REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Medic: CNAS-ul a devenit o gaură neagră! Bugetul s-a tot dublat și sistemul merge tot mai prost!

Medic: CNAS-ul a devenit o gaură neagră! Bugetul s-a tot dublat și sistemul merge tot mai prost!

A.F. 1 august 2023 | 00:00 633

Managerul Spitalului Sfântul Sava trage un semnal de alarmă cu privire la sistemul național de sănătate. Ea susține că de și bugetul Casei Naționale de Sănătate (CNAS) a devenit tot mai substanțial nu se văd îmbunătățiri, ci dimpotrivă.

Medic: CNAS-ul a devenit o gaura neagra! Bugetul s-a tot dublat si sistemul merge tot mai prost!Alina Ion

Alina Ion le cere decidenților să verifice ce se întâmplă cu banii care intră an de an în conturile CNAS dacă Sănătatea în România o duce tot mai prost:

”S-a dublat bugetul Casei Naționale de Sănătate. Deși ar părea o veste bună, nu e! De ce? Pentru că, de la an la an, bugetul Casei de Sănătate crește substanțial, până la dublu. Cu toate acestea, în realitate, în sistemul public de sănătate, stăm așa:

-Spitale noi, nu avem. Nu le renovăm nici pe cele existente.

-Echipamente medicale inovative și performante, nu cumpărăm.

-Bani pentru analizele gratuite, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, nu sunt. Nu reușești să te programezi în primele ore de la deschiderea programărilor, să fii sănătos!

-CT și RMN gratuite, nu putem face. Că nu sunt bani!

-Carduri de sănătate, nu se mai eliberează de mult, deci o cheltuială în minus

-Sistemul electronic al casei funcționează în salturi, blocându-se frecvent, pe nervii medicilor, pacienților și farmaciștilor și, evident, pe banii tuturor.

Și atunci, pentru cine se dublează finanțarea de la CNAS?

Știu, oare, decidenții care învârt banii, câtă durere provoacă pacienților?

Din anii 2016 - 2017, se știe despre finanțările din sacul fără fund al CNAS pentru analize fictive la cămine și azile. Acum, în plin scandal, al azilelor, a verificat cineva și Casa de Sănătate, cum decontează analizele persoanelor internate în astfel de instituții?

CNAS este verificat vreodată de cineva? Dacă da, de cine? Dacă nu, de ce?”, susține ea pe pagina sa de Facebook, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da da da.Pt un RMN tre așteptat 3 s au 4 luni chiar.Decontarea o face CANS ul.Ba nu au plafon ba pă morti lor ba una ba alta. Sa ii penetrez anal pă toti lepre
1
0
La CNAS se fură bani dacă nimeni nu verifică Statul e un hoț legal Nu e posibil să plătești cel mai mare impozit din UE la salarii și să nu beneficiezi de mai nimic în sănăt**e
4
0
Nu le renovam nici pe cele existente. La spitale se face referire Păi cum sa nu. Mai mărele sistemului de sănăt**e Rafila de a venit la spit de infecțioase a plecat si spitalul a rămas la fel.A venit binenteles sa poata trece in fi sa postului activitate si sa justifice leafa. Fapte nimic sa tras in poze cu jurnaliști si atiit. Spitalul a rămas vai si vai. Cacaneaminbaftata Constanteni mulțumiți spun asta in cor.
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768