REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Măsuri pentru creșterea siguranței pietonilor în Constanța

Măsuri pentru creșterea siguranței pietonilor în Constanța

Replica API 22 noiembrie 2019 | 03:05 811

Tot mai mulți utilizatori de telefoane inteligente și gadget-uri uită că o secundă de neatenție le poate pune viața în pericol. Dependența de tehnologie devine periculoasă atunci când devenim participanți la traficul rutier. Pentru a atrage atenția tinerilor care folosesc dispozitive mobile și căști când traversează pe zebră, Primăria Municipiului Constanța a implementat un proiect inedit.

La trecerea de pietoni de pe strada Traian, în zona Liceului Teoretic „Traian” au fost desenate marcaje pe trotuar, prin care participanții la trafic sunt avertizați că nu au voie să treacă strada dacă au telefonul sau căștile la urechi.

Măsura vizează creșterea siguranței pietonilor aflați în traversarea străzii iar în funcție de rezultate, astfel de mesaje preventive vor fi realizate și la alte treceri de pietoni din oraș.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu pot sa cred!!! Pietonii au si indatoriri nu doar drepturi??
3
1
Dar nu puteti sa lasati pentru 5 minute telefonul deoparte si sa traversati o strada? Nu puteti sa va scoateti pt 5 minute castile din urechi? Wtf?
4
0
daca pietonul e cu ochii in telefon cum observa semnele? tot cei atenti care tin telefonul in buzunar le observa asa ca sunt inutile.
4
1
Acest instinct primar pare sa se estompeze pe zi ce trece , cu fiecare z devenim tot mai prosti , exemplu cel de la 12:02...numai un prost poate sa-si lase viata in mainile altora !
9
1
sa interzica sa treaca si cei care s-au kkt pe ei,oricum soferasii sunt f nervosi si greu se abtin sa nu calce pietonul care nu fuge cat il tin picioarele pe trecere
2
1
Ideea este sa ai grija si de tine, sa scoti din tine si instinctul de supravietuire...Pietonul nu are airbag. Treci daca ai prioritate si daca ti se acorda...daca nu opreste animalul...tu treci???
4
1
care spune ca nu ai voie cu telefonul sau casti in urechi cand traversezi o strada unde este publicata? pe Marte? Este ilegal si noi nu stim? O ineptie de la cap la coada si o discriminare fata de alti pietoni din alte orase si de ceilalti cetateni. Cati pietoni au fost accidentati pe treceri de pietoni cu castile in urechi comparabil cu numarul de pietoni fara casti dorim sa stim? cati soferi au fost trimisi in judecata pentru ucidere din culpa pe treceri? pe ce baza primaria Constanta impune astfel de interdictii? Hai siktir! Ne vedem la curtea constitutionala, capete patrate!
1
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016