, nu mai claxonati acum ca e prea tarziu!
11
2

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445