REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Medic: „Beți apă cât mai alcalină, pe măsura înaintării în vârstă!“

Medic: „Beți apă cât mai alcalină, pe măsura înaintării în vârstă!“

A.F. 23 septembrie 2023 | 00:00 395

Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, susține că apa alcalină este cea mai sănătoasă pentru organism, mai ales pe măsura înaintării în vârstă.

Medic: „Beti apa cat mai alcalina, pe masura inaintarii in varsta!“

„Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele”, a spus medicul.

„Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a precizat Vlad Ciurea.

Medicul a mai explicat că ceaiul și cafeaua sunt excelente pentru creier, însă nu în exces.
„Creierul are un avantaj pe care noi nu îl luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, el înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea 2 litri de apă pe zi, nu atât pentru burtă, ci pentru creier pentru că apa se duce în creier și trebuie să avem oxigenul necesar. 78% din creier stă în apă, deci el plutește mai mult sau mai puțin și atunci trebuie să îi dau continuu apă.

Ceaiul verde este dovedit minunat pentru creier, se simte foarte bine. Și cafeaua la fel! Cafeaua face bine! Dar nu trebuie exces! Beți apă, cât se poate de multă! 2 litri este puțin, poate și mai mult”, a spus Vlad Ciurea, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513