REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Medic: Cancerul de piele se întâlneşte la vârste mult mai mici, începând cu 30 - 40 de ani

Medic: Cancerul de piele se întâlneşte la vârste mult mai mici, începând cu 30 - 40 de ani

A.F. 11 iulie 2024 | 00:00 343

Doctorul Oana Firescu, medic primar dermato-venerologie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a atras atenţia, marţi seară, că, de la vârste tot mai mici, pacienţii se prezintă la medic şi sunt diagnosticaţi cu cancer de piele. Ea a făcut un apel la oameni să se prezinte la medicul dermatolog, dacă observă aluniţe care apar sau îşi modifică forma.

Medic: Cancerul de piele se intalneste la varste mult mai mici, incepand cu 30 - 40 de ani

„Acum cancerul de piele se întâlneşte la vârste mult mai mici, începând cu 30 - 40 de ani sau chiar mai jos şi la toate categoriile de persoane. Lucrurile sunt puţin împărţite, mai mult vin persoanele mai tinere şi asta este un lucru bun, persoane de 30-35 de ani, poate pentru că sunt şi mai informate, dar din păcate au printre cunoştinţe, printre rude, persoane diagnosticate inclusiv cu melanom, care este o formă extrem de agresivă de cancer. Acest lucru ne bucură fiindcă această prezentare a persoanelor de la vârste mai mici ne poate ajuta în prevenţia cancerului de piele”, a declarat Oana Firescu, marţi, la Medica TV, potrivit news.ro.

Întrebată dacă nu cumva ar fi necesară o mai bună informare în oraşele din România, Oana Firescu a fpcut un apel la oameni să se prezinte anual la dermatolog.

„Pielea este cel mai mare organ al corpului şi este supus vederii şi practic este una dintre cele mai uşoare metode de a diagnostica un cancer pentru că îl vedem. Da, putem face mai mult noi, medicii dermatologi. Este adevăat că eu pentru orice pacient care vine investighez şi investighez întreaga suprafaţă cutanată. Există aceste perioada în care e bine măcar o dată pe an să ne prezentăm la dermatolog, pentru o verificare. Cancerul de piele poate fi de două feluri, cancer de piele, spunem noi, bun. Şi al doilea mai puţin bun. Există calcinoamele bazocelulare şi spinocelulare, cele care apar pe zonele expuse la soare, în special la nivelul feţei. Acestea apar la agricultori, marinari, pentru că ţăranul nostru era fototip deschis la culoare şi acest tip de piele se arde mai uşor. Dacă apare o aluniţă sau o leziune suspectă care a crescut rapid în dimensiune, care şi-a modificat forma, de asemenea, dacă observăm o aluniţă pe care o aveam dinainte, că şi-a modificat forma, a crescut, că ne doare, că sângerează, trebuie să ne prezentăm la medic”, a mai spus Firescu, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016