REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Măsurile luate de autorități pentru minivacanța de Rusalii

Măsurile luate de autorități pentru minivacanța de Rusalii

V.R., A.V. 31 mai 2023 | 09:57 1316

Structurile MAI ale județului Constanța au organizat în cursul zilei de miercuri, 31 mai a.c., o conferință de presă cu privire la măsurile dispuse cu ocazia minivacanței de Rusalii, pe litoral.

Masurile luate de autoritati pentru minivacanta de Rusalii

Și în acest an, stucturile MAI au luat măsuri pentru ca românii să petreacă minivacanța de Rusalii în siguranță. Spre exemplu, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au transmis faptul că, în perioada 1-5 iunie a.c., peste 200 de polițiști vor fi prezenți pe arterele principale. ,,În perioada 1-5 iunie, 200 de polițiști, cu 100 de autospeciale și 10 aparate radar vor fi în județul Constanța. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere de circulație, iar aparatele de măsurare a vitezei vor fi folosite la capacitate maximă. Se vor efectua verificări ale agenților economici”, a transmis Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

De asemenea, peste 200 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea vor fi pregătiți să intervină zilnic în perioada minivacanței, transmit reprezentanții ISU Dobrogea. ,,Personalul inspecției de prevenire a început deja inspecția la agenții economici. Pentru a evita evenimentele nedorite personalul ISU Dobrogea doresc să facă recomandări: să se respecte culoarea steagului arborat la salvamari, să nu intre înfierbântați în apă. Pe 1 iunie vom fi prezenți în Piața Ovidiu, iar pe 4 iunie în Parcul Tăbăcărie”, a transmis Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Totodată, jandarmii vor fi prezenți zilnic în perioada minivacanței. ,,Jandarmii vor fi prezenți la desfășurarea de manifestări sportive, culturale. Vom fi prezenți la activitățile organizate cu ocazia zilei internaționale a copilului.”, a transmis purtătorul de cuvânt IJJ Constanța, Maior Cosmin Neagu.

Măsurile dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii

"Având în vedere că, în acest sfârșit de săptămână, se celebrează sărbătoarea Rusaliilor și avem o minivacanță de 5 zile, Poliția de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere. Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens în care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.", au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră. 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016